BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #542697 przez alba77
ja też mam wizytę w czwartek, mam nadzieję że się dowiem czy to chłopiec czy dziewczynka :)
brzuch mi ostatnio tak wywaliło a waga nadal 1,5 kg na minusie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #542703 przez Qltoorka
Kolejne wizyty się widzę szykują, więc mam nadzieję, że tabelka zrobi się kolorowa :) Ja mam wizytę w piatek, jutro z kolei idę na 7.00 rano na test tolerancji glukozy... Jak ja wytrzymam tyle bez śniadania...? i bez kolacji, bo po 19.00 mam już nic nie jeść...

11 lata 10 miesiąc temu #542706 przez Kamilka22
a dziewczyny jak jest ze spaniem na prawym boku? to dotyczy całej ciąży czy od III trymetru nie można spać na prawym tylko na lewym?

11 lata 10 miesiąc temu #542719 przez kasiak
Kamilka22 napisał:

a dziewczyny jak jest ze spaniem na prawym boku? to dotyczy całej ciąży czy od III trymetru nie można spać na prawym tylko na lewym?

Ja zasypiam tylko na prawym, w innych pozycjach mi niewygodnie. Czytalam, ze najlepiej spac na lewym, czasem na prawym a w III trymestrze nie spac na plecach bo uciska na zyle.

agniesia nie wiem co czuje, bo to zwykle jest tak, ze on nie lezy w jednej pozycji tylko podskakuje :laugh: wierci sie strasznie :) jak juz sie uspokoi to czuc tylko ze jest i nie umiem powiedziec czy to glowa czy pupa :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #542720 przez alba77
wstyd się przyznać ale ja jeszcze 3 tyg temu to czasami na brzuchu spałam w pierwszej ciąży też do 5 miesiąca, teraz już mi brzuch przeszkadza więc śpię z tym ciążowym rogalem i jest bardzo wygodnie polecam zwłaszcza jak brzuch będzie już duży

allegro.pl/poduszka-kojec-do-karmienia-s...ood-i2959647761.html

11 lata 10 miesiąc temu #542722 przez Kamilka22
no bo na prawym się naciska na żyłę, i można niby doprowadzić do niedotlenienia dziecka

11 lata 10 miesiąc temu #542726 przez kasiak
Ja czasem leze na brzuchu, ale podkladam sobie pod cycki i miednice poduszki, zeby malego nie gniotlo:-) i tak leze calkiem wygodnie. Dobrze mi to robi na wzdecia :lol: jak sie troszke pouciska to malemu nic nie powinno byc a troche mniej brzuch boli. No i nie leze na brzuchu dlugo :)

11 lata 10 miesiąc temu #542729 przez Kamilka22
no ja też jeszcze czasami tak się położę w połowie na brzuchu, najwygodniej mi jakoś tak jet:)

11 lata 10 miesiąc temu #542730 przez kasiak
Kamilka22 napisał:

no bo na prawym się naciska na żyłę, i można niby doprowadzić do niedotlenienia dziecka

No to na to wychodzi, ze trzeba sie lewitacji nauczyc :laugh: będziemy spać w powietrzu i na nic nie będziemy uciskać :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #542740 przez Kamilka22
no właśnie, na plecach nie na prawym boku nie...masakra, a nasze prababcie ciekawe czy o tym wiedziały wydaje mi się że nie.. i jakoś wszytko było ok

11 lata 10 miesiąc temu #542793 przez Qltoorka
Gdzieś tam niedawno natknęłam się na jakąś wypowiedź w necie dziewczyny, której lekarz zalecał spanie na brzuchu, ze względu na to, że miała tyłozgięcie macicy

11 lata 10 miesiąc temu #542798 przez emi87
dorkiszon ty młoda dupko wszystkiego naj naj naj :*

co do ruchów to ja nie czuje motylków i łaskotek tylko po prostu jak sie rozpycha i wędruje po swojej willi :D co do czucia ruchów i szczupłości - tez mysałam że w zwiazku z tym ze ja z tych nie chudzinkowych to poczuje niewiadomo kiedy, w jakims 30 tyg hehe a tu piwrwszy raz poczułam Babelka w jakims 14tyg jak sie wypchał z lewej strony a w 16 tyg kopniaczka :) wiec chyba tusza nie ma nic do rzeczy :)
dorkiszonku mój tez na wieczór :D wie która pora dobra hehe :P

Qltoorka glukoza a fujjjj polecam ci zrobic tak - rozpuscic w małej ilości - ok szklanki- i dodac soku z cytryny. chlustnac na dwa łyki i miec druga butelke wody zeby popic :) wtedy latwiej to cholerstwo wypic :)

Kamilka ja sie opilnuje i staram sie spac na lewym choc ostatnio mi wygodnie na pleckach :) na lewym powinno sie spac bo wtedy dziecko i my jestesmy lepiej dotlenieni :) tak mi pielegniarka mówiła :) alba myślałam własnie o tej poduszce :)
ale nie ma co wpadac w panike - po to jest macice i plyny zeby tam zamortyzowały szkraba :)

11 lata 10 miesiąc temu #542840 przez dorkiszon
Dziękuję bardzo za życzenia :*
Jeśli chodzi o spanie na prawym boku to nie jest zakazane, ale często podobno występują drętwienia rąk, bo uciska się aortę, która znajduje się w prawym boku brzucha, ale nie wydaje mi się, że dziecko się udusi jedynie kiedy może się aż tak nie dotlenić to wtedy właśnie jak mamy długo ręce w górze np. wieszamy firanki.
Ja dziecka ruchy również czuję po prawej stronie ewentualnie na środku po lewej wogóle właśnie widzę, że też tak macie :)
Kupiłam w smyku 3 pak pajacyków za 35 zł i 3 pak bodów za 25 zł z wyprzedaży, 2 pak takich spodenek śpioszkowych za 28 zł i wszystko takich kolorów unisex z resztą poczekam na płeć dziecka.

11 lata 10 miesiąc temu #542855 przez dorkiszon
Aha mogę wam polecić wózek vector bardzo leciutki i solidnie wykonany są w smyku ja z rabatem dostane, go za 800 zł ,a normalnie kosztuje cos 1000 zł, a xlander jest raz cięższy i w tej chwili po porównaniu xlandera juz nie kupie napewno za ciężki jest.

11 lata 10 miesiąc temu #542865 przez dorkiszon
allegro.pl/wozek-espiro-vector-2w1-grati...lor-i2959660525.html '
to jest dokladnie ten model który oglądałam nawet widze, zę tańszy na allgro jest :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka