- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Emi87, a Ty słyszałaś o tych wysokich zasiłkach macierzyńskich i chorobowych dla mam prowadzących działalnośc gospodarczą? Można od Państwa nawet 6000 miesięcznie wyciągnąć...tylko trzeba opłacać (i tu nie wiem przez jaki czas) tą najwyższą stawkę ZUS. I też wprowadzili pod koniec 2012 roku jakieś ograniczenia, ale to z powodu tych co to nagle zaczęly zakładać swoje firmy, by wyciągnąc tyle kasy... Ale Ty masz już tą swoją jakiś czas przecież...Dowiedz się co i jak, może u jakiegoś radcy prawnego, to fantastyczne zabezpieczenie na okres, gdy nie będziesz miała dochodów....
Taaak... włąśnie też o tym słyszałam... nawet głośno było o tym, bo podobno jacyś prawnicy oferowali się, za odpowiednią opłatą oczywiście, że pomogą dopełnić wszystkich formalności tym kobietom co dopiero sobie zakładały działalności, żeby ten macierzyński dostać..
Emi musisz się dowiedzieć, bo to na pewno jest prawda... tylko, żeby ktoś mógł Cię pokierować, pomóc, doinformować.. na pewno warto i opłaca się.. te składki to nie wiem czy nie 3 miesiące tylko trzeba opłacać... ale nie chcę mącić, lepiej się dowiedzieć u źródła..
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
jeszcze sie wybieram do ksiegowej to sie dopytam dokładnie o to i inne mozliwosci. najwazniejsze coby Bąbelek cały i zdrów
a co do kobitek ktore zakladaja teraz w taki sposob działnosci - jest specjalna organizacja która je wyłapuje i robi kontrole zeby niby nie "oszukiwac i nie okradac Państwa" phi a ze ono nas okrada to juz inna sprawa
a tak z innej bwczki - wreszcie WEEKEND !!
lece niedługo na zakupki bo w lodówce tylko światło i masło hihi potem do tesciow w odwiedzinki (juz telefony czy zyje,czy dobrze sie czuje i czy wszystko w portzadku-to miłe)
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
A ja tez wczoraj na kebaba późnym wieczorem, wracając z pubu, wstąpiłam i ten chyba maluszkowi nie przypadł do gustu...Nie wiem, może taki kebab to było dla mnie za dużo, ale w nocy dostałam takich bóli brzucha, w dodatku takich pulsujących co jakiś czas, że się wystraszyłam, że to jakieś skurcze niewielkie, bo ściskało mi brzuch z bólu i puszczało..i tak co chwilę...Rano było już ok.
A może to te słynne skurcze Braxtona-Hicksa, a nie kebab
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
tez czasami jak cos zjem to potrafie miec taki ala skurcz ale przechodzi szybko.
a ja coraz czesciej czuje maluszka. ale nie zadne łaskotki,bulgotania czy pukania (to czuje jak dotykam reka) czy motylki. czuje w jednym miejscu brzuchalka napiecie i tam robi sie twarda kuleczka i potem ucieka i tak potrafie kilka razy poczuc z różnych stron lata po tym brzuchu jak szalone hehe
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jakie witaminki jecie, ja się właśnie zdecydowałam na Witaminer prenatal +DHA - dość tanio wyszły bo 26 zł za 30 tabletek i 30 kapsułek. Ja niestety oprócz tego zastrzyki kupuję takze nie ukrywam że kasa się liczy.
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Patrysia też je mam Biorę co trzeci dzień i wtedy nie łykam tranu, bo tran codziennie aplikuję
Emi teraz jak będę w Pl chcę sobie paznokcie zrobić ładnie i tak sobie myślałam, że super by było wpaść do Ciebie i pogawędzić
Ostatnio moje zachcianki wygrywają z moim lenistwem. Nigdy do garów się nie rwałam, a w kuchni to wiem gdzie lodówka, bo lodówka=piwo (przed ciążą)..a dziś jak mnie wzięło na szarlotkę z budyniem, to nie dałam rady wysiedzieć i pojechałam po składniki! Szok! Siebie nie poznaję. J. z resztą też co raz częściej patrzy i nie wierzy, że obiad mu serwuję
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
ja dzisiaj na obiadek też miałam kebaba;p hehe nie chciało nam się nic robić więc pojechaliśmy kupić kebaby.;p
co do paznokci to ja również robiłam sobie żelowe paznokietki, ale teraz w ciąży przestałam bo i tak do porodu nie można mieć pomalowanych paznokci. a szkoda bo to wygodne jest nie trzeba malować paznokci co kilka dni.. a jeszcze moja kosmetyczka ślicznie maluje wzorki kwiatki,motylki itd:) zawsze byłam zadowolona jak wychodziłam od niej:)
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1