BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #539274 przez osobka85
agusiaa26 dzięki za opinię o wózku. Ja szukam lekkiego, więc chyba będę musiała zmienić swój wybór... Ale masz rację- wózków jest tak dużo, że ciężko się zdecydować. Chyba najlepiej jechać do sklepu i porównać kilka modeli na żywo, bo w necie wszystkie wyglądają cudnie:D i jeszcze tyle rzeczy trzeba brać pod uwagę przy wyborze.... Ehhh ciężka sprawa...

synek- Jaś <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #539284 przez agusiaa26
osobka85 napisał:

agusiaa26 dzięki za opinię o wózku. Ja szukam lekkiego, więc chyba będę musiała zmienić swój wybór... Ale masz rację- wózków jest tak dużo, że ciężko się zdecydować. Chyba najlepiej jechać do sklepu i porównać kilka modeli na żywo, bo w necie wszystkie wyglądają cudnie:D i jeszcze tyle rzeczy trzeba brać pod uwagę przy wyborze.... Ehhh ciężka sprawa...

masz racje dlatego ja chcę spokojnie spać i narazie się nie wczuwam bo nie wyrobie;) jeszcze cały pokoik musze umeblować także sporo pracy nas czeka;)

11 lata 10 miesiąc temu #539295 przez kaska1982
osobka85 napisał:

Też powoli rozglądam się za wózkiem. Myślałam o wózku Emmaljunga, ale mimo świetnego wyglądu, to ceny niestety są odstraszające...:/więc teraz rozważam Xlandera Xmove lub x1. Poniżej linki:
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...id=3630&%3CosCsid%3E
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...id=3699&%3CosCsid%3E

A znalazłam ciekawy sposób sprawdzenia płci- starożytne chińskie tablice. Oczywiście nie bardzo w to wierzę, ale ciekawe ile w tym prawdy;) Podsyłam linka:
plec-dziecka.dozdrowia.com/chinskie-tablice-plec-dziecka.php

U mnie według tego kalendarza wychodzi chłopak.

według mnie to lepszy ten wózek na kołach pompowanych, ale lepiej niech wypowiedzą sie dziewczyny, ktore maja doswiadczenie w tym temacie

A tablice chinskie... sprawdzilam z ciekawości i u mnie wychodzi dziewczynka :) w sumie to mogłoby sie sprawdzić :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 10 miesiąc temu #539302 przez kaska1982
Niby płeć mozna jeszcze okreslic na podstawie wyglądu pępka. słyszałyście coś o tym?

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 10 miesiąc temu #539313 przez Nikaa
kaska1982 pierwsze słyszę, że pępek może pomóc rozpoznać płeć ;P ciekawe niby jak ?

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 10 miesiąc temu #539323 przez kaska1982
słyszałam to ostatnio jak czekałam w kolejce do ginekologa, ale niestety nic wiecej sie nie dowiedziałam bo dziewczyny zaczynały temat jak ja wchodzilam do gabinetu, ale probowalam cos znaleźć w necie na ten temat i natrafilam tylko na fora, na ktorych dziewczyny piszą, że jak wklęsly to dziewczynka, a jak wypukly to chłopiec... Choc jakoś specjalnie w to nie wierzę...

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 10 miesiąc temu #539324 przez agniesia
U mnie według kalendarza starożytnego wychodzi córka;)

11 lata 10 miesiąc temu #539342 przez dziubasek
Mi tez wychodzi corcia- ciekawe czy sie sprawdzi :laugh: .
Co do wozkow to sprawdzajcie wage wozka(moj byl jak glaz ciezki) i jak sie go prowadzi(niektore sa jak wozki widlowe)a przy gondoli zwroccie uwage na wielkosc(ja ostatnio bylam w sklepie i widzialam taki malenki ze masakra-nawet zapytalam czy to nie dla lalek ;) )
Ehh ja jutro zaczynam maraton 4 dni pracy :(

11 lata 10 miesiąc temu #539351 przez Nikaa
dziubasek dzięki za rade - na pewno skorzystam przy wyborze wózka :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 10 miesiąc temu #539384 przez karolinkanice16
mi też wychodzi dziewczynka a co do płci po wyglądzie pępka też tak słyszałam, i co po nie których znajomych się sprawdza ;p.

Oglądałam dziś kolejne mieszkanie piękne duże zgadzają się na dotację ale koleś zażyczył sobie oprócz kaucji zapłacić mu za rok z góry czyli wyszło 3950e przy wprowadzeniu się :angry: , pogrzało go, na szczęście jutro mamy iść oglądać te które podoba mi się najbardziej, a i odebrałam sobie tą big pakę nawet fajna :). Dziewczyny ja też już coś czuję od ponad tygodnia takie muśnięcia :)

11 lata 10 miesiąc temu #539420 przez Lacrijka
Ale macie fajnie, macie taki wybor wózków ze glowa mała.. Chociaz moze ja mam prościej ?? :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #539460 przez emi87
karolinka moze to siara?? nie wiem czy juz na tym etapie moze być...

Kamilka sweetaśny tygrysek :D

Nika maly wedrowniczek w brzuszku mieszka hihi

patrysia to co sie nie chwalisz??!! oj ty niedobra :D to mamy parke na forum, wynik 1:1 :P Gratuluję :)

ja godzine temu wróciłam z pracy i zjadłam wielka zapiekane....nawet męża nie poczestowałam hehe

11 lata 10 miesiąc temu #539484 przez dziubasek
Karolnka ten koles jakis poje..ny. Najprawdopodobniej leci Ci siara(mi tez) w 1szej ciazy od 7 mca uzywalam wkladek bo lecialo mi non stop(strasznie krepujace-mam nadzieje ze tym nie bedzie az tak zle)- a cyce mam jak donice :laugh:
Kamilka tygrysek boski tez sie do niego niedlugo przytule :P
Lacrijka ja tez szukam podwojnego wozka(bo moja miss leniwa), wiec glowa do gory, nie jestes sama :)

11 lata 10 miesiąc temu #539505 przez Kasik88
osobka85 ja mam xlandera xa, model z 2010 roku, mieszkam na pierwszym pietrze, jak mały był w gondoli to najpierw znosiłam sam stelaż a później małego z gondolą. Odkąd jeździ w spacerówce zjeżdżam wózkiem po schodach(mogę nagrać filmik jak to wygląda), a to wszystko dzięki dużym kółkom, wózek mieścił nam się do hondy civic w sedanie, do tego duża torba, łóżeczko turystyczne. Teraz bez problemu mieści się do Lancera. Wózek dobrze się prowadzi, siedzisko jest na tyle duże w spacerówce, że maluch swobodnie może się kręcić w niej i obserwować świat. Wiem, że są takie opinie, że nie rozkłada się do pionu maksymalnie, a moja się składa, trzeba tylko odrobinie mocniej pociągnąć. Posiadam również parasolkę xlandera xs, i też jesteśmy bardzo zadowoleni:)
Jak coś to xlander ma jeden lekki wozek nazywa się xgo, z tym, że on nie ma pompowanych kół, tylko piankowe.

Co do kalendarza chińskiego, mi w pierwszej ciąży wychodziło,że będzie dziewczynka a urodził się chłopiec :)

11 lata 10 miesiąc temu #539516 przez !sylwia!
witam dziewczynki, ja jak na razie zastopowałam z oglądaniem rzeczy dla dizdzi. wczoraj miałam jakieś niby delikatne plamienie ale pojechałam na izbę przyjęć dr z jednej strony pocieszył że to może być po wizycie u gin bo byłam we wtorek ale i tak leki dał i kazał się oszczędzać. powiedział też że mogę zostać na obserwacji ale leczenie w szpitalu nie różni się od leczenia w domu, gdyby się coś jeszcze działo to muszę wrócić ale już z rzeczami szpitalnymi. jakaś masakra.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka