- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

młodzieniec dziś nie dał pospać...6 rano pobudka i akcja gaworzenie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91

dziękuje za miłe przyjęcie

Dziubasku jak minęła nocka? z Julcią już lepiej? tak się zastanawiałam czy nie ma przypadkiem obrzęku przy wkłuciu? nasza pani dr po szczepieniu zaleciła właśnie paracetamol i altacet w żelu jeśli będzie obrzęk
Kasiak zdjęciami Waszych super-hiper-zajebiaszczych bobasów możecie mnie zamęczać z częstotliwością 86400/dobę (czyli średnio co sekundę) tego nigdy nie będę miała dość!!
Twojemu kochanemu ciężko czasem ruszyć odwłok? hmmm skąd ja to znam?? ach tak z autopsji

emi87, magdalenagal u nas kupy na razie do opanowania, podkreślam na razie, bo wciąż czekam aż synuś uraczy mnie tym zaszczytem i usra się po same pachy

a czy pani idealna się chwaliła to nie wiem bo wszystko się na fb przeniosło...
hahaha tak sobie teraz myślę że pewnie tu po cichaczu zagląda i cieszy się że w końcu tyle uwagi jej poświęcacie w postach... wszak nie ważne jak o Tobie piszą- ważne że wogóle piszą
monix miałaś prawo zapomnieć, wkońcu Ty rozpakowałaś się pierwsza a ja zaraz po Tobie, wtedy Twoja uwaga była skupiona na bliźniakach, poza tym obie dość długo miałyśmy chłopaków w szpitalu i mało się udzielałyśmy
jeśli chodzi o "świadomą decyzję" to nie oszukujmy się nie zawsze tak jest, nie każdy planuje, że zostanie rodzicem, czasem tak się po prostu życie układa
a co z dziećmi poczętymi podczas gwałtów? "każde dziecko to świadoma decyzja"- no to zabłysnęła inteligencją.. żenada
niech jej bozia w kolejnej ciąży pięcioraczkami tą jej mądrość wynagrodzi- ona na pewno da radę i na sprzątanie, gotowanie, spacerki, ćwiczenia, basen i itp będzie miała czas
mój Bąbelek zasnął właśnie w leżaczku, mam dylemat czy ryzykować że się obudzi i przełożyć go do łóżeczka
patrysia mój Skarbek miewa się całkiem dobrze

ooo no to pospał... obudziłsię mój słodki łobuziak
- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

U nas raz lepiej, raz gorzej... Generalnie to Synuś nie pozwala mi wchodzić na forum, nie mówiąc już o napisaniu jakiegokolwiek posta

Pozdrawiam bardzo serdecznie

- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
..
Dziewczynki co do ząbkowania to ja dla Maji miałam taki gumowy naparstek na palec. Polecam super sprawa podczas zablokowania.
Uciekam bo mezus ma dzisiaj offa i spędzamy rodzinny dzionek
Buzki
AsiulekKacperek przecudny, ma taka ciemna karnację czy tak zdjęcie wyszło?
- Patrizia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
ooo widze jakies nowe dziewczynki dolaczyly Witajcie

i jaki fajny Kacperek pucusie ma do wycalowania

dziubasku podpis pod zdjeciem ktore wstawilas na fb bezcenny smiec mi sie chcialo ale w sumie wygladala jakby cos tam pod pierzynka majstrowala

Jutro wizyta poprosze gina o jeszcze 2 tyg L4 i postanowilam wrocic do pracy no coz w koncu musial nadejsc ten dzien
- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem

moonia154 ja mama niedoświadczona, więc nie pomogę, u mnie też raz lepiej raz gorzej, szczególnie w nocy dziś wstał np. o 4 rano a w nocy parę razy płakał

Monix mój Ksawery też urodził się 11.07.2013

kamilka ja też z becikowym w czarnej d....

Patrizia powodzenia na wizycie

Ja jeszcze nie byłam u gina na kontroli po porodzie, trzeba się zmotywować... A potrzebne jest jakieś zaswiadczenie od gina do becikowego ???
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Emi - kochana nareszcie!

Magdalenagal - jaka kupiłaś chustę?
Ja wczoraj zaczęłam zastanawiać się nad chusta. Pola uwielbia spać na brzuchu wiec chyba w chuście też byłoby jej dobrze i na zakupki super i wygodnie.
Myślicie ze przez zimę będziecie używały chusty? Bo dziecko musi być cieplutko ubrane do tej chusty zima bo w wózku to ta oslonka i jakiś kocyk a w chuście nie bedzie zimno?
Bo na przyszłe lato to nasze dzieciaczki będą juz za duże na chustę? Bo nie wiem do ilu miesięcy można tak dziecko nosić?
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Potrzebne jest zaświadczenie ze ciąża byla pod kontrola lekarza od minimum 10 tygodnia.
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja też mam problem ze snem malutkiej. Ona tak jakby odróżniała dzień od nocy. Tylko się robi ciemno to bez problemu zasypia i śpi aż nie zrobi się jasno (oczywiście z przerwami na jedzonko). Natomiast w dzień jest masakra. Śpi tylko u mnie w ramionach jak skończy pić z cyca. Czasem uda mi się ją uśpić w bujaczku. Próbuje codziennie ją uśpić w łóżeczku wg metody Tracy Hogg ale jeszcze mi się nie udało. Nie mam już na to siły. Ona w ogóle bardzo mało śpi w dzień. Na spacerach śpi w wózku ale wczoraj i dzisiaj deszczowo, więc nie wyszłyśmy. No ale bardziej mi chodzi o to, że ja nic w domu nie mogę zrobić przez tego małego przylepca. Macie jakieś rady na to?
Wspomnę jeszcze, że mała traktuje mnie też jako smoczek i lubi usypiać przy piersi a normalnego smoczka za nic w świecie nie chce. Też codziennie jej wtykam, przytrzymuje i przez godzinę się męczę a jak tylko odpuszczam to od razu wypluwa

Witam nowe mamusi lipcowo-sierpniowe

W ogóle dzięki Wam jestem wyedukowana i ciągle na bieżąco, więc bardzo się cieszę, że do Was dołączyłam:)
- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Dziewczyny może powiecie coś o sobie, swoich dzieciach, sytuacji, żebyśmy się mogły zapoznać z Wami bliżej

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mojemu dzisiajj cos sie pomieszalo, wsal o 2 i zasnal.dopiero o 4 i spal do 7 a pozniek az do 10. Mam nadzieje ze o jednorazowy wybryk byl.
Bea moj lapie smoka jak np ukladam go tak jak do karkiemienia, wkladam tez trzymam czasami i kolysze nim leciutko i daje rade. Hmm co do codziennyh czynnosci to np jak mam sprzatac kuchnie to biore julka na bujaczek i gadam z nim , spiewam mu, ten sie rozglada i poki sie nie znudzi to sprzatam. A co odkladania stosuje metode Dziubaska 3 5 7, ostatnio po 3minutach julek sam przestal plakac ale jak chcialam go wziac i ubrac na spacer to znowu ryk :/
Zmykam mam mase prania i kuchnie do sprzatania, maz ma 2 zmiane a maly lezy na przewijaku i zachwyca sie karuzelka:)
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-