- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Uniuni, nie zrobiłabym tego swojemu synowi I nawet jak się rozwiodę (co byś może nastąpi szybciej niż przypuszczam... ) to nie wrócę do swego panieńskiego
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny czy macie już kupione albo upatrzone do kupienia termometry do pomiaru temperatury ciała dziecka. Jest tyle opinii, że nie wiadomo na co się zdecydować, do ucha, do czoła do d... i jakiej firmy? Może już macie coś sprawdzonego przy starszych dzieciach (u mnie będzie to pierwsze dziecko więc dopiero raczkuje w tych tematach).
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Sto razy dziennie wchodze po schodach w domu i dzis pech chciał, sie potknęłam nic sie chyba nie stało tylko kolana i łokcie obite, bo sie ratowałam a brzuch też ucierpiał
Masakra najgorsze jest to że na schodach mam nakładki i brzuchem przejechałam właśnie po takiej nakładce i zdarłam sobie troszkę skórę bo są dosyc szorstkie... kurcze wystraszyłam sie jak diabli, zaraz za telefon i do położnej... powiedziała ze to raczej nic strasznego, jeśli mały sie rusza i brzuch nie boli, ale jeśli dostanę skurczy albo zaczną mi sączyć wody to od razu kierunek szpital... Jak na razie nic sie nie dzieje leże na kanapie i odpoczywam, ale robota czeka niech czeka może sama sie zrobi
trzymać kciuki poproszę żebym nie musiała jechać do szpitala
A tak apropo to zauważyłam dziś że brzuch wyraźnie sie obniżył, lżej mi sie oddycha ale to świadczy że już niedługo kierunek porodówka oj boje sie strasznie...
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
Nala ja kupiłam bezdotykowy microlife. Do czółka, ale można nim też mierzyć temperaturę wody lub jaka jest w pomieszczeniu. Mimo to instrukcji obsługi tego termometru jest napisane, że najbardziej wiarygodne pomiary u dzieci uzyskuje się przez pomiar temperatury w odbycie. Mam zamiar kupić taki dodatkowy termometr z miękką końcówką, to nie kosztuje dużo, a dla świętego spokoju dobrze jest mieć
Kaska cholera to pewnie niezle strachu się najadłaś! Współczuję kochana i trzymam kciuki byś jeszcze nie musiała jechać na porodówkę
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Dziewczyny nie wiem jakim cudem, ale pierwszy raz w życiu zważyłam krem budyniowy! No normalnie papka a nie puszysta pyszność jak robię tyle razy tak to pierwszy przypadek. Tak się kończy testowanie nowego sprzętu, a chciałam sobie życie ułatwić i mam próbuję go jakoś odratować, ale pewnie trzeba będzie zrobić nowy
uniuni ja się nigdzie nie wybieram za dużo kaśków na forum i się miesza
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
ja jestem po wizycie wskoczylam na fotel a lekarz oj grzybica i wadzil paluch i patrzy na mniemowi prosze na usg bo szyjka bardzo miekka musimy sprawdzic czy sie nie skrocila wiec ja chop na lozko i gin mi sprawdzai mowi a juz myslalem ze trzeba bedzie wypisywac skierowanie d szpitala ale na szczescie szyjka w porzadku (3cm) i jest oki dostalam luteine bo powiedzialam ze mialam takie dwa nocne skurcze mam ja brac do nastepne wizyty no i na ta grzybice tez dostalam macmiror mam go brac na noc przez 6 dni no i badania moczu i allociala musze zrobic nastepna wizyta 7czerwac no i z malym wszystko oki wazy 2300g niecale i jest zdrowiutki i ma w czym sie pluskac bo wod mam jeszcze duzo gin mowil ze powinno byc lacznie z trzech takich pecherzy 5cm a mi zmierzyl jeden i juz mial ponad 6cm wiec jest oki
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Leze i odpoczywam, maluch broi wiec to chyba tylko ja sie strachu najadłam pewnie bedzie siniak, ale przeciez skóra, macica i wody ochroniły maluszka, a az tak mocno nie uderzyłam, wiec mam nadzieje ze bedzie ok jakby cos to dam znac
Co do termometru to cały czas sie zastanawiam, jeszcze nic nie kupiłam ale chyba czas zdecydowac i wybrac
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kaśka1982 odpoczywaj i oszczędzaj się po tym poobijaniu:/
Patrizia fajnie że wszystko u ciebie w podwoziu ok:) pewnie mialas stracha jak ci lekarz mowil juz o szpitalu
Nala jeśli chodzi o termometr kupuje go już w czerwcu i kupię na allegro pewnie taki ktory ma najwieksza popularność i problem z glowy
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Piczki Piekarnisie w imieniu cukrzycówek dziękuję za narobienie smaka Kasiak zwarzony krem to za karę i absolutny brak empatii
kasiak powiedz Staremu że żądza mordu w oczach nam jeszcze nie przeszła. I że grill jest rakotwórczy. A od leżenia można dostać odleżyn i dupa robi się płaska I tresuj Gada!
bea2a śliczna Mała takie słodkie wałeczki
nala witamy tu się nie da popełnić faux pas (ja mówię fondu ) tu jest tak swojsko że uzależnisz się jak prawie każda z nas Termometr mam bezdotykowy, taki strzał w czółko i mierzy temperaturę. I raczej nie kupię innego, mam traumę z dzieciństwa właśnie z mierzeniem tepm w dupsko
kaska1982 Kochana kolejna ciążowa sprawa która nas łączy- swobodny lot na schodach. Nie denerwuj się Kochana i faktycznie połóż się i odpoczywaj. Póki Mateuszek skacze wiem że będziesz spokojniejsza. I nie śpieszymy się z porodem i wizytką w szpitalu donosimy do 8 lipca
Patrizia życzę żebyś się grzybka pozbyła szybciej niż ja i fajnie że wszystko ok