BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #748699 przez agusiaa26
Emi moje kropelki na kolke to niemieckie Sab simplex i sa swietne, maly juz dawno nie na kolek ale stosujemy je jak zjem cos Nowego albo np smazone, dawka to 15kropelek przy kazdym karmieniu ale ja daje raz na kilka karmien.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #748701 przez osobka85
ahh!! jeszcze jedno :) Jasiek dzisiaj postanowił pogłaskać mnie po twarzy (pewnie chciał mnie pocieszyć ze względu na mój stan ;) ) tak mu się spodobało to, że dotknął rączką mojej twarzy, że później powtórzył to jeszcze kilkanaście razy z wieeelkim uśmiechem na buzi :D

synek- Jaś <3

11 lata 3 miesiąc temu #748705 przez moonia154
Hejka :)
Próbuję coś napisać od rana, ale ciągle ktoś mi przeszkadza- głównie mój Cycuś, jak również teściowa :laugh: Ja zaczynam czytać Wasze posty i... na tym się kończy :angry: Teraz jednak postanowiłam wykorzystać chwilę, że Mały śpi i może uda mi się skończyć i wysłać :S
Otóż, Patryk jest dziś dość marudny- dzisiaj na rączkach wyjątkowo chciałby spędzić cały dzień (normalnie to tylko pół dnia :laugh: ). No, ale cóż, skoro spodobała mu się dyskoteka, którą razem urządzamy sobie, kiedy nikogo nie ma :blush: Głównie zasypia w moich ramionach, ale dzisiaj zaczął poważnie walczyć ze snem, przez co był jeszcze bardziej marudny :dry:
Madzialenko u mnie w kwestii wychowania Dziecka jest troszkę inaczej, tzn. mój Mąż bardziej bierze Go na rączki, ale to dlatego, że całe dnie go nie ma w domu :dry: Najpierw praca do 15.45, obiad i jedzie z moim teściem robić na działkę (mamy w planach budowę domu) i wracają koło 20. na kąpanie Patryczka :( Zresztą, ja również wolę Go wziąć i przytulić niż słuchać jak Młody drze papę i nie chce się uspokoić :blush: Ale taki już los matki :S Więc mówisz, że za miesiąc będę mieć więcej spokoju...? Z jednej strony super, ale z drugiej... hmmm.. przyzwyczaiłam się, że mało robię w domu (mam wymówkę), a tak to Mąż będzie więcej ode mnie wymagał ;)
Patrysia witaj w klubie "samotnych matek" :dry: Ostatnio nawet doszłam do wniosku, że moje małżeństwo coraz mniej przypomina małżeństwo :dry: Tylko zdawkowa wymiana zdań pt. co słychać, jak w pracy, co w domu... Nawet porozmawiać "tak naprawdę" nie mamy kiedy, bo wiecznie go w domu nie ma... I też smutałam z tego powodu, ale mam chociaż moje Maleństwo :blush:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Qrde, miałam jeszcze tyyyle napisać, ale zapomniałam co, więc jak mi Patryk pozwoli, to jeszcze dopiszę :S

11 lata 3 miesiąc temu #748732 przez dorkiszon
Hello!
Wiecie co ja nie mam hemoroidów kupiłam dziś krem na to za 40 zł i przyjrzałam sie dziś temu w lusterku i wiecie co ja mam ? Kurwa jego mać niezrośnietą rane po zeszyciu troche sie zestresowałam poprostu mam po sam odbyt nacięte i tam mi się nie zrosło ja nie wiem jak mi sciagali te szwy i nie widzieli. Co robie kupę to mi się to roztwiera i nie goi masakra.
Zatem jutro zapierniczam po plaster w płynie , bo szyc się tego ponownie boję nie tle szycia co znowu tego bólu po szyciu juz teraz mnie dosyć szczypie i boli.

11 lata 3 miesiąc temu #748739 przez magdalenagal
Dorka kup solcoserol na rany ze 20 zl kosztuje, smaruj na noc. Mnie dzięki temu rana po cc zarosła. I na najzwyklejszy gazik napsikaj octenisept i rób okład z mokrej gazy.
Plastry w żelu nie pomogły, odklejały się z wilgoci.

11 lata 3 miesiąc temu #748740 przez dziubasek
Dorkiszon a ty bylas juz u gina? Ja bym jednak to skonsultowala z lekarzem....
Moje córeczki dzisiaj wyjątkowo w dobrych humorach, byłam z nimi po szkole na spacerku bo pogoda cudna, teraz wstawilesmy do pieczenia bezy dla tatusia( haha jestem taka zmęczona po tej szkole ze jak usiądę to żadne wiec robie co tylko mogę)

11 lata 3 miesiąc temu #748762 przez dorkiszon
Byłam u gina nic nie mówiła, a mnie wtedy akurat juz nic nie bolało i myslałam, że ok więc nic nie mówiłam jej.
Octaniseptem non stop psikam i ból niezły mam dokucza mi to szczypie dzięki magdalenko kupie to , bo mówisz, że na wilgotność plaster w płynie nie działa ?

11 lata 3 miesiąc temu #748764 przez dorkiszon
Teraz mi sie przypomniało, ze gin , ktory mi szwy ściagal mówil o zleu solcoserol żebym kupiła , a ja nie kupiłam tylko tanum rosa używałam , bo mówił, że mogę to lub to, ale polecał ten zel.
Jutro kupię. Dzięki.

11 lata 3 miesiąc temu #748778 przez NataliaK
Emi mojemu też zdaża się czasem przesikac pampka - dziś na przykład i nie wiem dlaczego bo nie był mocno zasikany... też mam Sab simplex choć(tfuu tfuu) nie były nam potrzebne. Dostałam je od koleżanki po synku jej zostały. Podobno ich u nas nie można kupić? A Ty kupiłas Agusia?

magdalena cięzko jest patrzeć jak dziecko płacze ale faktycznie można je przyzwyczaić, że jak tylko zapłacze to już jesteśmy więc czasem trzeba dać im chwile pomarudzić. A co do noszenia to nie wiem czy dużo nosisz Michasia w chuście ale być może on już się przyzwyczaił do niej i do bliskości którą chusta stwarza dlatego domaga się noszenia - takie są tego uroki ;)

dziubasek - kciukasy trzymamy!

mlecznamama Janek tez ulewa aż zaczełam mu zakładać śliniki bo musiałabym go kilka razy dziennie przebierac...nie wiem dlaczego tak jest

kasiak śliczny Sebuś ma buźke taka gładziutką jak u laleczki ;)

Dorkiszon może idź do lekarza, żeby Ci się to zagoiło porządnie.

Dziewczyny mój też niestety prawie cały dzien w pracy wychodzi przed 8 a wraca 17-18. Spedza troche czasu z małym, wyjdziemy na jakis krótki spacer, kąpanie i spać - też się ciesze, że sa weekendy. No ale niestety ktoś musi na nas robić...

Ja dziś w nocy mało co spałam, kurczę nie chce mi się spać wieczorem bo poszłabym sie wczesniej połozyć to siedze bez sensu a rano jestem nie przytomna ;p a dziś młodzieniec budził sie co 2h na mleko zanim po nakarmirniu zasnęłam to znowu musiałam wstać... Rano mielismy wizyte kontrolna bioderek i mężu kochany zaproponował zebym sie wyspała i pojechał z młodym sam i później go zabrał do rodziców na kawe i był po drodze u kilku klientów więc uwaga: Matka pospała prawie do 11! Później zapakował mi małego do auta dzieki czemu mogłam pojechać na działke się dotlenić :) pospacerowalićmy po lesie a Janek cały czas spał. Mąż dziś na meczu więc mały bez kąpieli ale już sobie smacznie śpi więc miałam czas, żeby Was poczytać :)

11 lata 3 miesiąc temu #748783 przez jorgus_krk
hej,my też od 2 dni palimy żeby w domu było cieplej i mam do was pytanko jaką macie temp. w domu żeby maluszkowi nie było chłodno?

ktoś pisał o odciskach stópek i nóżek my dostaliśmy taki zestaw od chrzestnej Kubusia i właśnie dzisiaj próbowaliśmy ale za długo czekaliśmy na stwardnienie gipsu i dupa blada zastygło na amen :angry: musimy kupić drugie i kolejna próba.

Kubuś też dużo ulewał ale u nas pomógł bebilon ten dla ulewających dodajemy go do zwykłego mleka i teraz jest już lepiej

asiulek tak jestem z Krakowa

11 lata 3 miesiąc temu #748786 przez Qltoorka
emi, jak to pięknie ujęłaś... "gubią siku" :laugh: haha - nie, mój synuś siku nie gubi ;) nawet w nocy, rano z pieluchy robi się ciężka cegła od moczu, ale nic bokiem nie leci....

Co do prowadzenia bloga na pamiątkę tak jak karolinap to robi to myślałam o tym w czasie ciąży, ale mąż mi zabronił... :dry: jemu nawet niespecjalnie się podoba to, że tutaj się uzewnętrzniam... :angry: Tak więc ja prowadzę dziennik na komputerze :) Wygląda podobnie jak blog Karoliny, tylko, że zaczęłam go pisać jeszcze przed ciążą. Zastąpiłam nim prowadzenie dziennika kartkowego. Ściągnęłam sobie fajny program "efficient diary" i ma dużo fajnych funkcji. Żeby nie zaginął w przypadku awarii komputera można go zapisać do pliku i wydrukować albo zrobić kopię zapasową. Bardzo mi się podoba ta forma :)

magda, taka panuje opinia, że dziecko zacznie to kiedyś wykorzystywać, ale ja z kolei też czytałam, żeby dziecku nie pozwalać za długo samemu płakać, że dzieci pozostawione same sobie wyrastają na ludzi z problemami emocjonalnymi (kurde, tam było napisane dokładnie jakimi-ja tak teraz uogólniam, bo nie pamiętam jakie to były...), w przeciwieństwie do tych, które mogły liczyć na ukojenie płaczu przez rodzica... Cholercia, fajny był ten artykuł, ale nie pamiętam gdzie ja go czytałam... Jak przypomnę sobie podrzucę ;)

A tak poza tym...no coś Ty...ja na pewno nie... zresztą, ciężko tak ocenić kto tu wiedzie prym-ale myślę, że tak długo już tu tkwimy, że nie da się ukryć, że pomimo, że istniejemy tu tylko wirtualnie to widać naszą odmienność-każda z nas jest inna, wyjątkowa i wszystkie razem sprawiamy, że wątek lipcówek jest chyba najbarwniejszym ze wszystkich ;) Nie wyobrażam sobie lipcówek bez Ciebie, madziu - mistrzyni "pióra", dziubaska - naczelnej hot mamuśki, dorkiszona - zadziory naszej, emi - naszej "Matki Teresy" z zawsze dobrym słowem, karolinyp - jej delikatności, talentów, inspiracji, barwnej karolinki, Jamajki - która jest dla mnie wzorem we wszystkim(po cichu przyznam :P ), uniuni - naszej rudej wariatki ;), itd.itd. mogłabym tak dalej wymieniać... ale że jest nas ok. 50 sztuk to się powstrzymam już ;)

Mleczna Mama, ja też przez chwilę używałam Nutritiona, ale zaprzestałam z kilku powodów-kłopotliwe jest to odciąganie, mieszanie, podawanie łyżeczką-masakra-nie chciało mi się po kilku razach, poza tym drogie to, no i w sumie Mikołaj dużo tego gęstego nie zjadał więc i tak ulewał... Mój Mikołaj ulewa tylko wtedy, gdy się nadmiernie rusza po jedzeniu. Gdy spokojnie leży albo zasypia to nie... No ale weź tu powiedz takiemu małemu, żeby był spokojny, bo zaraz uleje... ;) mało tego, zawsze jak uleje albo zwymiotuje to się cieszy jak głuptas :P
Co do "antenki w górze" ;) ogromnie się cieszę, że moja opowieść uratowała komuś tyłek-dosłownie :lol:

patrysia, my też ubolewamy, że tatuś z nami tak mało czasu spędza. Mój mąż pracuje po 10h 8.00-18.00 + co druga sobota. Jak wraca to tylko kąpiel i Misio idzie spać i tyle tatę widział... Kilka razy się zdarzyło, że leżał sobie spokojnie uśmiechnięty, mąż do niego podchodzi i zaraz ryk... Serce tatusiowi sie krajało, ze synek płacze na jego widok... :(

uniuni, śmieszy mnie nie płacz a minka podkówka... Ja tak usteczek wygiąć nie potrafię... :P

karolinap, uniuni, info o doborze długości chust:
www.chusty.com.pl/materialy/rozmiarowka.jpg

Ten mój post jest tak długi, że napiszę w następnym o mojej wizycie lekarskiej, żeby już nie przedłużać tego :P

11 lata 3 miesiąc temu #748797 przez kasiak
My też już po kąpieli. I tak jak fb pisałam moczenie uszek jest gitez! :laugh: Sebek miał chwilowego dezorienta co się dzieje, bo leżał w wannie bez asekuracji! Pusciłam go luzem i po chwili strzelił ogromnego smajla :P kręcił głową we wszystkie strony i bardzo mu się spodobało.
Dołączam do klubu "słomianych wdówek". Michał pracuje po kilkanaście godzin dziennie. Wraca na kąpanie i chwila zabawy, Sebek idzie spać i on też po chwili, a ja siedzę jak ta sierota... :dry:

karolinap przeczytałam wczoraj sporą część Twojego bloga. Dołączam do grona fanek :cheer: tyle ciepła i uczucia widać w postach, zdjęcia ekstra i bedzie kiedyś super pamiatka :)
emi sik nam czasem ucieka, nie ma znaczenia jak pielucha jest założona po prostu mokro się robi z boczku i trzeba przebrać :) a kropelki Esputicon się nazywają, nie używamy nic innego, ale teraz ogólnie już bardzo rzadko. I też mam problem z ulewaniem :dry: juz myślałam, że mamy to za soba ale ostatnie parę dni to co karmienie to rzyg :huh:
dziubasek mam nadzieję, że podładowałaś już baterie :) mój bobas też świruje, całymi dniami potrafi nie spać i tylko wymyślam co chwilę czym nowym go zabawić :dry: no i powodzenia w szkole :)
magdalena staram się nie nosić małego cały czas, ale czasem trzeba. Jak widzę, że udaje to zabawiam go inaczej, ale jak zaczyna się robić czerwony to nie ma innego wyjścia jak ponosić chwilę. Tak samo jak się budzić zaczyna to nie podchodzę od razu tylko jak zaczyna marudzić. Czasem jeszcze na chwile zasypia ;) madzia też mam cyce jak donice 80E, jak są puste to smętnie zwisają :huh: ehhh a kiedyś narzekałam, że małe....babie nie dogodzi :P
karolinkanice dobrze, że u Was już w porządku i jakiego dzielnego macie brzdąca :)
osobka dużo zdrówka dla całej rodzinki :blink: chłop to gorszy w chorobie jak dziecko :lol:

Nie wiem co jeszcze. Jak kogoś pominęłam to się upomnieć B)

11 lata 3 miesiąc temu #748809 przez Qltoorka
osobka, szybkiego powrotu do zdrowia :kiss:

dorkiszon, kurde, u gina byłaś, oglądał stan Twojego krocza i nic nie zauwazył...???

jorgus, sama jestem ciekawa ile mam stopni. niestety mój termometr odmawia wspólpracy, mówi mi, zebym baterię mu wymieniła... :P a ja za kazdym razem zapomnę kupić :( z tego co czytałam to optymalna temp to 21 stopni

A ja dziś byłam na pierwszej wizycie popołogowej u gina. I wiecie co? I się ogromnie cieszę, że nie skoczyłam do tej pory na gałąź :P Jak mi lekarka wsadziła wziernik to dupą zwiałam z przodu samolotu na sam tył... :huh: a dlaczego taki ból? bo mam zrosty w środku :ohmy: Mam zażywać przez 14 dni globulki Cicatridina (lek na gojenie ran po porodzie w pochwie), przepisała mi tabletki anty Ovulon, które mozna w trakcie karmienia i zrobiła usg, by sprawdzić jakie są rokowania na miesiączkę. okres mam dostać jak przestanę karmić. Krocze wg niej mam piękne :lol: cięcie ładnie zagojone i zrośnięte... To teraz 14 dni leczenia pipy i można działać...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

karolina_p123
, Ty pisałaś ostatnio, że Ciebie bardzo bolało.... Może też masz ten problem co ja? Jakby co to ta Cicatridina jest bez recepty

A poza tym... POMOCY!!! My chyba jednak fakycznie ząbkujemy....
Naprawdę, madzia, miałam nadzieję, że tak jak pisałaś to te ślinienie się + gryzienie może świadczyć o czymś innym, ale po dzisiejszym popołudniu i tym co się teraz dzieje mam wątpliwości szczere...
Minęły prawie 3 godz od ostatniego karmienia. Misio więc głodny. Ale co przystawia buzię do cycka to odrywa się z płaczem. I tak cały czas-przystawia buzię i odrywa się... Widać, że jest głodny a coś mu nie pozwala jeść. Mam chłodną dłoń, więc przystawiam mu zgięty palec-gryzie mnie wkładając w to maksimum wysiłku... I płacze, płacze, płacze... Wszystko pomaga tylko na chwilę-noszenie, karuzela, bujanie... Podczas płaczu ja patrzę, a tu z jego otwartej buzi jak nic na dziąśle widać białe plamy w miejscu...hmm..albo trójek albo czwórek, ciężko mi ocenić. Myślę, ze moze to pleśniawki, dotykam, a tu nieeee...twardy biały ząbek, który jest tuż tuż... Tylko czemu nie jedynki i czemu tak wcześnie??? Mąż kupił po drodze z pracy żel Dentinox n... Jak jutro będzie znów tak źle to mu posmaruję...
Czy to jednak ząbki??? Jak myslicie? Bo ja cały czas mam jeszcze nadzieję, że to tylko skok rozwojowy, który przypada na 11-12 tydzień...
Nie chcę, zeby to były ząbki :( Ponoć jesli ząbki wychodzą tak wcześnie to potem ma sie problemy z uzębieniem, bo sa słabo zmineralizowane i łatwo ulegają próchnicy. Teściowa nie była zaskoczona tym ząbkowaniem-okazuje sie, że mój M. miał tez wczesnie. I oczywiscie całe zycie ma problemy z uzębieniem... Kurde bele... :angry:

11 lata 3 miesiąc temu #748838 przez kasiak
Widzę, że kilka spraw pominęłam...biję się w pierś i już nadrabiam.
dorkiszon ja cię kręcę! To ci wszyscy spece od krocza dziury nie zauważyli?! :ohmy: kuruj się szybciutko, szkoda sie męczyć a lekarz to dyplom w chipsach znalazł? Może i Cię nie bolało, ale taka rana powinna być gołym okiem widoczna :unsure:
nataliak mam tez tak, że moglabym iść szybko spać, ale leżę i kręcę sie po łóżku i zasypiam dłuuugo długo po tym jak sie położę, a rano jestem bardziej zmęczona niż wieczorem...
jorgus szczerze to nie wiem ile mam stopni w domu. Pomimo chlodu na zewnatrz wciąż otwieram codziennie okna. No chyba, że pada to wtedy zostawiam zamkniete. A Sebka cieplej okrywam i jest w porzadku.
qltoorka zawsze cos...jakby sam poród nie wystarczył. Zdrówka i obyś szybko się tego cholerstwa pozbyła. A z ząbkami niestety nie pomogę...biedny Mikuś :(

Dziewczyny drogie, bez lipcówek nie ma życia :laugh: dzień bez forum dniem straconym. Jak ja sie cieszę, że się tu zalogowałam. Wtedy nie myslałam, że tyle fajnych babeczek poznam, i że sie tak zaprzyjaźnimy :cheer: każda z nas dodaje coś wyjatkowego od siebie i tu sie zgodzę Lipcówki 2013 są najlepsiejsze na calym forum B)

11 lata 3 miesiąc temu #748847 przez dziubasek
Qltoorka obstawiam zabki, i tak to prawda ze jak szybko wychodza to sa potem problemy z uzebieniem... Maji zabki tez wyszly szybko i ma pruchnice na 4 zabkach(pomimo tego ze co 6 miesiecy chodzimy do dentysty i szczotkujemy jej zeby odkad tylko wyszly)
Dorkiszon to lekarka nie zauwazyla tego podczas badania?????
Kasiak masz racje jestesmy THE BEST

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka