BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #748387 przez magdalenagal
Nieziemski ze mnie dzięcioł!
Zawsze przy skoku Michał chce być przy mnie... A my właśnie zaczynamy 12 tydzień i zaliczamy kolejny skok rozwojowy (prawdopodobnie...)

Człowiek całe życie się uczy i jeszcze głupi umiera.
Dziękuję za uwagę.

Matka Nieczuły Dzięcioł...

PS. Regina to ta z papierem toaletowym w tablecie??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #748393 przez karolinap
Magda - dokładnie TA :)
No być moze to skok :) czyli zaraz wszystko wróci do normy :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #748394 przez kasiak
Humor nieco lepszy ale szału nie ma, dupy nie urywa. Po kąpieli Sebek spokojnie zasnął i ładnie przespał cała noc z przerwą na karmienie o 3. Ja miałam wstać mężowi kanapki do pracy zrobić i nie wiem kiedy zasnęłam...widać baterie mi sie wyczerpały.
Rano zmieniłam pieluchę, włożyłam Sebka do łóżeczka i bawił sie przy karuzeli a ja poszłam pod prysznic. Umyłam nawet głowę :)
Zjadłam śniadanie a synuś sam się uśpił w wózku :ohmy: bardzo rzadko mu się to zdarza. Niestety już wstał, zje i trochę się pobawimy. Potem spacer i zrobię obiad.
Do Waszych postów odniosę się później bo własnie mnie syn obrzygał i trzeba sie doczyścić...

11 lata 6 miesiąc temu #748535 przez uniuni
Magdalenagal Dzienciou hihih :laugh: rozbawiłaś mnie :laugh: Cieszę się, że jesteś, nie mogłam wczoraj przestać o Tobie myśleć i aż mi się mój ojciec śnił w nocy. Mam nadzieję, że jest lepiej, dużo lepiej cokolwiek Cię wyprowadziło z równowagi :kiss:
Nils wymusza - szczególnie na tacie :D Tata mientkom dupom jest. Ja staram się nie dawać tak łatwo. Jak popłacze trochę, to płuca będzie miał zdrowsze - niech ćwiczy oddech, to mu się też przyda ;)

Qltoorka pamiętam jak pisałaś, że Cię śmieszy gdy syn płacze i że obawiasz się czy nie jesteś wyrodną matką. Mnie też śmieszy, może nie tyle płacz co minki ;) Tylko jak się rozedrze jak moja była niedoszła teściowa, to już nie jest tak zabawnie ;)

Dziubas trzymam, na stopach też trzymam :)

Emi ja nie wiem jak to z dziewczynkami, ale zawsze gdy J. Nilsowi zakładał pieluchę, to bokiem uciekało. Poprosił mnie wtedy, żebym mu pokazała jak sama zakładam i sprawdziła po nim. Okazało się, że J. tych skrzydełek z przodu nie dociąga wystarczająco na bioderko i tak jak nachodzi pielucha z tyłu na przód, to tak w okolicach uda/biodra nie nakładały się warstwy na siebie i przez to jakoś przeciekało. Nie wiem jak inaczej wytłumaczyć, mam nadzieję, że rozumiesz :silly:

Karolinap możesz podać linka do tych chust? Tak zachęcacie, że sama mam ochotę spróbować :) Nosidełko fajne, ale jednak w chuście dziecko bliżej ciała się znajduje :) Łatwiej się dzielić ciepłem i zapachem :)

Jorgus ja dokarmiam mm, ale jeśli Ci to w jakimś stopniu pomoże, to Nils zjada 60ml mojego pokarmu i robię mu butlę z 90ml mm wtedy zjada zazwyczaj pomiędzy 20 a 60ml.

Bea każdy ma swój bagaż. Jeden większy, jeden mniejszy nigdy taki którego nie dało by się przeżyć ;)

Patrizia czekam i wkładam całe serce i duszę by przesłać pozytywne myśli co by się powiodło już w pierwszej próbie :kiss:

NataliaK ja jeszcze nie dostałam @ choć czasami wydaje mi się, że już tuż tuż za rogiem się czai ;)

Kasiak, Patrysia mam nadzieję, że to tylko chwilowe :kiss:

Gdzie się podziała Karolinkanice?no i Agniesia i co z Sewerynkiem?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #748537 przez kasiak
O kurde piątek dopiero a tu takie pustki :ohmy:
Bylismy na spacerze ponad godzine, akurat wrocilam do domu u junior sie obudzil i ryk, wiec cyc awaryjny i trakcie jedzenia wybuchła kupa :) na szczescie nie wybuchła razem z pieluchą :P obyło sie bez mycia ;) a teraz świruje, bo spanie jest be, bujak be, wózek be, na rękach ok ale na chwilę. Najulubienszym zajeciem jest leżenie w łóżeczku (nie mylić ze spaniem, bo spanie w lózeczku w dzien tez jest be) i obserwowanie karuzeli. Rozmawia i śmieje się i jest spokoj.
Sebek spacerkowo. Widok z góry bo siedział w nosidle. Moja gwazda wybiegu w nowym dresiku polarowym, slodziak mój mały :blush:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #748548 przez karolinap
Uniuni:
To ta z tych zwyklych najtanszych:
allegro.pl/chusta-azimi-nowe-wzory-15-ro...rto-i3532132559.html

To tansza ze skosno krzyzowych:
allegro.pl/chusta-azimi-skosno-krzyzowa-...pdf-i3545408967.html

To Lenny Lamb:
-skosno krzyzowe bawelna:
pl.lennylamb.com/products/show/746_chust...pistacją---rozmiar-m

-skosno krzyzowe bawelna-bambus:
pl.lennylamb.com/products/show/303_chust...nna-róża---rozmiar-m

To 4 typy nad ktorymi sie zastanawiam.
A tu strona lenny lamb: pl.lennylamb.com/ gdzie znajdziesz rozne opcje, wzory - wiadomo:)

11 lata 6 miesiąc temu #748599 przez magdalenagal
Uni, jest lepiej. Z resztą, nie mam czasu ani siły myśleć o Ojcu.
Moje Dziecko i Monsz bardziej mnie potrzebują.

Dzięki Kochana :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #748614 przez uniuni
Karolinap ta limonka pistacja jest cudna :) Kupuję :D

11 lata 6 miesiąc temu #748637 przez karolinap
Uniuni - no najladniejsza :) mi też się bardzo podoba. A jaki rozmiar zamawiasz? S,M czy L? Bo nie wiem jaka długość jest najlepsza?

11 lata 6 miesiąc temu #748641 przez uniuni
Karolinap wzięłam Mkę, bo ja teraz cyce mam 85DD i boję się, że S będzie za mała

11 lata 6 miesiąc temu #748644 przez karolinap
Ja cycki mam 75c ale myślę ze Mka bedzie lepsza dla A.
Najwyżej ten węzeł bedzie mi zwisal dłuższy :)
Muszę się dzis zdecydować bo czas leci a Polcia rosnie :)

11 lata 6 miesiąc temu #748650 przez magdalenagal
To Wy macie cycuszki a ja dojarnię 80E...
Why?? Why me?? ;-)

11 lata 6 miesiąc temu #748667 przez karolinkanice16
Hej kochane nie było mnie dwa dni kłótnia z moim tak mnie zdołowała że nie miałam ochoty na nic, ale już jest ok. Dzisiaj byliśmy na szczepieniu Ksawcio był dzielny zapłakał ale tylko chwilkę i zaraz się uśmiechał.
Dowiadywałam się o ten mój okres bo już prawie nie mam powiedziała że jeśli za tydzień będę dalej krwawić to coś jest nie tak i mam się zgłosić no i wtedy zrezygnujemy z krążków.

11 lata 6 miesiąc temu #748689 przez emi87
heloo my dzis spacerkowo na świezym powietrzu :) jakoś nie miałam kiedy napisać :P ale oto jestem! :P
któras pisała o jakims środku na kolki co tylko sie daje dwie kropelki - nie wiem czy nie agusia albo kasiak. dajcie znac jak sie sprawowały i jaka to nazwa była. plisss :D

madziu to twój musi z małym starac sie spedzać maximum czasu , na pewno mu przejdzie ta niechęć do taty, zobaczysz :*
a co do bycia na skinienie - kiedyś tez tak myslałam...ale teraz hmmm jestem mamą -najwazniejsza osoba dla Mili. Nie chce zeby czuła sie opuszczona i niekochana. Na tym etapie moge jej to okazać tylko byciem soba, póxniej jak bedzie starsza bede mogła wyrazic to inaczej. i czytałam gdzies ze dziecko do którego sie nie przychodzi jak płacze czuje sie opuszczone i płacze więcej. ja tam kocham tulic Mile i narazie jestem na jej zawołanie (oczywiście przy prawdzim płaczu nie przy udowaniu czy zrzedzeniu). w końcu jestem jej MAMĄ ;) najwyzej kręce sobie bata u szyji hehe szkolić bedziemy póxniej :P musze do tego dorosnąc :) i nie mam zamiaru sobie nic wyrzucać - robie jak czuje :)

dziubasek mam to samo z Milą. domaga sie pogawedek hehe

karolinap już załozyłam blogaska :D musze go jeszcze dopieścic :)

Mlecznamama tez jak widze ta reklame to widze moja Milunie :D tez nasza sie gaduła zrobiła - wrzuce wam filmik jak mi sie uda :)
u nas dalej ulewanko i wymioty - dzis jak chlustneła to az za przewijak poleciało :/ wiec nie jestes sama :)
a historie Qltoorki pamiętam :P dobre to było.

patrysia dzis sie sopotkałam ze znajoma i mowiła ze na noc załozyc rozmiar wieksza pieluche i wtedy ładnie pochłania i nie przesikuje. musze spróbować.

asiulek no własnie jak na boczku to jeszcze rozumiem ale ona leżac na boczku potrafi :D takie ciśnienie czy co hehe?

Qltoorka no ja podkładam skrzydełko pod ta tylna cześc. a moze powinno zwisac?
kurcze z moich cycków jest ok 60 ml do 90 chyba max...ale Milcia przybiera. moze niedojada? nie wiem sama...
a no faktycznie dziewczyny sie cos nie odzywają...

kasiak jaki uszatek słodziuchny :D

karolinkanice dobrze że sie odezwłaś :* ach te choopy potrafia nam napsuc krwi...ale gdyby nie oni nie byłoby naszych małych skarbów ;)

11 lata 6 miesiąc temu #748697 przez osobka85
Hej:)

kasiak- Sebek super wygląda w tym dresiku :)

magdalenagal- ja też mam takie dojarnie- też 80 E... jak patrzę w lustro to widzę najpierw cycki później długo nic i dopiero resztę... :) i nawet zauważyłam, że przez ten biust się szeroka w plecach zrobiłąm ;)

karolinap, natalia- dzięki, że przypomniałyście mi o odciskach!! już dawno planowałam kupić ramkę z odciskiem gipsowym stópek i rączek, ale kompletnie wyleciało mi to z głowy! muszę zakupić póki ma takie słodziutkie malutkie stópki i rączki :)

patrizia- super, że się wszystko powoli u Ciebie układa :) trzymam kciuki za Wasze starania!! :)

a my całą rodziną chorujemy :/ najpierw jak już Wam pisałam Mały kasłał, później mój Ł. się rozchorował (tzn ma katar i kaszel, ale u niego to jakby najgorsza choroba świata) no i teraz mnie wzięło i czuję się fatalnie... sądząc po stanie mojego gardła, to mam anginę :/ gardło napierdziela maksymalnie, katar cieknie jak z kranu i do tego wszystkie kości mnie bolą i mam stan podgorączkowy :(

synek- Jaś <3

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka