BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #541380 przez Qltoorka
Kurczę, nie wiem zupełnie czy to na naszym forum któraś wrzuciła tego linka czy gdzie indziej na to wpadłam :unsure:
Bo ten blog jest świetny, choć niewiele kosmetyków dziewczyna (chemiczka) analizuje...
Jakby się okazało, że to u nas to serdecznie dziękuję za podesłanie :) a jeśli nie u nas to dzielę się nim z Wami, bo na bank się przyda... ;)

podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #541381 przez Jamajka
Szkołę rodzenia pasuje wybrać w takim czasie, żeby zajęcia zakończyły się chwilę przed porodem.. (wiadomo, że jest się wtedy na bierząco z informacjami) wszystko zależy jaki dana szkoła rodzenia ma program.. u nas było 10 spotkań raz w tygodniu... czyli wiadomo, że najpóżniej ok 30 tc trzeba się było zapisać.. Ja pamiętam, że zaczynałam w 27tc.
W szkole rodzenia można się wielu potrzebnych rzeczy dowiedzieć wprost od położnych (często też obalają mity, które krążą na temat ciąży, porodu, diety), na pewno zwiedza się szpital i porodówkę. Sama zamierzam znowu chodzić na takie spotkania, ponieważ będę rodzić w innym szpitalu i mieście i po prostu wolę wiedzieć wcześniej jakie zasady panują na tym konkretnie oddziale.
Co do kosztów to w Rzeszowie w tamtym czasie ok 250-350 zł (nigdzie nie było bezpłatnej szkoły rodzenia), natomiast u mnie w miasteczku jest darmowa :)

11 lata 10 miesiąc temu #541393 przez karolinkanice16
Ja jak byłam teraz w szpitalu dostałam numery do szkoły rodzenia i babka powiedziała żeby się zapisała jak najszybciej bo klasy są przepełnione.

11 lata 10 miesiąc temu #541404 przez dziubasek
u mnie to juz na 1szym usg pytali czy jestem zainteresowana. Ale niestety tym razem bede musiala sobie odpuscic, moj M pracuje zazwyczaj na popoludnie a wlasnie wtedy sa zajecia :( , poza tym u nas trwalo to 5 tygodni po 2godz-zaczynalam w 32tc. Najwazniejsza i najbardziej przydatna rzecz jakiej mnie tam nauczyli to to zebby nie wpadac w panike(wiec jak juz bylam pewna ze sie zaczelo to wykapalam sie pod okiem M oczywiscie, wyprostowalam wloski ;) i pojechalam do szpitala a tam oddychalam spokojnie i wspolpracowalam z polozna- dzieki temu chyba przezylam te 12 godzin i nawet milo je wspominam.
Dziewczyny z UK- u nas szkoly rodzenia sa za free wiec korzystajcie jesli macie mozliwosc :)

11 lata 10 miesiąc temu #541409 przez karolinkanice16
dziubasek no właśnie i mnie o to pytali i dali mi namiary mój A. chce iść więc chyba się wybierzemy, u nas też jest za free :)

11 lata 10 miesiąc temu #541476 przez emi87
uniuni zapraszam :) jak nie pazurki to na herbatke i ciasteczko hehe

Kamilka bardzo ładne pazurki :)

ja chodze teraz w naturalkach z ewentualnie manicurem hybrydowym jak mi sie chce zrobic hihi ja do porodu polecam jednak miec swoje ewentualnie tylko pomalowane :) sa osoby przyzwyczajone do długich i swietnie sobie radza. ale mysle ze lepiej miec krótkie bo np jak sie dziecko czyms porzydlawi to trzeba opaluchem wyjac z buźki. ogólnie bedzie wygodniej :) ale póki co manicury zwykły czy hybrydowy jak najbardziej :)

znajoma pielegniarka mówiła mi ze na odparzenia i pupke nie ma nic lepszego niz...mąka ziemniaczana :) zadne pudry tak dobrze nie dzialaja. zreszta słyszałam to z kilku źródeł :) ale to teraz raczej zadko sie stosuje pudry - raczej kremy.
szwagierka do swojego syncia uzywała balsam nivea.

Qltoorka wybieramy sie :) u mnie w szkole rodzenia polecaja przyjsc miedzy 24 a 26 tyg :) nie musisz isc do przyszpitalnej szkoły - ja ide do zupełnie innej,prywatnej :) bo ta przyszpitalna to z poprzedniej epoki jest (np jakie to zbawienne działanie ma naciecie krocza :/ ) i ogólnie nie polecaja.

a mnie cos kaszel znowu zaczyna meczyc :( wychodza mi te mrozy wrrr

11 lata 10 miesiąc temu #541504 przez kaska1982
Witam w niedzielny poranek :)

Ale miałam do nadrobienia przez te kilka dni :)

Znalazłam fajny artykuł o odpieluchowaniu, wiem ,że do tego jeszcze baaaardzoooo daleko, ale warto poczytać :) taka wiedza zawsze sie przyda :)
dziecko.niania.pl/maluch_artykul,6094,0.html

Miłej niedzieli :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 10 miesiąc temu #541506 przez kaska1982
I jeszcze jeden, który nawiązuje do tematów wózka, który był poruszany ostatnimi czasy :)

dziecko.niania.pl/niemowle/artykul,6085.html

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 10 miesiąc temu #541751 przez bisbas
u nas dzisiaj przepiękna pogoda ( +10 )więc znikam na cały dzionek miłej niedzielki dziewczyny :)

11 lata 10 miesiąc temu #541816 przez dziubasek
A matko ale cisza:(, Ja tu w pracy zamulam się i nawet nie ma co poczytac;-)

11 lata 10 miesiąc temu #541824 przez emi87
wszystkie leniuchuja :P

my dziś leniwie w domku w piżamkach :D na obiadek zrobiłam makaron (mix wieloziarnisty z razowym) ze szpinakiem z feta mniaaaaam :) szybkie,zdrowe i smaczne :)

ach i dziś mój K. poczuł naszego szkrabka! :) czuc go coraz czesciej, niedługo zobaczymy co to kopniaki :P
małż juz ma dla Bąbelka szykowac składanke do wyrabiania gustu muzycznego hihi bedziemy mu puszczac music :P

znowu przeziębienie próbuje mnie dorwać ale już mąż zakupił mi w aptece Prenalen (syrop dla ciezarnych),tantum verde do psikania gardła i sztyft do nochala. wszystko dla cieżarnych dozwolone. zobaczymy czy skuteczne :) no i kremik na rozstepy :)

11 lata 10 miesiąc temu #541826 przez Kamilka22
emi a jaki krem używasz na rozstępy?

11 lata 10 miesiąc temu #541919 przez dorkiszon
Kamilka, a ja słyszałam, że sudocrem an odparzenia jest dobry więc ja go użyję.
A na rozstępy używam oliwki z jonsona tak lekarz polecał.

11 lata 10 miesiąc temu #541977 przez uniuni
Spędziłam dziś cały dzień na szukaniu wózka.. głowa mi się zagotowała i świszcze jak czajnik! Stanęło właściwie na niczym :dry: Rankingi, testy, opinie i jak tylko znajdę w końcu to co bym chciała sprawdzam opinię i co? i dupiszcze.. niezadowolona sfrustrowana matka wymienia same wady, nawet jeśli 10 przed nią było zadowolonych.. Stwierdzam więc, że wbijam w opinie. Odechciewa się zakupów. Za 3tygodnie idę do smyka i kupuję bebetto solaris. O i po sprawie :) Może mój nie będzie klekotał i może rama będzie prosta i może kółka też nie odpadną :silly: A może i odpadną, to będę miała okazję przetestować jeszcze jakiś wózek :silly:

Kupiłam wanienkę pompowaną cichcem i wysłałam na adres mamy, za plecami J. żeby się nie dowiedział na razie :lol: Zła kobieta ze mnie :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #542018 przez dziubasek
uniuni nie patrz na opinie, ja bylam okropnie niezadowolona z wozka (jezdzilam nim 3 m-ce, byl dla mnie za ciezki i tyle) teraz uzywa go moja bratowa w polsce i jest mega zadowolona. WSzystkie rzeczy dla dzieci kazda musi wyprobowac indywidualnie( metoda prob i bledow), kazda mama jest inna i zwraca uwage na cos zupelnie innego, nie dogodzisz kazdej. Wiec jesli ci sie podoba i wedlug ciebie to jest ten ktory bys chciala to kupuj.
A czemu tak po kryjomu robisz zakupki?
P.S u mnie zupelnie odwrotnie to ja chcialabym poczekac z zakupami(wiecie zabobony i te sprawy- kupie wszystko jak poznam plec ale jeszcze nie teraz ;) ) za to moj M juz by chcial kupic wszystko, malo tego rozlozyc lozeczko itp. szalony :laugh:
A ostatnio jak sie kapalam to mi dzidzia przeplynela z jednego boku na drugi :) wiec mowie do niego: "mamusia cie kocha i bedzie cie kochac nawet jak bedziesz chlopcem" moj maz plakal ze smiechu bo mnie uslyszal :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka