- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Dotarłam z pracy na moje miejsce na sofie Pozdrawiam pracujące mamusie
Ja w sumie nie mogę narzekać, bo zwolnienie mogę dostać na podstawie wcześniejszych poronień, a tutaj w ciąży jak jesteś na zwolnieniu lekarskim to 100% płatne. Tylko, że ja do tych wiercipięt należę, no i do ludzi mnie ciągnie - takie stadne ze mnie zwierze. Zamierzam więc zostać do końca czerwca w pracy, poza tym tutaj na 4tygodnie przed terminem i tak musisz już odejść
Swoją pracę uwielbiam! dużo wyzwań, ciągle się czegoś nowego uczę więc nigdy się nie nudzę.
A teraz uciekam, bo właśnie J. dzwonił, że zaraz będzie w domu i żebym była gotowa bo do restauracji na pózną kolację mnie zabiera
Dziś mam niesamowitą ochotę na fasolkę szparagową i kalafior polany masłem z bułką tartą Ale to jutro na obiad będzie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do tych boli to moze i dobrze ze boli bo w 1szej ciazy niec takiego niemialam i rozwarcia tez w czasie porodu, wiec moze tym razem sie otworze i dam rade naturalnie
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
Oprawiłam sobie wczoraj zdjęcia z usg w ramkę i tak mi stoją n biurku napatrzeć się nie mogę
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
Ja z żelu zrezygnowałam jak urodziła się Lenka.. zwłaszcza, że się przeprowadziłam i średnio znalazłabym czas, żeby chodzić na uzupełnianie żałuję..
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Jak to mowia, jak nie urok to sraczka...
A zelowe paznokcie mialam raz w zyciu, slubie swoim. Jakbym sama pomalowala to by mi odpadlo, wiec zel sie lepiej sprawdzil. Do kosmetyczki tez nie chodze. Wszystkim sie zajmuje sama, lubie i sie tez tym troche interesuje.
A moj maz sie zainteresowal tematem i chce mnie na zakupy dla malego/malej zabrac. Lozeczka poogladac itp przydadza mu sie duze fundusze
- MadMar
- Wylogowany
- pierwsze słowa
od koleżanki wiem, że niekoniecznie. Tzn zależy to od konkretnego przypadku- rodzaju cięcia, stanu blizny (tej wewnętrznej)Bo ja myślałam, że jak już raz cesarka była to później już jest wskazanie na następną automatycznie? W Polsce chyba tak jest?
czasem można więc urodzić normalnie, a czasem tylko cesarka.
Tak ostatnio się od Was "nasłuchałam" o Macu, że dziś byłam na cheeseburgerze
i dostałam od koleżanki dwa wory ubranek, pościeli, baldachim ze stelażem i przewijak:D
ale piękne te wszystkie rzeczy ehhh
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pozwalaja(w polsce chyba tez)... JA sie z nimi umowilam tak: ze jesli dziecko bedzie dobrze ustawione do porodu i nie bedzie takim klocem jak moja Majka byla(4,5kg) i oni nie beda widzieli zadnych przeciwskazan to ja sprobuje naturalnie w przeciwnym wypadku robia cesarke. Oni od razu na 1szym usg pytali czy chce cesarke i rozmawialismy o tym, powiedzieli tylko ze po cesarce nie mozna rodzic w basenie(ale juz nie pamietam dlaczego)Dziubasku a pozwalają w UK po cesarce rodzić naturalnie? Bo ja myślałam, że jak już raz cesarka była to później już jest wskazanie na następną automatycznie? W Polsce chyba tak jest?
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
w nast miesiacu planuje zamówic łóżeczko, żeby stopniowo kolekcjonowac wyposazenie i wyprawke.
a co do wózków doszlismy z mezem do wniosku ze poprostu wezmiemy taki który nam sie podoba i dobrze prowadzi po sklepie (i jest w przystepnej cenie). bo ile ludzi tyle opinii (ja jeszcze w pracy mam mnóstwo kobiet-mam które słuza rada i chetnie słucham) wiec im wiecej sie pytamy tym głupsi jestesmy - zawsze komus jakis model podpasuje a komus innemu nie. zdamy sie na intuicje
dzis pierwszy raz od 3-4 miesiecy mam na sobie spodnie a nie legginsy hihi odebrałam wczoraj od krawcowej (ja z tych niskopodłogowych wiec zawsze trzeba skracac). jeszcze musze 2 pary zaniesc z czego jedne to takie fajne cienkie dresiki czarne, na wiosne i lato w sam raz
ide sie ogarnac i do pracki
Miłego dnia
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- bisbas
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
Przy pierwszym porodzie dość długo się zastanawiałam, zawzięłam się, że dam radę bez zzo.. nie zrobiłam wcześniej potrzebnych badań i jak już wołałam zrozpaczona, że chcę chcę chcę to znieczulenie to mi dopiero krew do badań na cito pobrali i czekałam jeszcze w tych bólach około godziny zanim mnie podpięli i podali to znieczulenie..
A kiedy już pierwsza dawka przestawała działać i błagałam o drugą (w sumie można dostać trzy dawki) to mi położna powiedziała, że mam już pełne rozwarcie i właśnie rodzę ;/ także bóle parte na full świadomym bólu, na szczęście tylko 25 minut i dzidzie miałam na brzuszku