BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #540221 przez nikita
my tez polecamy chusteczki z biedronki zielone albo niebieskie nie polecam lawendy-fioletowe, Ignasia uczulały a pampersy tez używamy dady z biedronki są tanie i dlatego je czesciej zmieniam bo wtedy mi nie szkoda a i mi lepiej ze nie chodzi z osikana pieluchą :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #540238 przez dorkiszon
Kurde dziewczyny wam też tak wiecznie zimno ciągle mam temperature poniżej 36,6 męczy mnie teraz spanie i łeb zaczyna boleć walcze żeby nie zasnać, bo potem będzie problem w nocy.
Pozatym nie lubie spać w dzień, bo potem wstaje taka niedotegowana :)

11 lata 10 miesiąc temu #540261 przez emi87
hej dziewczyny :)
my juz cos zaczynamy rozmawiac o imionach ale jak poznamy płec to dopiero bedzie burza mózgów (mój to strasznie wybredny jest) :) dla dziewczynki podoba mi sie Basia, Antosia a dla chłopca baaardzo Leon! :)

a chusteczki czy pieluszki to lepiej sobie kupic na poczatku po paczuszce i sprawdzic co nam odpowiada :) bo zrobic zapas płroczny a potem sie okaze ze nie spelniaja naszych oczekiwan to tak lipnie troche.

a ja jestem jak żywy trup :/ kilka nieprzespanych nocy i praca w godzinach w ktorych najchetniej bym sie zwinela w klebek i podrzemała dały mi sie we znaki....a teraz mnie jescze pachwiny i kosci dupno-pipne jak ja to nazywam bolą od siedzenie w pracy....sypie sie :P

11 lata 10 miesiąc temu #540363 przez agusiaa26
emi a jaką pracę wykonujesz? ja jestem na zwolnieniu od kiedy dowiedziałam się o ciąży, pracuje w windykacji gdzie miałam troche stresów i powiedziałam sobie że w takich warunkach pracować nie będę:/ mnie też te kości dupne bolą ale ponoć to normalne w ciąży:/

11 lata 10 miesiąc temu #540391 przez emi87
zajmuje sie stylizacja paznokci i rzęs, mam swój własny salonik i niestety zwolnienie nie wchodzi w gre ze względów finansowych jak i przez wzgląd na klientki :( lubie moja prace ale mój organizm bardziej lubi wyrko ostatnimi czasy hihi :D

11 lata 10 miesiąc temu #540447 przez agusiaa26
To super jak wykonujesz taka prace która lubisz i tym bardziej u siebie, pelen luksus;)

11 lata 10 miesiąc temu #540472 przez emi87
i tak i nie...np nie pojde sobie na l4 i nie dostane wtedy pensji(brak dochodu) , macierzyńskiego dostane tyle ze by sie wstydzili i bede musiała szybko wrócic do pracy...jesli chodzi o socjal i sprawy zdrowotne na prawde nie oplaca sie miec własnej działalnosci (no chyba ze sie ma pracownikow albo płaci zus w ogromnych stawkach) :/ wiele opłat jest stałych czy sie pracuje czy nie...
ale lubie swój zawód, choc teraz czasami żałuje ze nie jestem u kogos zatrudniona... nie jest tak kolorowo - nie mam zapewnionego tego komfortu ze w kazdej chwili moge isc na zwolnienie nie tracac przy tym źródła utrzymania. i nawet jak masz wolne,urlop czy jestes po pracy to praca cie sama znajdzie - telefony od klientek :D nie wspomne o tych o 6-7 rano albo o 12 w nocy :dry:

sie pozaliłam haha :P ale zeby nie było ze ja mojej pracy nie lubie hehe żale sie bardziej na kwestie wałasnej działalnosci w tym kraju :dry: bo moje klientki i sam zawód kocham :blush: :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #540492 przez agusiaa26
Jasne, trzeba mieć duzo motywacji i siły aby zdecydować sie na prowadzenie własnej dzialalnosci- dlatego ja pracuje na etacie:)) nie mam odwagi, chociaż i tak w tym kraju ciężko o dobra prace i wspaniale zarobki, ja napewno juz do swojej nie wroce i bede szukac nowej z wyższa pensja ale czy sie uda mi się ten plan zrealizować to czas pokaze;)
Ja narazie odpoczywam bo przyjdzie dziecko to nie bedzie czasu na leniuchowanie;)

11 lata 10 miesiąc temu #540496 przez emi87
i tego leniuchowania i czasu dla siebie przed pojawieniem sie dzieciatka wam zazdroszcze :) ale coooo tam - damy rade :D

11 lata 10 miesiąc temu #540561 przez dziubasek
Emi87 uszy do gory, ja tez jestem mama pracujaca. W UK niemam tak fajnie jak w Polsce, l4 dostajesz tylko jak sa powazne problemy w ciaza albo jak umiesz symulowac(ja niestety nie), poza tym l4 przynajmniej w moim miejscu pracy jest placone marnie(ale przypuszczam ze wszedzie jest podobnie). Wiec coz rowniez ze wzgledow finansowych pracowalam do 38tc w 1szej ciazy, wrocilam do pracy jak Miss miala 9 m-cy i tym razem jesli tylko zdrowko mi pozwoli to mam taki sam zamiar. Nie raz nie dwa pluje sobie a twarz ze tyle pracuje, ze nie poswiecam tyle czasu swojej ukochanej co powinnam, ze nie moge byc przy niej w niektorych pewnie waznych dla niej mmentach(choc staram sie bardzo)... ale chce dac moim dzieciom wszystko to czego ja niemialam i tyle :laugh: .
Jak sie czujecie? Bo mi chyba pipe rozerwie tak mnie kosci bola :(

11 lata 10 miesiąc temu #540587 przez Jamajka
Ja używam zarówno chusteczek jak i pieluch dada z biedry i jestem zadowolona. Lenkę nigdy nic nie uczulało, ani pupy nie odparzało.. cenowo rewelacja :) Co do chusteczek to też bym nie radziła zaopatrywać się w 20 paczek jednej marki, bo mogą się nie sprawdzić. Dla mnie te dady są wystarczająco mokre i duże, w przeciwieństwie do niektórych innych firm.. ale każdy musi sprawdzić co mu będzie odpowiadało :)

emi jak w każdej pracy są plusy i minusy.. ale najważniejsze, że lubisz to co robisz i sprawia Ci to satysfakcję.. najgorzej to męczyć się w pracy :)

Mnie też ostatnio kości dupno-pipne bolą, zwłaszcza jak kucam, albo się schylam... uroki ciąży :P

11 lata 10 miesiąc temu #540588 przez emi87
a mi sie ostatnio taki "narzekacz" załączył :P ja ogólnie jestem szczęśliwą osoba tylko te nieprzespane noce chyba sie odbijaja na moim samopoczuciu... bo normalnie tak wczesniej nie zrzędziłam :dry:
mnie tez te kosci bola az mi było ciezko dzis chodzic... ja myslałam ze takie dolegliwosci to dopiero jakis 8 miesiac B) a tu prosze...

11 lata 10 miesiąc temu #540591 przez kasiak
dziubasek napisał:

Jak sie czujecie? Bo mi chyba pipe rozerwie tak mnie kosci bola :(

Robilam dzisiaj porzadki i teraz ledwo łażę...o wstaniu z kanapy nawet nie wspomne. W sumie boli mnie tez samo z siebie, a sutki bola i pieka :dry: na szczescie juz nie zygam :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #540606 przez agniesia
Hey dziewczyny:) Mój Junior bądź Juniorka dzisiaj daje tak popalić, że brakuje mi już słów:)
Mianowicie dzisiaj uznał/a , że najlepiej w brzuszku leży się po prawej stronie i tak naciska, że ledwo się ruszam i nawet jak masuje brzuszek, to on nie ma zamiaru się przemieścić i ciśnie dalej po prawej stronie, jakby tam arbuza miała;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #540619 przez Nikaa
hej :) dzięki dziewczyny za radę z tymi chusteczkami koniecznie muszę o tym pamiętać jak już będą potrzebne :laugh:
powiem Wam - tylko się nie śmiejcie :P , że od tak 2 tygodniu 2 razy w tygodniu puszczam muzykę klasyczną i dziś maluszek fikał gdy włączyłam muzykę Mozarta, a uspokoił się przy Beethovenie - ciekawe, co?
Mnie się strasznie podoba imię Mikołaj no i Hanna ale jak to będzie kto to wie ;)
Ja narazie też pracuje ( praca biurowa) o się dobrze czuje

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka