BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #542021 przez emi87
mąż mi kupił Linoderm mama firmy Ziołek :) Pani w aptece chwaliła,podobno dobry, ta firma robi linomagi itp. fajna konsystencja, a jak sie sprawdzi - sie okaże :)

uniuni my mieliśmy to samo. w koncu powiedzielismy ze w d mamy te opinie bo zawsze ktos bedzie niezadowolony. mamy kryteria wg których wybierzemy wózek i tego sie trzymamy. juz jeden nam w oko wpadł :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #542055 przez uniuni
Dzięki Niebiosom, że Was tu mam :) Trochę rozsądku na mnie dzięki Wam spłynęło. Teraz z czystym sumieniem kupię ten wózek, który mi się spodoba :) Dziubasku J. chce dopiero zacząć kupować jak poznamy płeć. Ja uważam, że niektóre rzeczy można kupować nie znając płci więc powoli, powoli się rozglądam i powolutku i po cichutku zamawiam :silly:
Teraz 11 lutego mamy usg i też dopóki nie przebrniemy przez nie to J. jest przeciwny zakupom. Tutaj dopiero wtedy sprawdzają czy wszystko funkcjonuje tak jak trzeba. Myślę, że on po prostu nie chce żadnych dziecięcych rzeczy mieć w razie jakby coś okazało się nie tak. Ja w przeciwieństwie cieszę się ciążą :) jeśli będzie zle, to człowiek i tak się na to nie przygotuje, a jak będzie dobrze i bym się nie cieszyła rosnącym brzuszkiem i tym wszystkim z ciążą związanym, to bym najzwyczajniej w świecie pózniej żałowała :)

Dziubasku :laugh: 'nawet jak będziesz chłopcem' hahah rozbawiłaś mnie :)

U mnie się trochę pozmieniało, do tej pory byłam pewna, że będzie chłopak, a ostatnio podświadomie mówię 'ona'. Jeszcze tylko 2 tygodnie i się dowiemy :)

11 lata 10 miesiąc temu #542062 przez dziubasek
Ahh bo ja jestem prawie pewna ze to chłopaczek :D, byle do 1 marca, wtedy mam nadzieje poznamy plec:D

11 lata 10 miesiąc temu #542090 przez emi87
hehe dziubasek - urocze :kiss: i dokładnie z tymi wózkami to jak ze wszystkim - zawsze ktos bedzie zadowolony i ktos niezadowolony. same musimy sie przekonac :)

uniuni amen! cieszmy sie naszym stanmem (bo bedzie gorzej hehe żarcik :P ) musimy doceniac to co mamy a nie myslec co by sie mogło stac. my tez juz wybieramy powoli mebeli,wózki itp.bo tez sporo trwa wybranie i potem kupienie tego wszystkiego hihi
i tez zaczynam miec jakies przeczucie na dziewczynke :P ale to pewnie dlatego ze wszyscy mi mówia ze chłopak bedzie i chyba tak na przekór :) i tez za 2 tyg idziemy na usg :P
nie moge sie doczekac jak sie zaczna usg okreslajace płec - narazie mamy parke :)

poczułam pierwszego kopniaka :ohmy: :blush: akurat trzymałam reke na brzuchu bo mały buszuje a tu nagle bach! :D i potem drugi raz tylko delikatniej :) to chyba przez to że sie żelek najadłam to sie pobudził hihi i na pewno nie pomyliłam tego z żadnym gazem czy innym ustrojstwem :)

11 lata 10 miesiąc temu #542124 przez kaska1982
Dziewczyny jaj ja Wam zazdroszcze ze czujecie juz swoje Maleństwa, ja niestety nadal nic :( Codziennie nasłuchuje i chciałabym juz Je czuc ale jak na razie tylko czekam :(

Ja tez narazie powstrzymuje sie od zakupów dla Maluszka, poczekam do usg połówkowego a potem se zacznie :) Już sie nie moge doczekac, ale obiecałam mojemu S. że po usg zacznę szaleć. Mam juz trochę ciuszków na pierwszy okres, bo dostałam od kolezanki po jej dzieciaczkach, ale musze to przejrzec i wybiorę tylko to co będzie mi sie podobać, zreszta to jest wiekszosc dla chłopca a ja coraz bardziej mysle ze bedzie dziewczynka :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 10 miesiąc temu #542177 przez silver0333
emi87 jak super że poczułaś kopniaka, patrząc na Twój i swój suwaczek jest nadzieja, ze ja tez takowy niedługo poczuję;)
Co do zakupów trzymam się tego co kaska1982 . Będę wiedziała płeć to tez zacznę powoli szaleć...obym w lutym się dowiedziała;)

11 lata 10 miesiąc temu #542190 przez karolinkanice16
My też niby czekamy z zakupami do poznania płci ale jak nam coś się podoba to kupujemy, a usg mamy dopiero 6 marca więc myślę, że pójdę wcześniej do polskiego lekarza się zobaczy :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #542325 przez dorkiszon
ja w sobotę byłam w Blancababy rzekomej hurtowni dziecięcej, ale lipa straszna nie dość, że mały wybór to wózków trzy na krzyż w xlander za 2 tys. zł fajna hurtownia.
Więc pozostał mi smyk, a największy wybór wózków jest w Dudusiu.
Chcąc nie chcąc musiałam tez odprawić moje urodziny i kupiłam sobie picolo szampana, a spodziewałam się, że się na 30-stke piwa napije, a tu dupa :)nie wiedziałam, że już będę w ciąży :).
Wanienke do kąpania dostane więc problem się rozwiąże :), ale ogólnie to tylko to dostane więc resztę sobie kupię.
Wczoraj mały tez się wiercił wieczorem fajnie to czuć takie motylki i wypukłości sie robią, a najbardziej czuję wieczorem tak jakby się wtedy budził do życia.

11 lata 10 miesiąc temu #542355 przez Kamilka22
Hej:-)

Ja jeszcze chyba nie czuje ruchów, a patrze na Wasze sowaczki to w 15 tyg juz czujecie a ja jutronzaczynam 17. To w sumie szybko czujecie:-) zazdroszcze

11 lata 10 miesiąc temu #542457 przez dorkiszon
Kamilka jak szaleć to szaleć ide dziś do smyka za chwile się zbieram kupić ubranka te odłozone i wogóle sobie obczaje wszystko :) zrobie sobie urodzinki :)

11 lata 10 miesiąc temu #542552 przez Qltoorka
Dorkiszonku, STO LAT!!! Wszystkiego NAJ!!! :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #542636 przez agniesia
Hey dziewczyny:)

Wydaje mi się, że osoby szczupłe szybciej wyczują ruchy dziecka, ponieważ ich skóra jest cieńsza. Ja jestem chudzielec, bo przed ciążą ważyłam 48 kg i teraz przytyłam 5 kg i skóra strasznie mi się naciągnęła:) A mój "Gagatek" wybrał sobie miejsce sypialniane w moim brzuszku po prawej stronie na dole przy pachwinie i tak się tam rozpycha...hi hi:)
Wizytę już mam teraz w środę:)

11 lata 10 miesiąc temu #542638 przez Kamilka22
Dorkiszon wszystkiego najlepszego!!!

11 lata 10 miesiąc temu #542683 przez kasiak
agniesia to Twój tak samo jak mój :laugh: też siedzi po prawej, czasem czuję też na środku a po lewej prawie wcale...
Ostatnio się Bąbel ruszał intensywnie to zawołałam męża żeby też poczuł, nasza mała przekora na złość uciekła :silly:

Wizyta w czwartek, to już 18 tydz :side: pewnie będzie usg, a jak nie to za 2tyg idziemy do szpitala i tam nam zrobią na swoim super-hiper-zajebiaszczym sprzęcie :laugh: no i mam nadzieję na dziewczynkę :laugh: a że to przekora mała to pewnie będzie chłopak :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #542687 przez agniesia
Kasiak, mojemu mężowi też ucieka, jak chce zobaczyć:)

A tak już wyczuwam pod palcami Jego pupę, albo coś innego;)
A Ty?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka