BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 2 miesiąc temu #751237 przez kasiak
Przewiało mnie jakimś cudem wczoraj na spacerze :unsure: nie wiem jak skoro miałam sweter i płaszcz do tego. A kark i między łopatkami boli tragicznie. Mezu mnie amolem na noc nasmarował, maści jakoś się boję, amol niby ziołowy i sam alkohol więc sie ulatnia i młodemu nie zaszkodzi jakbym gdzies w poduszkę wtarła i jego na niej położyła...
Bylismy na długim spacerze, głownie w lesie. Junior chyba leśnikiem bedzie bo mu sie drzewa nieziemsko podobają, w drodze powrotnej szliśmy kawalek chodnikiem bez drzew i sie obraził na brak wrazen i zasnął :P
Teraz się trochę pobawiliśmy i leży, nie ma spania aż do kąpieli :P

jorgus biedny Kubuś, mam nadzieję, że mu anty szybko pomoże
mycha faktycznie deja vu :laugh: słodkie chłopaki :)
emi ja przerw jako takich nie robiłam, a używałam go codziennie przez ok.3tyg i jak dla mnie działa dobrze. Teraz już nam tak bardzo nie potrzebny. Noszę małego w nosidle na spacery i dziś mi podziękował serią bąków, tatuś by się nie powstydził takiej B)
karolinap jaki cudny kolorek :cheer: lubie takie i nie wyglada jakbys wiazala pierwszy raz :)
dorkiszon jak będziesz wysylac mamusie w kosmos to daj znac, wyslę tez moja :laugh: czy te babska nie pamietaja jak to jest na poczatku? Czy moze dzialają na zasadzie: mi ktos macierzynstwo utrudnial, to teraz ja synowej bede przeszkadzać??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #751242 przez osobka85
dziewczyny!!! u Jaśka już kawałek ząbka jest na wierzchu!! :D smarowałam mu przed chwilą dziąsełka żelem i poczułam coś pod palcem. Zajrzałam a tam kawałek ząbka śliczny biały już wystaje :) ale oczywiście mój syn jest indywidualistą i zamiast jedynek wychodzi mu.. dolna dwójka :)

idziemy się kąpać- tylko chciałam się podzielić odkryciem :)

karolinap- cudna ta chusta :)

kasiak- zdrówka życzę!! a zdjęcia cudne :)

synek- Jaś <3

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #751277 przez uniuni
Kasiak czwarte zdjęcie nie do pobicia :) czaruś jeden no! :cheer:

Osóbka gratulacje!

11 lata 2 miesiąc temu #751298 przez nala
Kasiak ale ma wielkie łocyska :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #751313 przez NataliaK
karolinap chusta przepiękna! ach te kolory - świetny wybór!

jorgus życzę szybkiego powrotu do zdrowia! :)

jamajka super pomysł z tym prezentem, szkoda ze szybciej nie napisałaś ale bo sama na to nie wpadłam bo wyrzuciłam foremkę a mogłabym dokupić tylko gips ;p

dorkiszon współczuje tej natrętnej teściowej...zamknij się w domu i nie otwieraj jak przylezie :P

dziubasek właśnie nie mamy tego w cenniku wiec nie wiem czy ten laser u mnie w gabnecie usuwa rozstępy (a raczej wygładza bo nietety nie znikną ;p) ale patrzyłam w innych gabinetach to za jeden zabieg sobie życza 500-600zł! pogięło ich chyba!

bea trzymam kciuki za badanie blukozy ;)

kasiak on taki duży się wydaje obśliniając tą maskotkę :D

wyczytałam dziś aby czyścić dziecku jamę ustną gazikiem nałożonym na palec zwilżonym przegotowana wodą! przepraszam czy ja jestem zacofana czy wy też tego nie robicie?? :D

zmykam kąpać małego później reszte napisze...

no jestem mały juś śpi błyskawiczni mu mleczko poszło...mam nadziję, ze to zasypianie od razu po kąpieli i mleku mu nie minie ;P

A więc, chciałam Wam napisać, że wczoraj mnie naszło i dokopałam się do stron na forum kiedy mnie już nie było po porodzie bo chciałam poczytać historie narodzin które mnie ominęły - aż się wzruszyłam! Zobaczyłam też, że mój mąż napisał do Was w moim imieniu, że urodziłam (coś mi o tym wspominał ale zapomniałam zupełnie). No i czytając dalej zobaczyłam wiele słów kierowanych do mnie z życzeniami szybkiego powrotu do zdrowia :) Qltoorka dzięki, że chciało Ci sie dokopać do zdjęć mojego mężą i wstawić na forum i bea Tobie, że pofatygowałaś się i skontaktowałaś się z moim ślunym ;) ale chciałam podziękować też każdej z Was za te miłe słowa otuchy! musze powiedzieć, że strasznie miło się to czytało i fajnie wiedzieć, że w wirtualnym świecie jest tez ktoś kto interesuje się twoim losem! DZIĘKUJE! kończe ten wywód bo będę znowu ryczeć :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #751378 przez kasiak
Dziekuję za komplementy w imieniu mojego małego faceta :cheer:
No i fakt faktem, że Sebek czasem ani nie wygląda ani się nie zachowuje jak trzymiesięczny brzdąc :ohmy: no i te łocyska to wieeelkie ma :) podobno po mamusi B)
A jutro szczepienie :( no i ciekawe ile mój klusek już waży, na pewno powyżej 6,5 kg. Jak go ostatnio na wadze łazienkowj ważyłam to pokazała 6,4kg, a to było już z tydzień temu.

Nataliak wszystkie sie o Ciebie martwiłyśmy i cieszymy się bardzo, że jesteś z nami :) nie smarkaj już :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #751399 przez Jamajka
Dziękuję Kochane Dziewczynki za miłe słowa :) Fajnie czasem usłyszeć coś miłego na swój temat, dziękuję :kiss:

Do godziny 20:00 ogarnęłam oboje dzieciorów - wykąpałam, napasłam mlekiem i śpią :) Matka ma wieczór dla siebie i planuje wskoczyć pod prysznic wymyć kołtun na głowie, oraz rozluźnić mięśnie gorącym strumieniem wody :) ale najpierw czas dla Was :)

Moonia wydaje mi się, że tran nie zaszkodzi a jest jak najbardziej wskazany :) Ja stosuję w dalszym ciągu omegamed, ale myślę, że tran też jest ok :)
a wiecie, że tran pomaga zwalczyć otyłość brzuszną? i ogólnie wspomaga odchudzanie? Ja wiem, że nas już otyłość brzuszna nie dotyczy, ale zawsze może co nieco pomóc w naszej walce o utratę zbędnych kilogramów :)

Dorkiszon znając Ciebie to tylko czekać kiedy wybuchniesz i 'szanowna mamusia' usłyszy co nieco na swój temat :) Bądź cierpliwa i staraj się zrozumieć kobietę, babcię :) Pewnie chce się wnusiem nacieszyć, ale oczywiście głupie rady i marudzenie jej nie usprawiedliwiają :)

Kasiak Twój Czaruś jest niezły amant :) Prze kochany :) Lala też uwielbiała patrzeć na drzewka.. zwłaszcza te wysokie iglaki - sosny czy jak im tam :)

Osóbka85 juuuuuż? Ząbek na wierzchu? Nieźle :))) jakie emocje :) Najwyraźniej Jasiek jet nieprzeciętny skoro od dwójek zaczyna :) Mojej przyjaciółki córeczce pierwszy zabek który wyszedł to była.. czwórka :ohmy: hehehe, gratuluję :) Ja obdzwoniłąm pół rodziny chwaląc się pierwszym ząbkiem Lenki :silly:

Natalka no żałuję, że wcześniej nie napisałam, bo Twoja ramka na odciski była cudowna :) szczerze mówiąc nie widziałam takiej nigdzie, a trochę sklepów przekopałam w poszukiwaniu swoich ramek. W każdym razie, jeśli będziesz chciała zrobić prezent dziadkom to kupisz inne, na pewno też piękne :)a to jedyne w swoim rodzaju serduszko będzie jedno i niepowtarzalne wisiało tylko u Was :)
Ja nie czyszczę jamy ustnej Mikołajowi.. nie wiem czemu, chyba nie widze takiej potrzeby póki nie ma zębów :huh:
Co do czasu w którym Cię nie było, to naprawdę szczerze martwiłyśmy się o Ciebie. Dlatego każda z nas z ulga przyjęła wiadomość, że jesteś już cała i zdrowa w domu ze swoimi mężczyznami :)Teraz nic tylko się sobą cieszyć i na każdym kroku doceniać to co się ma :)

A to moje prywatne i osobiste SZCZĘŚCIA :)

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #751446 przez karolinkanice16
A jestem trochę zmartwiona i nie wiem co robić mój Ksawcio całkiem na płasko np. na macie prawie w ogóle główki nie podnosi i do tego jest taki płacz jak leży na brzuszku że mi się serce kraja i go przekładam, a gdy go A. położy do siebie na klatę bądź ja to podnosi ale na chwilkę i zaraz mu opada, od lekarza usłyszałam to co zwykle że to normalne ;/ :(, jak nie ta główka to teraz to, apropo główki zaokrągla się ładnie w końcu :).

11 lata 2 miesiąc temu #751447 przez MlecznaMama
Kasiak wspaniały chłopczyk!
Jamajka super chłopaki, i jaki uśmiech cudowny!
Karolinap śliczna Pola!

Uwielbiam jak dodajecie zdjęcia swoich bobasów :*
Buźka!

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #751448 przez dziubasek
Natalkaja czyszczę Julci jamę ustna raz w tygodniu ale tylko dlatego ze ona zaraz po porodzie miała pleśniawki i teraz jestem przewrazliwiona... Moja cala rodzina w PL i tutaj wiedziała ze walczysz o życie i tobie kibicowalismy, nawet ostatnio jak dzwoniłam do mamy to pytała jak sie masz... Ja to strasznie przeżywałam twoja chorobę, lisy naszej walecznej Patki, kłótnie i przeprowadzkę Dorkiszona, depreche niektórych dziewczyn i teraz martwię sie o Sewerynka ale na szczęście wszystko idzie w dobra stronę. Wy wszystkie jesteście dla mnie bardzo ważne. Postaram sie przybyć na ten planowany zlot lipcowej.
spijcie dobrze mamuśki.
Karolinka biedna nie wiem co ci poradzić, ja bym chyba próbowała codziennie chociaż na parę minut go kłaść na brzuszku. Ty chyba niedługo lecisz do PL? Może tam zasiegnij porady specjalisty...

11 lata 2 miesiąc temu #751462 przez karolinkanice16
Dziubasku ja nie mogę słuchać jak płacze dlatego mój A. z nim ćwiczy dwa razy dziennie, a w Polsce jak najbardziej pójdziemy do jakiegoś specjalisty.

11 lata 2 miesiąc temu #751463 przez kasiak
Ja buzi nie czyszczę, bo nie widzę powodu. Nie zauważyłam żadnych niepokojących zmian w buzi, więc nie ruszam :)
mlecznamamo zapodaj zdjęcie swojego skarba :)
Dziewczyny chwalmy się dzieciakami, bo tak szybko rosną, że ani się obejrzymy a imprezy urodzinowe będziemy obmyślać ;)
karolinka tak jak dziubas pisze, kładź go jak najczęsciej chociaż na chwilę ale zawsze coś. No i jak rzeczywiście do Pl lecicie to ja bym poszła do normalnego lekarza.
Ja się zastanawiałam nad usg bioderek. Bo tu nie robią, chyba, że mają podstawy do niepokoju. Ale chyba już za późno, w końcu młody już 3miechy ma i chyba za duży jest?

Pod wpływem wpisu natalii weszłam na pierwsze strony naszego wątku :) nawet sie dokopałam do swojego pierwszego wpisu :cheer: o matko, 9miesiecy i 1 tydzień temu dołączyłam do grona Lipcowych mam :laugh: toż tyle przecież trwa cała ciąża ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #751466 przez karolinkanice16
pójdziemy pójdziemy do specjalisty dobrze że mój A. ma więcej cierpliwości niż ja i z nim ćwiczy ogólnie z jego główką jest ok. ładnie się zaokrągla i jak jest w pionie to ładnie trzyma czasem mu się zachwieje tylko jak leży całkiem na płasko to mu nie idzie bo na klacie też podnosi wysoko ale nie na długo,

11 lata 2 miesiąc temu #751511 przez agusiaa26
Witajcie!
Wystarczylo ze Julek ma gorsze dni i juz nie mam kiedy pisac na forum. W domu nic nie zrobione i tak jak u Uni nie wiem czy w wolnej chwili mam cos zjesc czy spac czy sikac...

Kochane czytam forum ale jakos na dluzej nawet przysiasc nie moge aby wszystkim odpisac:\

Wczoraj bylo apogeum, nie spal od 6, zblizal sie czas drzemki pzed 9 widze ze ziewa chcialam go uspic ale dupa, po godz w koncu sie udalo, budze mesza zeby zniosl mi wozek- K. ma noce wiec spi w dzien. Wyszlismy na dwor i ryk niemilosierny, nic nie pomagalo, na raczkach troche sie uspokajal i tak godzine meczylismy sie na dworze. Bylo i podejscie drugie ale K. Szybciej wracal do domu niz wyszedl. I tak Julek nie spal az do kapieli. W miedzyczasie kilka razy strasznie sie pozygal a ja nie wiedzialam co mu jest :( smoka nie chce tylko cycka albo piastki, nie wiem moze to zeby??

Zobaczymy co dzisiejszy dzien nam przyniesie. Dzis Julus konczy 2 mce:) boziu jak to szybko minelo! Jest cudowny, czekalam na niego cale zycie:)

Koncze bo Ksieciunio sie budzi

11 lata 2 miesiąc temu #751527 przez kasiak
Kuźwa mać gdzie ten kominiarz?? Miał być wcześnie, czyli jak ma zacząć o 7:30 to czemu gnoja jeszcze nie ma? Ja muszę Smrodka zaraz budzić, przewinąć, dać cyca i przebrać! Na 10 mamy być w przychodni.
Nie bede cyca wywalała przy obcym facecie. Jest jeszcze druga opcja, ja jadę na szczepienie a właścicielka razem z tym dziadem nawiedzają dom pod moją nieobecność :angry: i tak źle i tak.

Ooo nie musze słonka budzić, samo wstało ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka