BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #662941 przez magdalenagal
Qltoorka Kochana jak Wasz Dziedzic będzie miał na imię? Bo stanęło na Oskarku, zostały dwa miechy a tu cisza... ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #662944 przez emi87
kurde ale kusicie tym pepco...ja najbliższe mam w warszawie buuuu :dry:
mi juz przeleciał przez mysl plan pracować w czerwcu ale mąz mnie ochrzanił :D trzeba sie chociaz miesiac pooszczędzać i zrobic cos dla siebie...poleniuchowac bo to ostatnia szansa! :P

beata witamy :) no lepiej późno niż wcale ;) a jaka płeć i imie??

kasiak bidulo....napisałabym standadowo zebys sie oszczędzała ale wiadomo jak jest ;)

11 lata 6 miesiąc temu #662951 przez moonia154
Qltoorka urządzenie wydaje się być idealne... :) Ale czy takie jest :unsure: Na pewno mnie to zaciekawiło, bo ktoś zadbał o odpowiednią reklamę :laugh: Chyba- jak piszesz- jest to zbędny gadżet, ale jakby ktoś mi podarował takie coś, to bym się ucieszyła (kasa zostałaby w kieszeni, a ja z mężem mogłabym przetestować, czy naprawdę daje prawdziwy obraz tego, co chce maluszek :silly: ). Może poszukamy sponsora? :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #662959 przez kasiak
Alarm odwołany, jeszcze nie umieram :laugh: zjadłam śniadanie, ogarnęłam mieszkanie, nastawiłam i powiesiłam pranie, wyrwałam trawę w ogródku, w międzyczasie znajoma mnie nawiedziła i pobawiłam sie z Aleksem, 11 m-cy cudny wiek ;) no i bóle nóg przeszły, smarowałam żelem dla ciężarówek, plecy to w zależności od pozycji :) widać nie mogę leżeć bo wtedy się kończę i do życia nie nadaję :P oczywiście wszystko robię powoli i z jęzorem na brodzie, sapiąc jak pies myśliwski po polowaniu B)
Idę majstrować ciacho. Biszkopt, krem budyniowy, truskawki, galaretka- to co tygryski lubią najbardziej, nom nom nom :lol: a jak coś szybkiego to może zwyczajne ciasto zeberkowe? gotuj.skutecznie.tv/2012/05/proste-ciasto-piknikowe-w-paski/ pyszne, szybkie i nie może nie wyjść ;)

11 lata 6 miesiąc temu #662997 przez agusiaa26
Dziewczyny chcę zmienić lekarza od usg. Byłam u niego już 2 razy(bezpłatnie), za drugim razem to wiecie to że nawet siuśka mi nie pokazał i nie chce teraz iść do niego i mu jeszcze płacić, dlatego teraz na usg chcę pójść gdzie indziej, ale czy tak można?
Bea poszłabym am gdzie Ty ;)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #663013 przez Qltoorka
bea2a, no no, nie wiedziałam, że prowadzisz swojego Maminego bloga ;) Podziwiam, że Ci się chce :)

magda, hmm....nie wiem co odpowiedzieć :P
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A Wy skończcie z tymi ciastami, bo ja w nowym lokum jeszcze nie dorobiłam się piekarnika i nie mogę NIC UPIEC :dry:

agusiaa26, no jasne, że można zmienić lekarza od USG. Ja teraz będę szła do innego lekarza, ale nawet nie z powodu tego, że ja go zmieniłam, tylko moja lekarka mi teraz dała skierowanie do mojej przychodni, a wczesniej wysłała mnie gdzie indziej...
Ale Ty płacisz, więc wymagasz :)
I własnie się dowiedziałam, że mam to USG na 12 czerwca... Ciekawe czy zdążę przed porodem...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #663017 przez kasiak
Qloorko ale do biszkopta z masa i owocami nie trzeba piekarnika :) . Blaty ciasta mogą być kupne, nie kosztują dużo a nawet ujda w smaku. Chociaż oczywiście lepiej kupiec samemu, ale czasem nie ma jak :) muszę do sklepu jechać a nie chce mi się...
A z imieniem to bym się uparła na Oskara! Niech sobie mąż gada co chce, ale pasuje Wam do nazwiska.

11 lata 6 miesiąc temu #663025 przez moonia154
Agusiaa26 z tego co wiem, to chyba nie powinnaś mieć z tym problemu, ale jeśli dostajesz skierowanie na usg, to musisz poinformować lekarza, który Ci daje owe skierowanie. Ja chciałam jezdzić do Łodzi (też bezpłatnie), ale nie mogłam się do tych dziadów dodzwonić, więc teraz jeżdżę bliżej, ale płacę :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #663029 przez Patrizia
hej mamcie :)

agusia pewnie ze mozna zmienic moja polozna to nawet mowi zeby jednemu lekarzowi nie wierzyc bezgranicznie i mozna sprawdzic u innego czy aby napewn jest wszystko w porzadku wiadomo jak to z lekarzami :P

ja sie szykuje na wizyte :) dziewczyny trzymac kciuki zeby moja szyjka byla w porzadku :)

Ksawerek(*)

11 lata 6 miesiąc temu #663037 przez Joanna89
My dziś po domowemu :P :)

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 6 miesiąc temu #663063 przez uniuni
Qltoorka poczekaj do porodu.. będzie z Tobą, zobaczy ile się wycierpisz, to jak już będziesz swojego skarba trzymać w ramionach spójrz na mąłża oczami kota ze shreka i powiedz - 'To nasz Oskarek' :lol: może manipulacja emocjonalna nie jest ok, ale czasem się przydaje :silly: Nie bez powodu mówi się, że facet jest głową rodziny, ale to kobieta szyją co tą głową kieruje :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #663065 przez uniuni
Patrizia trzymam kciuki, na stopach też :)

11 lata 6 miesiąc temu #663071 przez magdalenagal
Uni ma rację :-) letki szantażyk emocjonalny nikomu jeszcze nie zaszkodził.
A poza tym możesz powoli wdrażać argument że to Twoje krocze ucierpiało i masz prawo wyboru :D

11 lata 6 miesiąc temu #663103 przez Nikaa
emi kącik prawie gotowy narazie Mikołaj będzie spał w naszej sypialni potem już oddzielnie :) faktycznie sporo nas tych szyjkowych - no ale grunt, że większość ma te szyjki pozamykane :)
karolinap pięknie wyglądasz :)
kasiak współczuje bóli .. oj wiem co to znaczy ból plecków
bea widzę, że też dostałaś wyprawkę na zakończenie szkoły :D tyle, że u nas z firmy LOVI nie Tomeee Tipee :) ooo z tabelki wynika, że nasz Mikołajek już jest całkiem spory :D bea to Twój blog ?
Beata witaj :)
agusiaa26 ja zauważyłam bardzo ciekawą rzecz - Mikołaj najbardziej się rusza mi w brzuchu i wypina ( takie kulki mam na brzuchu) jak słyszy swojego Tatę - coś czuje, że będzie to "tatusiowy synek" :D czy Twój synuś też tak ma? :)
Qltoorka słyszałam już o takich urządzeniach choć dla mnie ... są ciut dziwne :P

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #663121 przez karolina_p123
Cześć dziewczyny :)
Ależ rozpisałyście się przez te kilka dni :)
Witam również nową przyszłą mamę :)
emi87 tak z ciekawości skąd dokładnie jesteś, chyba z okolic warszawy??

...poziom bakterii w moczu spadł (z 3660,1 do 1360,2), ale i tak za dwa tygodnie mam zrobić kolejne :ohmy: Nie wiem tylko co to są te nabłonki płaskie i takie tam dziadostwo, bo też miałam trochę powyżej normy. Oczywiście, nikt nie był mi w stanie tego wytłumaczyć :dry:

moonia154 Aż z ciekawości wygrzebałam wyniki swoich wszystkich badań moczu bakterie w grudniu miałam na poziomie 3099 a w styczniu spadły do 15 teraz w kwietniu miałam 8- ja dostałam od mojej gin tabletki dopochwowe CLOTRIMAZOLUM GSK (przewaliłam całą szafkę w łazience bo pamiętałam, że została mi jeszcze jedna niewykorzystana i nie wyrzuciłam opakowania). Jeśli chodzi o te nabłonki w moczu- też je miałam w I trymestrze. Jest to ogólnie wydzielina z pochwy i obumarłe części naskórka czy czegoś w tym stylu niekiedy nawet materiału w którym śpimy. Mi moja gin po takich wynikach poleciła żebym przed kolejnym badaniem włożyła tampona, potem prysznic i dopiero siusiu na koniec wyjąć tampona. Teraz za każdym razem jak robię badania (co m-c) powtarzam tą czynność ale dziś było ciężko już myślałam, że pęcherz nie wytrzyma jak brałam prysznic :P Ogólnie polecam mi pomogło nie mam już w wynikach tych nabłonków itd

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka