- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karolina.mnie przerazaja tacy ludzie co gapia sie na ciebie jakby dziecka nie widzieli, ostatnio maly plakal mi w sklepie to przy kasie ludzie patrzyli na mnie jak na wyrodna matke, mialam ochote krzyknac zeby zajeli sie swoimi nosami. W malej miejscowosci pewnie jest jeszcze gorzej bo wszyscy sie znaja. Super ze Pola polubila chuste, jesli mozesz zapodaj linka do oferty z ktorej skorzystalas.
Siwa moj nie placze ani przy baczkach ani przy cycku, a moze sprobuj innej pozycji do karmienia, tzn pozycji dla.malej? Na baczki moze kup jakies kropelki, powinno byc lepiej.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Agusiaa26 - no niestety są ludzie i gapie
Oto link
pl.lennylamb.com/products/show/746_chust...ci-tkana-splotem-skośno-krzyżowym-bawełna---limonka-z-pistacją---rozmiar-m
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziś mam trochę więcej czasu, bo małżonek został w domu i buja Patryczka
Siwa mój Synio też płakał przy puszczaniu bączków, robieniu kupek... Teraz tylko czasem marudzi przy cycu (głównie jak nie wie czy jest głodny ). Może to zasługa Espumisanu, ale ja naprawdę długo stosuję. Z początku jak był mały to dawałam kiedy miał kolkę, ale chyba nie działało Zrobiłam kilkutygodniową przerwę i teraz stosuję 15 kropel raz na dobę. Płacz przy cycu mnie martwił, bo bałam się, że będzie głodny, ale zauważyłam, że marudzi od czasu do czasu P.S. Śliczna fotunia
Uniuni nie przejmuj się, niedługo zobaczysz, jaki wieeelki ten Twój Nils będzie Moja koleżanka ze szpitala, jak urodziła synka, to miał on 4250g (mój "tylko" 3580g), a teraz waży tyle co mój. Muszę dodać, że od ponad miesiąca dokarmia go butlą. Tak więc myślę, że jest to sprawa indywidualna, a witaminki zawarte w mm może muszą się najpierw "skumulować" zanim zaczną działać
Mój Cycuś nie śpi od 6. rano i jakoś nie jest zbyt chętny do spania To dziwne, bo już jest 9.00 No cóż, spróbuję mu wcisną, może zaśnie
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Karolinkanice tak jak dziewczyny pisały. Ksawerek na pewno zacznie podnosić główkę za chwileczkę. Mój też do niedawna leniwy był na brzuszku.. aż przyszedł dzień, e zadarł wysoko łepetynkę i tak już trzyma stymulujcie go jak najczęściej a jak będziecie w Polsce to na pewno przegląd Ksawerego u polskiego pediatry nie zaszkodzi
Kasiak no nietety.. wszytskie nasze maluchy przechodzą szczepienia i płacze takie życie.. lepiej zapobiegać niż leczyć. Jak tam twoje sprawy jelitowo-brzuszne? Przeszło Ci?
Agusia wytrwałości w przechodzeniu kolejnego skoku. Ja już też przez skórę czuję, że moje dobre za chwilkę się skończy, bo też przypadnie nam skok pomiędzy 11-12 tyg. I już na samą myśl czuję mój zdewastowany kręgosłup, który mi nie odpuszcza i wciąż booooli
A Dżulian na FB BOSKI
MlecznaMama mam nadzieję, że kryzys laktacyjny szybko przejdzie. Może wspomagaj się herbatkami na laktację bardziej w tym okresie? No i przystawiaj często Bejbi do piersi. Trzymam kciuki
Dorkiszon a jak tam relacje z Mamą? Poprawiły się? Tęsknicie trochę za sobą?
Przez ten szał z chustonoszeniem śniło mi się dzisiaj, że się w nią wiązałam z Mikołajem. Kurcze.. chyba spróbuję ta kieszonkę, ale nie wiem czy ja mam dobrą tą chustę w ogóle.. bo ona jakaś taka sztywna.. nie wiem czy się w ogóle naciągnie Dostałam w prezencie od bratowej, ale ona kupiła raczej taką 'pierwszą lepszą'.. i jakaś taka mało przyjemna i wygodna mi się wydaje..
Siwa fajnie, że zajrzałaś do nas na moje oko to nie koli..wtedy byłby histeryczny i niczym nie ukojony płacz.. może po prostu Maję boli brzuszek, dlatego nie chce cyca i puszcza 'bolesne' bączki. Stosujesz te niemieckie kropelki? Może one pomogą?
Uniuni spokojnie Niech sobie Nils przybiera w swoim tempie Nie wiem co Ci tam powiedzą na wizycie, bo nie za bardzo się znam, ale nie zamartwiaj się na zapas Tego kontaktu który macie przy cycusiu nikt Wam nie odbierze i jest to bezcenny czas.. a Chłop Ci jeszcze urośnie jak Dąb, zobaczysz
Z ostatnich moich przemyśleń:
Wasze Maluchy też się śmieją do lusterka? Ja jak z moim staję i zagaduję do lustra to cieszy michę aż miło
I uwielbia jak mu się robi brrrrr usteczkami Też się cudnie uśmiecha zawsze
A przy "Ciszy" Bednarka się mega uspokaja i nawet często zasypia więc słuchamy w kółko, bujamy i kołyszemy w rytm zwłaszcza, że mamunia tez lubi, bardzo nawet
No i widzę już zalążki ząbków w dziąsełkach słodkie dwie dolne jedyneczki prześwitują, ale jak narazie do wyjścia się nic nie szykują
Ostatnie dni, kiedy jestem sama to musiałam kąpać Mikiego przed 18:00 Bo już chciał spać. I rzeczywiście, wykąpałam i zasypiał już na noc.. zmęczone moje szczęście kochane jakieś takie ostatnio - może przez tą pogodę, albo czuje, że zima idzie i ciemno się szybciej robi
Gdzie jest Qltoorka? Kochana tęsknimy
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Wykradam właśnie z doby trochę czasu dla Was i siebie przy okazji. Szybko co u nas- we wtorek byliśmy na 2-gich bioderkach, wszystko jest ok. Ale 9 grudnia mamy ponownie wizytę- profilaktyczną. Wczoraj pół dnia spędziliśmy na spacerowaniu- we wózeczku (o dziwo bez wrzasków) i potem w chuście. A dziś patrzę za okno i mam cichą nadzieję że będzie na tyle przyzwoicie żeby znowu wyjść.
Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa po moim poście o trzymiesięcznym macierzyństwie to wszystko z głębi mojej rogatej duszy a poza tym moje Dziecię, Monsz i Wy wyzwalacie we mnie pokłady dobroci (o ile tam jeszcze cuś jest )
Uniuni Michałesz pokochał kąpiele. Okładamy Go pieluchą i polewamy ciepłą wodą. Pisałam chyba też kiedyś (abo i nie) że nie lejemy wody w temp. 37 st tak jak sugerują poradniki ale cieplejszą. I pomaga już od dłuższego czasu. Gorzej z ubieraniem po... Afera jak skurwenson, tylko cycek pomaga Dalej trzymam kciuki za Twoją laktację. Nadal jesteś Uni-Heros Myślę że z wagą Nilsa będzie dobrze. Myślę że wszystkie problemy zdrowotne naszych Dzieci się wyprostują. O Bejbi Blusie mówiła mi Siostra. Nie miałam chęci oglądać i się w tym utwierdziłam.
Agniesia cieszę się ze zdrówka Sewerynka to w końcu czerwcowa Dziecina jak mój Ksionże
Mycha fajnie że wróciłaś. Chłopaki jak bracia ksero waga jak teściowa- temat rzeka ja nie pomogę bo ja jestem słaby ekspert. Co z tego że mi spada jak skóra wiotka i zwisająca. I nadal się trzymam tego, że dobre majty to połowa sukcesu
Karolinap śniłaś mi się ostatnio gratuluję wygranej. Czekamy na to, co wygrałaś chyba bardziej niż Ty Do chusty zawsze cieplej ubieram nóżki- rajstopki (bo nie mam nic przeciwko nim ) i kupiłam piękne męskie butki więc i butki poszły w ruch.
Karolinkanice oglądałam Twój filmik na fb. Usłyszałam Twój głos i się wzruszyłam już wiem jak brzmi jedna Lipcówka My tak zaczęliśmy ćwiczyć główkę Miśka, jak Dziewczyny mówią- samolocik. Dziś już podnosi dzielnie główkę i ją utrzymuje. I nie martw się że Ksawery jeszcze jej nie trzyma wysoko i długo. Za to ładnie gaworzy. Michał przy nim jest milczący
osobka85 szybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie i rodzinki zębów u Jaśka nie zazdraszczam. Ja chętnie poczekam na zęby mojej Potwory.
Natalka kiedy oglądam Twoje zdjęcia mam wrażenie że są takie 'angielskie'- wysublimowane, dostojne i bardzo eleganckie. I dotyczy to zdjęć Twoich, Janka, pokoju itp. Paszczy Michowi od środka nie myję bo nie miał problemów. Teraz dopiero jak zacznie pakować coś oprócz rąk do buzi, zacznę z aphtinem. Moja Familia też Ci kibicowała, do dziś Mama pyta czy u Ciebie wszystko ok. Uważamy Was za mega dzielnych i trzymamy dożywotnio kciuki.
Emi Zlot Lipcówek 2014 to świetny pomysł! Mam nadzieję że wszystkie Dziewczyny się z Nami zgadzają Pyskata Ta Wasza Milcia
Nalaja staram się wychodzić zawsze jak nie pada i nie jest za zimno (czyt. nie wieje jak cholera). Pozostałe dni przynajmniej na pół h. Moja Syrena Alarmowa czasem więcej nie wytrzymuje co do bioredek- Michał ma ostatnie badanie przed ukończeniem 6 m-ca. I u nas też są odległe terminy pierwszego USG. Położna mówiła że pediatra gdyby widział coś niepokojącego to by od razu mówił.
Jorgus dla Was również szybkiego powrotu do zdrówka
Dżamajka jesteś nareszcie! Piękne familijne zdjęcia- jak te Dziubaska na fb. Właśnie uświadomiłam sobie, że my nie mamy zdjęcia w trójkę... Trzeba nadrobić. Potwierdzam, że śpiewy przedszkolaka są pocieszne- moja Siostrzenica kiedy przychodzi ze żłobka śpiewa pieśni- czasem oryginały a czasem wersje własne
bea a ja sobie podarowałam te warsztaty szkoda że wcześniej nie wiedziałam że są fajne Martynka jest urocza! I trzymam kciuki za test glukozowy. Oby dziadówa poszła w pi.du!
Monia- ja co do tranu nie doradzę, mnie się po tranie odbija śledziorami
Dorkiszon i Kasiak przy organizacji wycieczki w kosmos dla szanownych mamuś rezerwuję jedno miejsce dla mojej Teściowej. A co!
Dorkiszon nie wierzę że nie chcesz Teściowej powiedzieć żeby się bujała z pierogami i chińską zabawką ale przynajmniej przychodzi, chce pomóc itp. I cokolwiek daje Kubusiowi. Moje Dziecko od Babci nie dostało kompletnie nic. Jedynie trzymała Go na rękach z pół h i z ulgą mi Go oddała, bo ciężki. Rozczuliłaś mnie gdy napisałaś o Kubusiu per Jakub miętknę na starość. Cieszę się że z Twoim zadkiem ok Ja ucinam wszelkie spekulacje na temat moich błędów wychowawczych krótko i treściwie- '...ale ja tak robię'.
Dziubasku podrzuć prasowanie- ja bardzo lubię relaksuję się przy tym
trzymam kciuki za Twoją naukę.
Kasiak jak się masz moja Dzielna Babo?? Sebek jest do zjedzenia. Ma takie zawadiackie ślepka Polecam na problemy żołądkowe jagody i jogurt naturalny. Ja się tym leczę jak mam problem z d... No i wiem co przeżywasz z płaczem Michała, bo u nas taka afera jest, jak już wspominałam, po kąpieli. A czasem i po spacerze, jak za późno wywalę cyc...
Trzymam kciuki za Sebkowe zdrówko
Siwa fajnie że wróciłaś ślicznie Panie wyglądacie my mieliśmy problem z krzykami i płaczem przy kupie a nie bączku. Położna mówiła że to niewykształcone jelita u niemowląt. Jako że dziecko nie wie co się dzieje z brzusiem i przelewaniem się treści, sygnalizuje swój niepokój krzykiem. A rwanie przy cycku u nas też się pojawia. Wtedy podnoszę Michałka do odbicia. Zazwyczaj pomaga, bo odbija mu się kosmicznie i wtedy ciągnie bez problemu. Myślę że jednak najlepiej będzie jak skonsultujesz się z pediatrą.
Mleczna Mama jeśli w Twoim mieście jest ALDI kup sobie napój słodowy Karlsquell Słodowe 1,44 pln za butelkę. Ma właściwości karmi ale jest bezalkoholowe. Piję też inkę bo jest na bazie jęczmienia a ten jest mlekopędny. Proponuję też herbatę na laktację, ja ją piję profilaktycznie.
agusiaa trzymam kciuki za lepsze samopoczucie Julka. I Twoje też. Wiem co przechodzisz, my czasem też mamy psie dni.
Qltoorka gdzieś Ty jest?? Od poniedziałku milczysz!
A to tekst Sroki który mnie nieco zmartwił
www.srokao.pl/2012/02/ciagy-skok-rozwojowy.html źle i o mnie świadczy że uważam że moje Dziecko ma skok kiedy tylko marudzi. A z drugiej strony wolę myśleć że to skok niż być zmęczoną płaczem i noszeniem na rękach.
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
btw. też nie mam nic przeciwko rajstopkom dla chłopców (przynajmniej w okresie niemowlęcym ) a Michu przystojniak
Dziewczyny a słyszałyście o tych głośnych tragediach dzieci teraz ostatnio? Ten czteroletni chłopczyk, którego matka próbowała udusić to jest w mojej mieścinie Myślałam, że umrę jak to usłyszałam Nie znam osobiście tej rodziny bo to gdzieś z obrzeży i w wieku takim nie zbliżonym do mojego, ale jestem wstrząśnięta do dzisiaj, tym bardziej, że rokowania tego chłopca nie są dobre, i wciąż nie odzyskał przytomności
www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AI...RNOBRZEG%2F130929777
BOZIU, co się z tym światem i tymi ludźmi dzieje
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
MOja Majka od początku podnosi wysoko glowę i ją trzyma,nawet się zastanawialam czy sobie coś nie zrobi przecież takie maleństwo,ogólnie jest taka silna że jak lerzy na brzuszku i podlozy sie jej rece pod stópki to się do przodu przesówa,coś mi się zdaje ze jeszcze chwila i zacznie raczkować
magdalenagal ale fajna ta mata,ja mam taką do leżenia beżową i nic specjalnego na niej nie ma,pare miśków i lekko szeleści,no ale zakupiłam ją z całym zestawie więc wyboru nie było a dopiero teraz widzę co sie mojej podoba
wkońcu przekonała się do huśtawki bo już myślałam że wydałam kasę w błoto,no ale ze wszystkiego co jej zakupiłam(kosz mojżesza,bujaczek,huśtawka) korzysta więc spoko
Moja Majka na spacerze śpi nawet 3 godz i dłużej,kłade na boczek,smoka do buzi i pieluszka-zasypia,smoka wypluwa i mam cisze .No i bałam się że kupiłam drogi wózek i się nie sprawdzi ale jestem mega zadowolona,bardzo czesto musze go składać i rozkladać bo najczęsciej używam go jak gdzieś jadę(koło domu mam drugi)i jest super:). Mam nadzieję że spaceróka też małej podpasuje
Zauważyłam na zdjęciach z facebooka że na spacerki niektóre mamy jeżdżą w fotelikach samochodowych,z jakiej firmy i modele macie? bo w moim foteliku Maja siedziała w takiej pozycji że broda jej opadała i chyba mało wygodne to było(dlatego jej nie trzymam za długo w foteliku tylko pakuje gondole),a na waszych fotkach dzieci wyglądają jaky sobie wygodnie leżały
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
btw. biedronka bardziej mi się podoba Chyba przez ten fikuśny kształt jest taka niebanalna
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Normalnie Michał szybko się nudzi i średnio lubi leżeć na brzuszku. A na tej macie wydaje się być zadowolony
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
dziecisawazne.pl/10-najczestszych-bledow...iu-dzieci-w-chuscie/
- osobka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
jak ja zazdroszczę Wam tych długich spacerów!! u nas po pół godzinie najczęściej już jest krzyk i powrót do domu na sygnale :/
siwa- witaj po długiej przerwie u nas też był krzyk przy cycku i przy bąkach. Pomógł nam tak jak Moni espumisan.
magda- super ta mata!! też popatrzę zaraz na aukcje
jamajka- Jasiek właśnie chrapie przy Bednarku też bardzo lubię tą piosenkę! jeszcze mali rasta nam wyrosną
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
karolinap nie dziwota, ze byłaś atrakcją. Piękna mama z cudnym dzieckiem w przepięknej chuście. Niech się gapią a co!
kasiak szczepienia nie należa do przyjemnosci ale niestety musimy to przejśc z naszymi dziecmi
Siwa mój mały też przy bączkach podczas karmienia czasami płacze ale ja karmie mm.
magdalena ale świetna mata nie widziałam jeszcze takiej co do posta sroki to chyba ma troche racji, każda chce aby jej dziecko było idealne ale niestety kązdy bobas ma "coś" ( no może oprócz dziecięcia dżoany )a my i tak je maga kochamy! Michaś cudny śmieszek!
jamajka ja z lusterkiem nie próbowałam ale Janek od 2 dni zauważyłam, że śmieje się już na głos i od jakiegoś czasu uwielbia głośną muzykę i jak się jemu śpiewa mam wrażenie, że ciągle się dzieciom niestety dzieje krzywda, nie rozumiem tych ludzi jak można skrzywdzić własne dziecko?
Nie chce zapeszać ale Janek coraz ładniej śpi w nocy. Robi sobie przerwy co 4-5h wypije mleczko i od razy zasypia rano budzi się na troszkę zabawy i znowu zasypia na kilka godzin. Zauważyłam też, ze zaczał łapać rączkami (chyba świadomie!) zabawli wiszace przy bujaczku takie momenty sprawiają, że jestem w nim coraz bardziej zakochana :*
Myślałam, myślałam i wymyśliłam! że skoro zlot lipcówek dopiero w 2014 na który równiez jestem chętna ;p to może zrobiłybyśmy sobie zlot poznanianek? a jako, że pogoda coraz gorsza, ja nie bardzo mogę się z domu ruszyc bez pomocy to mogłybyśmy spotkac sie z dzieciakami u mnie nie jest nas dużo wiec nie pomiescimy w naszym gniazdku, oczywiście termin do uzgodnienia tak aby każdej pasowało. Co Wy na to moje drogie lipcóweczki poznanianki???
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Natalia mi sie nie podobaja zloty bez dziubasa Karolinkanice ty jestes mnie najblizej wiec my sobie tez musimy zrobic zlot
A ja dzisiaj spalam do 10:30, dziewczyny sie obudzily, zmienilam Julce pampka dalam cyca wlaczylam bajki one ogladaly a ja drzemalam..... pogoda u mnie beznadziejna- dzien sie zapowiada ponuro,czyt.gnijemy w domu