BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #663618 przez magdalenagal
Kasiak ja mogę być tą bez stanika!
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #663623 przez dorkiszon
emi87 ,a podpaski poniesiesz pod pachą ? :D Mam te same, ale na szczęscie nie muszę ich brać.
Joanna mi sie ostatnio tak samo wypina i wtedy twardnieje mi przy okazji cały brzuch i zastanawiam sie co tak wypina jak po tej stronie ma właśnie nogi, a plecy po drugiej.
Ja mam jedną większą torbę wody do picia tam nawet wcisłam, a kocyk z fotelikiem przywiezie mi mój już mu przygotowałam. W sumie nie wiem czemu na początku myślałam , że się rożek bierze do szpitala, ale w sumie po co skoro dziecko się wkłada do fotelika w szpitalu jak się go zabiera do domu i okrywa ewentualnie kocykiem. Ładnie ja czasami nie myślę.
Rożek wogóle mam nieusztywniany także służyć będzie jako kołderka tak jak u niektórych poźniej. Wyprałam go i nawet wyprasowałam i zapakowałam do worka na śmieci. W zasadzie jak tak pomyśle teraz to wogóle nawet jakbym tego rożka nie miała to by się obeszło bez niego.

allegro.pl/termometr-na-podczerwien-dla-...sek-i3260068677.html
Taki mam termometr jakby któraś chciała kupić. Polecam ja jestem zadowolona.

11 lata 6 miesiąc temu #663630 przez Joanna89
Dorikoszon lekarz powiedział mi że to plecki :)

11 lata 6 miesiąc temu #663636 przez dorkiszon
Joanna89 no to ciekawe, bo mój tam ma na 100% nogi , a wygląda to identycznie jak twój brzuch.
Też ci wtedy twardnieje cały czy tylko ta część ?

11 lata 6 miesiąc temu #663643 przez Joanna89
Tylko to miejsce :) Akurat jak byłam na USG to tak się wycisła :) Główką w dole nóżki pod żebrami :)

11 lata 6 miesiąc temu #663645 przez Joanna89
Siwa no skleroza ciążowa jest straszna :D
Mi się quinny podoba bardzo nie ma dla mnie ładniejszego wózka, ale mamy jeszcze dylemat i nie wiem czy się zdecydujemy ze względu na małą spacerówkę, mam obawy ,ale jeszcze jedziemy za tydzień obejrzeć inny wózek i wtedy zadecydujemy:) Ten mi się śni po nocach jest boooski :D

11 lata 6 miesiąc temu #663646 przez dorkiszon
No moj jest tak, że plecy ma po lewej nogi pod prawym żebrem i głowa na dole oczywiście czyli lezy na swoim lewym boku. No, ale przed porodem chyba powinien byc obrócony twarzą do mojego odbytu ?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #663647 przez Joanna89
Moja jest odwrócona już buźka w głąb brzuszka nóżki miała rozłożone na USG hehe :D

11 lata 6 miesiąc temu #663651 przez dorkiszon
Właśnie dziś byłam na tym spacerze wieczorem i widziałam ten wózek quinny gościu szedł na spacer z gondolą i strasznie mały sie wydaje ten wózek i lekki, ale jeśli chodzi o mój gust to mi się , ąż tak bardzo nie podoba nie wiem jak się prowadzi pewnie fajnie.

11 lata 6 miesiąc temu #663655 przez Joanna89
No taki lekki nie jest bo ze spacerówką ok 13 kg waży + dziecko, są dużo lżejsze niektóre:)
a gondolka ma 72 cm długości :)prowadzi się rewelacyjnie, ja nie wiem może kupimy samą gondolę z fotelikiem, jeszcze rozważamy z meżem:)

11 lata 6 miesiąc temu #663662 przez dorkiszon
Wiesz co mnie jeszcze zastanawia co w tym wózku jest takie drogie ten materia czy stelaż ?
Czy napis quinny ? Co on ma takiego niezwykłego prócz innego wyglądu niż większość wózków ?
Czy może jest taki super bezpieczny ? Spacerówka rzeczywiście jest taka uboga, ale ludzie tez kupuja takie zwykłe spacerówki te parasolki one też tak wyglądają podobnie i nawet duże te dzieci w nich sie mieszcza to w tej chyba spoko będzie.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #663665 przez emi87
dorkiszon jedna paczke mam juz schowana do torby :) a druga albo upchne jeszcze (bo na upartego wlezie) albo mąz mi przywiezie nast dnia :)
najwazniejsze ze wsio ogarniete i moge spac spokojnie :P

bisbas dobrze ze jestes pod dobrą opieka :) jeszcze min 5 tyg ci tylko zostało chociaż wytrzymac :) bedzie dobrze :)

patrysia moze jakies kiepskie te tabletki? albo te bakterie takie zawzięciuchy i nie chcą cie opuścic :P

o a tu dobrze widac wielkosc tej torby
allegro.pl/torba-torebka-puma-campus-gri...ena-i3106323381.html

11 lata 6 miesiąc temu #663666 przez Patrizia
dorkiszon wow jaki tani ten termometr mowisz ze fajny?? dzisiaj w aptece widzialam te bezdotykowe ale kosztowaly 160zl :/
Moj maly tez juz ma glowke zwrocona ku odbytwi wiec twarzyczki oczywiscie nie ujzalam niestety

Ksawerek(*)

11 lata 6 miesiąc temu #663675 przez Joanna89
Czasem jak mała pcha główkę w dół to masakrycznie boli :/ jakby chciała już wyjść pipka :P

11 lata 6 miesiąc temu #663678 przez dorkiszon
Patrizia wiem, że są takie drogie pewnie , bo jakaś firma , ale ja ci powiem, że tez jestem ździwiona, że mój taki tani był, a jest naprawde fajny i solidnie wykonany nie jakaś tandeta i moim zdaniem mogłby byc nawet droższy. Tam mam w nim wszystko można mleko nawet mierzyć i wode do kąpieli. Taki mój mąż wyszukał, żeby było juz w nim wszystko.
Moja gndola ma 87 cm , bo teraz mierzyłam.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka