- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
magdaleno Twój wywód to aż się miło czyta! - jak zawsze;p
monia ja dokładnie takie same objawy miałam w sobotę, ból jak na okres i plamienia a w niedziele już doopa nic nie było! nie wiem co to miało być? a już nawt mężowi powiedziałam, że dostanę bo naprawdę się źle czułam tak jak przed ciażą niestety no ale nic czekamy dalej...
Sewerynek jaki słodziak i jakie już pyszności zajada
Wiecie jak mnie dzisiaj mój synek zaskoczył mąż mi go dał do wyrka po 7 jak do pracy wychodził. Na początku mu sie nie podobało ale położyłam go na brzuszek. Po chwili oboje zasnęliśmy i wiecie o której się obudziliśmy o 11:15!! fakt, że kilka razy musiałam mu dać smoka bo jak wypluł to sie kręcił ale nie wiedziałam, że już ta godzina
Oto nasze odciski. Uważam to za chyba najfajniejszy prezent jaki dostaliśmy - świetna pamiątka!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Natalia odciski super ja sobie tak pomyślałam ze kupie też gibs i na jednym odcisne raczke Julci i Maji a na drugim ich stopki( zeby Maji nie było smutno)
Kasiakode mnie też podaruj kopa swojemu chlopu zajedziesz się bidulo sama z tym wszystkim. a zeby to oni mi przyklejają do dziasla( mam nadzieje ze ta korenke zrobią solidna.
Moniapochwal się jakie specyfiki stosujesz, bo ja jadę na biooilu i ostro ćwiczę
Julcia podpala 15 minut i dalej dyskutuje idę umyć lepetyne i idę z dupeczkami na spacerek....
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Natalia pamiątka super Też by mi się coś takiego zamarzyło, ale nie wiem gdzie to się kupuje P.S. Liczę na to, że przez najbliższe pół roku nie będzie @, bo jakoś nie tęsknię
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
My mamy dzis 2 miesiące! 2 cudowne miesiące za Nami i podpisuje się pod tym co napisałaś - nic piękniejszego nie wymyślę
Monia154 - no ja niestety zaczęłam używać biooil jak rozstępy się pojawiły, wcześniej używałam babydream. Teraz wmawiam sobie że biooil cuda zdziała :|
Maz ostatnio powiedział, ze jak juz bedzie Leon (czyt. brat Poli) to dostane na operacje usunięcia rozstępów. On twierdzi ze mu to nie przeszkadza ale widzi jak mnie to meczy i chce żebym się lepiej czuła
Jak wiecie prowadzę bloga i są tam różne "rozdania-konkursy" na innych blogach mam. Raz na jakiś czas ktoras coś ogłasza i wzięłam drugi raz udział w czymś takim i... Wchodzę dziś na bloga a tam wyniki rozdania i wygrałam prezent-niespodziankę za moją prace
Taaaka radość! Nigdy nic nie wygrałam a tu prezent-niespodzianka
Super rozpoczęcie nowego tygodnia
Jak mi przyślą to Wam się pochwale co wygrałam
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Madzialenka jak zwykle pozytywnie Nosiłam się z zamiarem żeby przysiąść i też takie podsumowanie napisać w końcu Nils skończył 2 miesiące w piątek, ale mnie ubiegłaś Nie zostało nic do dodania więc tylko pozwolę sobie jako jedna z lipcówek podziękować Tobie - za uśmiech na twarzy po każdym Twoim poście
Aaaaa i wczoraj jak smrodka kąpaliśmy, to pomyślałam o Tobie Nie że z Ciebie smrodek, tylko czy nadal Twój synek nie lubi kąpieli? Mój np. nie lubi spacerów
Dziubasek Powiedzonko 'ja na tym zęby zjadłam' nabiera nowego wymiaru dzięki Tobie Widziałam zdjęcie na fb z Julcią - nie uśmiechasz się zębowo, tylko ustnie, a i tak promiennie
Kasiak ja mam podziękować Tobie od swojego mężczyzny, bo cytuję: 'Thanks to what she's writing about her husband I'm not such an idiot in the end'. Im więcej czytam o Twoim tym bardziej lubię mojego, a szkoda bo nie powinno tak być
NataliaK Pięknie wyszły Wam te odciski! Jak Wam się udało rączkę tak świetnie odcisnąć? Też dostaliśmy taki prezent - odcisnęliśmy tylko stópki gdy Nils miał 4 tyg. Gdy skończył 8tygodnie zrobiliśmy odciski stópek na papierze tak jak Karolinap
Monia mam ten sam problem z bólem brzucha. Myślisz, że to normalne? Zazdroszczę spadku wagi. Ja w ciąży przytyłam tylko 9,5kg a nadal mam do zrzucenia 7kg i aż płakać mi się chce, bo waga stoi jak zaklęta. Było świetnie, bo dwa tygodnie po porodzie waga mi spadła i zostało tylko 4kg do zrzucenia, a nagle jeb i zamiast chudnąć, to ja tyć zaczęłam
Gipsowy odcisk możesz kupić w empiku i na allegro tak jak Natalia pisała. Ja kupowałam kiedyś w smyku ale nie wiem czy nadal mają to w sprzedaży.
Karolinap aż ja się podjarałam co to za niespodzianka może być heh czekam chyba jeszcze bardziej niecierpliwie niż Ty Co do wygrywania - śniło mi się, że wygrałam na zdrapce 8600koron i już zaczęłam myśleć nad tym co Nilsowi i Jonowi kupię, a się okazało, że to jakieś zasrane 8600 ale punktów na dalszą grę. Obudziłam się podwójnie rozczarowana
Agniesia a zastanawiałam się co u Ciebie i Sewerynka Kiedy to minęło? 4 miesiące już! To dwa razy tyle ile ma mój książe To już prawie chłopczyk, a nie bobas
W skrócie co u nas. Zaczęliśmy uczyć Nilsa zasypiać samemu, a nie u mnie na rękach. Póki co sukces. Nie używamy jednak metody 3-5-7, bo ja nie jestem w stanie tego znieść. Kładziemy małego do łóżeczka (czy też w ciągu dnia koszyczka) i jak płacze, to podnosimy utulamy i odkładamy z powrotem. I tak w kółko aż się podda Kilka razy ja miałam ochotę się poddać, ale pomyślałam, że już tyle czasu go 'torturujemy', że teraz przestać i pózniej znowu zaczynać byłoby szczytem okrucieństwa.
Oglądałyście polski film 'Bejbi blues'? Ja oglądnęłam i już drugi dzień nie mogę go przetrawić. Nie polecam dla wrażliwszych osób.
Muszę się pochwalić, że moja produkcja mleka po miesiącu walki się podwoiła - przy dobrym dniu mogę ściągnąć nawet 3 razy tyle pokarmu co kilka tygodni temu. Mimo wszystko dokarmiamy mm, bo młodemu nie wystarcza. I tak się cieszę, że choć trochę mojego dostaje
I więcej na razie nie pamiętam co miałam napisać. Jak sobie przypomnę to dopiszę
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam okres właśnie, ale wywołany luteiną z tym , że ja już nie karmię tak dla przypomnienia.
Wcześniej tez miałam jeden dzień plamienie myślałam, że okres dostała, ale na drugi dzień nic.
Teraz mi wywołali i mam dosyć taki intensywny. Rana mi się juz goi i nie boli smaruje non stop.
Podoba mi sie ten odcisk na gipsie poszukam tez takiego czegoś.
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
- mycha7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mój Synek to Aniołek. Nie lubi na rękach, w dzień najchętniej by leżał w łóżeczku. Jak mu się nudzi to woła by przy nim posiedzieć i do niego pogadać. Uwielbia kąpiele i spacery. Bardzo rzadko płacze, chyba że długo śpi i budzi się bardzo głodny.
Czułość i bliskość nadrabia w nocy bo śpi z mamusią w łóżku
Przed porodem zastanawiałam się jak to będzie z dwójką dzieci. Jest cudownie. Jednak różnica 7 lat jest super. Starszy bardzo pomaga, jest zakochany w braciszku a ja w dwójce moich Synów
I tak mija dzień za dniem.
Gorzej z wagą. Bo nie spada . Najpierw schudłam a teraz dwa kilo mi przybyło. Stwierdziłam, że mam za dobrze Ciągle coś wsuwam. Obiecałam sobie od dzisiaj ćwiczyć ale jak na razie zrobiłam tylko 50 brzuszków i już mi się nie chce.
Pozdrawiam cieplutko.
Poniżej moje Skarby: 1 Bartosz ( 7 lat temu ) 2 Aleksander teraz
- mycha7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Agniesia jak dobrze, że wszytsko w porządku
karolinap też jestem ciekawa co dostaniesz ;p super, że Ci się udało coś wygrać :)ja pierwszy raz chyba w życiu coś wygrałam jak dałam zdjęcie pokoiku Janka na Facebooku z takim konkursie, zajelismy 2 miejsce i też dostaliśmy super nagrodę z ekologicznej bawełny bluzeczke i śpioch
uniuni no jakoś tak wychwyciłam dobry moment i się udało choc na poczatku nad raczka były mazgaje bo Janek ruszał łapką ale wygładziłam palcami i jest git trzymam kciuki za Wasze zasypianie oby tak dalej
mycha jacy oni podobni! śliczne chłopaki
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Natalia dzięki za linki odnośnie tych ramek Właśnie zarażam Męża tym pomysłem, szczególnie, że za dwa tygodnie idziemy na chrzciny, to możemy od razu kupić dwie
Uniuni ja też się dość intensywnie zastanawiam o co kaman z tym plamieniem, mam nadzieję, że To to jeszcze nie TO Ogólnie planuję wybrać się do grzebologa, ale nie mam jakoś nastroju Ja po porodzie straciłam ok. 10 kg i stopniowo kolejne, ale bardzo powoli. Teraz moja waga trochę się waha, ale jestem dzielna Ty też w niedługim czasie na pewno pozbędziesz się "balastu"- jestem tego pewna
Mycha te Twoje chłopaki to jak bliźnięta I pomyśleć, że tyle lat różnicy... No no...
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale sam fakt mnie cieszy - coś tam w końcu wygrałam no i ta ciekawość co to moze być
W każdym bądź razie dam znać.
NataliaK - super Ci wyszły te odciski!
A pokoik Janka bez dwóch zdań zasługuje na nagrodę - jest cudowny
- osobka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
u nas nareszcie koniec izby chorych mąż jeszcze trochę marudzi, ale jak to facet.. dzisiaj kupiłam ubranko na chrzest jeszcze tylko wizyta u księdza i w restauracji żeby dopiąć szczegóły i już będzie wszystko gotowe do chrztu
madzialenka- cudnie napisane czuję dokładnie to samo
qltoorka- u nas też ząbkowanie JAsiek dzisiaj nie chciał jeść w ogóle tylko pchał piąstki do buzi a jak włożyłam swój palec to go nie ssał tylko gryzł. Posmarowałam żelem i jak ręką odjął.
karolinap- ciekawe co za niespodziankę wygrałaś i przypomniałaś mi, że moja znajoma organizuje konkurs na fotki z sówkami- może któraś mama chce wziąć udział? konkurs jeszcze trwa. dzieciokracja.pl/2013/09/04/konkurs-konkurs-konkurs/
mycha7- zgadzam się z Monią- chłopcy wyszli jak bliźniaki na tych zdjęciach
agniesia- super, że z Sewerynkiem już lepiej
emi- ja chyba też na zimę śpiworek zamówię, bo pakowanie mojego synka w kombinezon nie jest dobrym pomysłem.. on nie cierpi ubierania, a w szczególności okryć wierzchnich typu czapka i kurtka..
co do wagi, to ja schudłam przez pierwsze 1.5 m-ca 18 kg (!!) nie chcą zejść tylko ostatnie 2 kg- uparcie się trzymają, chociaż po zdjęciach wydaje mi się, że tych kg nadmiarowych jest więcej.. :/ na szczęście po ciąży nie mam rozstępów, ale pocieszę Was- mam i tak ich sporo po okresie dojrzewania kiedy gwałtownie urosłam i schudłam- mam cały tyłek i kolana w rozstępach. Jako nastolatka nic z nimi nie robiłam, więc niestety są widoczne :/