BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #747067 przez karolinap
Asiulek - milo mi :kiss:

Magdalenagal - :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #747116 przez moonia154
Mojemu Patryczkowi chyba jednak jeszcze nie idą ząbki :laugh: Jest dziś o wiele spokojniejszy niż wczoraj- właśnie mu się ululało w moich ramionach :blush: Słuchaliśmy muzyczki i odleciał na piosence Univerce & Beaty Kozidrak i teraz pięknie się uśmiecha przez sen :)

11 lata 6 miesiąc temu #747121 przez Qltoorka
osobka, ja sciagnelam "usypiacz free". Mam bardzo malo pamieci w tel wiec zdecydowalam sie na ta, bo ta niewiele miejsca zajmuje. Ale wybor jest wiekszy :)

magda, niestety ja mogę tylko się domyślać jak wiele Cię to kosztuje... Cokolwiek się stało mam nadzieję, że obecność Michałka okaze sie dla Ciebie niezwykle pomocna w ciężkich chwilach...

Misio śpi w łóżeczku (no wciąż się nadziwić nie mogę), ja posprzątałam, zjadłam śniadanie, przygotowałam wstępnie obiadek to i chwila się znalazła na zajrzenie do karolinyp ;) Kochana... ja też się wzruszyłam Twymi ostatnimi wpisami i zdjęciami... Pięknie piszesz o tym jak Pola i Twój mąż są dla Ciebie ważni, zdjęcia super-pięknie uchwycone Wasze momenty... Będzie cudna pamiątka i dla Was i dla Twojej córci :)

11 lata 6 miesiąc temu #747134 przez bea2a
magdalenagal współczuje i jestem myślami z Tobą :*

Qltoorka zazdraszczam łóżeczka. Mała właśnie śpi na rogalu do karmienia przy mnie oczywiście, czyli w wersji, w której ruszyć się nie mogę. Dzisiaj jednak zrobiłam postępy ze spaniem. Rano uśpiłam ją na 40 minut w wózku, potem poszłyśmy na zakupy i spała w chuście godzinkę i 30 minut po powrocie jak ją włożyłam do wózka. Wiem, że powinna spać w łóżeczku ale każda chwila jej snu w dzień jest dla mnie ważna bo przecież takie dzieciątka powinny jak najwięcej spać. Muzyczkę ściągnęłam i wypróbuje po następnym karmieniu.

Nie wiem cz Wam pisałam ale karmię małą z piersi ale przed snem muszę ją dokarmić mm bo jej nie starcza. Ale nie pije dużo mm bo wczoraj np. tylko 40ml. Wtykam jej też wieczorami smoczka i wczoraj chwilę possała nawet - taki mały sukcesik ;)

karolinap
super masz tego bloga. Też chciałam robić ale brak czasu spowodował, że ostał mi się tylko kulinarny. Ale kupiłam duży album na wklejane zdjęcia i będę małej robić taki wypasiony albumik z opisami, wklejkami itp.

uniuni im więcej o Tobie czytam, tym bardziej stwierdzam, że musisz być silną babką bo życie Cię nigdy nie rozpieszczało.

dziubasek
u nas też pogoda jesienna... a ja i mała zakatarzone, więc tylko na zakupy poszłyśmy. Spacer odpuszczamy.

11 lata 6 miesiąc temu #747174 przez NataliaK
magdalena duży przytulasek dla Ciebie też coś o tym wiem...niestety :kiss:

karolinap też czytałam Twojego cloga, super pamiątka!

u nas tez zimno, byłam z małym na spacerze bo siostra przyjechała wiec mi pomogła z wózkiem ;) mały teraz śpi już 2h z przerwą na karmienie. W dzień nie koniecznie śpi w łóżeczku tam gdzie zaśnie tm go zostawiam a w nocy zawsze w łóżeczku. Idziemy dziś do Kościoła załatwić chrzest :)

11 lata 6 miesiąc temu #747176 przez Qltoorka
magda, wyjście z domu w podwójnym Xsie - done :lol:
No, przyznaję, że mniej motania niż przy kieszonce, jednak trudniej się materiał dociąga niż w kieszonce... Ale mały się tak drze przy zawijaniu, że głowa boli i ja się robię przy tym niespokojna... Czekam aż przyjdzie to nosidełko mei tai, które ma kasiak-tak jak pisałam na fb kupiłam używane... chusta super, ale nadal nie chce mi się motać tyle...-leń ze mnie, ot co...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #747180 przez karolinap
Milo mi, ze czytacie i się Wam podoba ;)
Ja sama czasami wracam do początku i czytam i wspominam :)
A za kilka lat jak bedzie milo poczytać ;)

Co do chustowania - to zawija się z dzieckiem? Czy najpierw wiaze a później wkłada dziecko? I jakie macie - elastyczne czy tkane? Wiadomo ile ludzi tyle opini ale Wasze opinie są dla mnie ważne :kiss: bo widzę na innych blogach ze jednemu podpasowala tuli za 200zl a innemu no name za 50zl z allegro.

11 lata 6 miesiąc temu #747197 przez Patrizia
no i jestem po wizycie wszysciutko jest w porzadku szyjka piekna zdrowa :) teraz tylko czekac na te wyniki z posiewu jesli wyjda oki to nie musze sie na wizyte stawiac no i szczepionke moge juz wziasc nie musze czekac na wyniki odczekam pozniej 2 miesiace i znowu szczepionka i tak za 1-2tyg mozemy zaczac staranka :) tak sie ciesze bo myslalam ze starac bedziemy mogli sie dopiero gdzies w marcu a tu jak dobrze wszystk pojdzie to pd koniec roku juz bedziemy mieli zielone swiatlo :) n to tyle jestem bardzo zadowolona z wizyty a jeszcze gin mnie poprosil czy wykupie mu recepte (apteka 5min od niego ) i wizyte wzamian za to mialam za darmo :D

karolinap daj namiary na Twojego bloga tez kukne :)

Ksawerek(*)

11 lata 6 miesiąc temu #747201 przez karolinap
Patrizia - super, ze wszystko idzie w dobrym kierunku :kiss:
nasze9miesiecyyy.blogspot.com/

11 lata 6 miesiąc temu #747202 przez dziubasek
Patkasuper wieści, ja te wasze starania to chyba będę przeżywać jak swoje wlasne ;) tak bardzo chce zeby wam się szybko udało :laugh: buzki p.s dostałaś l4?

11 lata 6 miesiąc temu #747204 przez Qltoorka
karolinap, chusty elastyczne z tego co się orientowałam są dla maluszków, takich do ok. 10kg, bo materiał nie udźwignie wiekszej ilości kg i też się nie naciąga jak chusta tkana. A więc sugeruję tkaną. Ale! uwazaj, bo ja zanim sie porzadnie w temat wczytałam kupiłam tanią chuste tkana na allegro- i co sie okazało? zwykła szmata, której sie nie da dociągać, a prawidłowe dociąganie materiału to podstawa całego wiązania. Dlatego to ze tkana to jeszcze nic, ona ma być tkana splotem skośno-krzyżowym-specjalnym który sprawia, że materiał pracuje...
I tak, chustę wiąże się razem z dzieckiem niestety...
Zobacz sobie najpierw filmiki instruktażowe na youtube. Będziesz wstępnie wiedziała czy czujesz się na siłach tak wiązać.
Podaję Ci linka do wiązania typu kieszonka:

jest też:kangur, podwójny X, plecak prosty- to chyba tyle :)

11 lata 6 miesiąc temu #747206 przez Patrizia
dziubasku dostalam ale chcialm juz ostatnie wiec mam do 4 pazdziernika i wracam do pracy :)

Ksawerek(*)

11 lata 6 miesiąc temu #747213 przez emi87
helooo mamuśki :)
obkupiłam dziś małą w ciepłe ciuszki bo jakos tak mało miałam bluzek z długim itp... opczywiście w sh ;) za niecała stówke cała siatka :) i dorwałam dla niej kamizelke włochata różowa hehe :D nie moge sie doczekac jak jej ja załoze sasasa
dokumenty na becikowe złozone :) teraz czekam na kase :)
ps - wczoraj też była kupa ale juz mniej spektakularna i zaskakujaca. nawet ją przyciełam jak robiła - skupienie na twarzy, czerwien na polikach, stęk i pryyyk :D
ach i dogrzebalam sie o co z Dzoaną chodziło...no no nudno nie jest :D

Qltoorka aż sie cofnełam pare stron wstecz - świetna fryzurka!!!! strasznie mi sie podobaja krótkie fryzury ale nie mam narazie odwagi :)
wyobraziłam sobie ciebie jako Madonne hehehe
tez musze pomysleć o kurtce dla siebie i kombinezonie dla małej...

karolinap123 mąz mówił że to mogą być jakies przeciągi w pionach czy cos takiego...albo duchiii :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

NataliaK haha to ciasto pierwsza klasa by wyszło :D dobrze ze mąż uratował sytuacje (w końcu też miał w tym interes i to smaczzzzny) :P
narazie piore cały czas w białym jeleniu :)

agusiaaaa już taki siłacz? fiu fiu
ale miałaś sen matko! choć mi pare dni temu sniło sie ze chciałam komus pomóc i jakies złe duchy mnie opetały i nie mozna było mi pomócx i nikt nie chciał mnie przygarnąc :unsure: wali na głowe mi oj wali :D
a gabka pierwsza klasa! :D sie obsmiałam. mój kiedys do mnie jak go w nocy poprosiłam zeby mnie przytulił to mówi "ale ja czekam na transport", ja "jaki transport?", K "transport płytek" hehe nawet mu sie sni praca hehe mi tata opowiadał tez ze jak byłam mała to przez sen krzyczałam że "boli mnie jabłuszko" :D

dziubas to teraz możesz zacieszać szerokim usmiechem :) i masz przynajmniej powód żeby sie pilnowac z jadłem hehe u mnie mała na szczescie po czekoladzie ma wysypke (tak dobrze przeczytałyście-na szczęście) i ratuje mnie co by moja doopa nie rosła :D
a jak mała sie dzis czuje?

osóbka - z-a-b-i-ł-a-b-y-m! jak można obcej babie dziecko sprzedać o wrrrr zagryzłabym teściowa za takie cos :/ niepoważna... bliżsaej rodziny dziecko nie miało? stray na miejscu, babcia na miejscu a karmi jakas obca osoba....ech co za ludzie. współczuje ci kochana bo ja bym wyszła z siebie i staneła obok na twoim miejscu...

nala próbuj róznych rzeczy - trzeba zaryzykowac :) jest ryzyko jest zabawa hehe (z płaczącym dzieckiem :P żarcik) :)

moonia mam to samo z seksem... i tez porobiły mi sie takie ala krostki na ramionach...kiedys juz tak miałąm i nie wiem od czego to cholerstwo... a co do włosków to pewnie jeszcze sie nie unormowały hormony - ja do tej pory mam kreske na brzuchu :)
a jak mały - dzis lepiej?

asiulek no śliczny mały mężczyzna! wycałować od e-ciotki hehe

Patrizia no koniec tego obijania :P
ale sie ciesze twoim sprawozdaniem z wizyty!! my tu wszystkie cie dopingujemy i czekamy razem z Tobą :* przezywamy jak swoje jak to dziubas napisala :)

bea niektóre dzieci tak maja smok be i koniec... spróbuj jak uda sie zassac smoka to tak delikatnie go niby wyrwac z buzi - wtedy podobno u dzieci wzmacnia sie moc zasysania... albo próbować próbowac i jeszcze raz próbowac. a postepy male widze juz sa :)

karolinap współczuje migreny :( lepiej juz samopoczucie? a blog - cuuuudo!!! az siem wzruszyłam - bede odwiedzać :) no jeszcze jak mnie zacytowałaś to az mi serduszko mocniej zabiło :*

madziu wiekszosc z nas pewnie cie rozumie bo u kazdego w blizszej lub dalszej rodzinie pojawia sie ten problem. nale jestes zajebista babką, super mama i zonką i to jest najważniejsze!!!! ty stworzysz dla młodzieńca wspaniały dom, pełen miłości :) :*
kieruje te slowa rowniez do mooni i kazdej ktora ma ten problem kochane cycki do gory i do przodu!

kasiak no moze to wstep i cwiczenia do upragnionego "mama" :) a kupa musująca mnie rozwaliła haha

11 lata 6 miesiąc temu #747230 przez Qltoorka
Patrizia, świetne wiesci... martwiłas sie, ze przed Toba dłuuuuga droga... widzisz? w zyciu zawsze jest tak, ze najpierw wali się jedno, potem wsystko, a potem los sie odmienia :) Ty juz za duzo wycierpiałaś... niech Cie los wynagradza sowicie teraz :) A w sprawie pracy czemu zmieniłaś zdanie ze chcesz juz wracać?

emi, widzisz ile Cie omineło podczas Twej nieobecności? :P Tu trza być na biezaco... :lol:

dziubas, jak dziś Julcia sie miewa?

Natalia, ja wciąż piore rzeczy w dziecięcym... ale najczetniej bym juz prasowanie porzuciła ;) :P

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #747237 przez nala
Emi, no to świetne polowanko miałaś :) szkoda, że u mnie nie ma fajnych sh :/ a jak tam Milcia reaguje na Twoje jedzenie? coraz lepiej czy tak jak po czekoladzie?

Karolinap, mnie najbardziej w Twoim blogu podobają się zdjęcia :) kolorowe i Pola na nich taka cudna, a najfajniejszą to ma czuprynkę :) super!
Współczuje migreny :/ też często miewam bóle głowy, ale nie aż takie na szczęście.

Magdalena, przytulam mocno. Syncio doda Ci się i będzie dobrze. Trzymaj się dzielnie! Oby nie wpłynęło to na Twój pokarm, także głowa do góry.

Pati, świetna wiadomość! To czekamy na zielone światło w takim razie i fajnie, że wizyta za free :)

Kasiak, nie wiedziałam że jest tyle rodzajów kup :D no nic, człowiek uczy się całe życie hehe

NataliaK, ja piorę w dziecięcym proszku. Gdzieś czytałam, że najlepiej w takim prać nawet do 3 r.ż.

A my dzisiaj kończymy 2 miesiące i rekord na spacerze 3 godz. :) ale to chyba dlatego że wcześniej dłuuugo nie spała :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka