- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
My zrobiliśmy listę jakie nam się podobają imiona a potem braliśmy pod uwagę te imiona które podobają nam się obojgu. Dlatego padło na Blankę A jak byłby chłopiec to miał być Igor.
- Kasik88
- Wylogowany
- rozmowna
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
Julian piękne imię mój bratanek - bardzo mądry chłopak ma takie imię.
Życzę koleżance która ma plamienia aby wszystko się unormowało, ja niestety też miałam tą przypadłość, ale na szczęście od 8 tc po leżeniu w szpitalu i wykryciu krwiaka wszystko jest ok. Najważniejsze to duuużo odpoczynku i spokoju - wiem łatwo mówić ale nie stresować się
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- !sylwia!
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Najważniejsze znaleźć wspólną wersję, którą akceptujemy i my i małżonek, tylko z tym ciężko Najgorzej to konsultować imię, ze wszystkimi których się zna. Bo wtedy zawsze znajdzie się ktoś kto powie, "no co Ty, żartujesz?" i już z tropu nas zbija. Na każde imię znajdzie się jakieś przezwisko.
Co do popularności imienia to też zależy kto jak do tego podchodzi. Np. z imieniem Lenka, które jest ponoć bardzo popularne.. no i co mnie to obchodzi. Ja osobiście nie znam żadnej Lenki poza moją, na podwórku też każde imię inne, może w przedszkolu, albo kiedyś w szkole czy na studiach będzie się powielać, ale moje pospolite imię Anna też nosi co druga dziewczyna w moim wieku, a mi i tak nigdy to nie przeszkadzało, pomimo, że w liceum w mojej klasie było 7! Anek Ale każda inna, każda miała jakąś ksywę, nie raziło to, że tyle nas o tym imieniu
Zależy czy przywiązujemy wagę do oryginalności imienia, bo wtedy można wymyślać Dżessiki i inne stwory, czy wybieramy imię, które po prostu nam się podoba
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
- MadMar
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Laseczki, bo z tymi imionami już tak jest Nie da się wszystkim dogodzić, czy w rodzinie czy wśród znajomych. To jest rzecz gustu... jednemu się podoba to, innemu co innego
Najważniejsze znaleźć wspólną wersję, którą akceptujemy i my i małżonek, tylko z tym ciężko Najgorzej to konsultować imię, ze wszystkimi których się zna. Bo wtedy zawsze znajdzie się ktoś kto powie, "no co Ty, żartujesz?" i już z tropu nas zbija. Na każde imię znajdzie się jakieś przezwisko.
Co do popularności imienia to też zależy kto jak do tego podchodzi. Np. z imieniem Lenka, które jest ponoć bardzo popularne.. no i co mnie to obchodzi. Ja osobiście nie znam żadnej Lenki poza moją, na podwórku też każde imię inne, może w przedszkolu, albo kiedyś w szkole czy na studiach będzie się powielać, ale moje pospolite imię Anna też nosi co druga dziewczyna w moim wieku, a mi i tak nigdy to nie przeszkadzało, pomimo, że w liceum w mojej klasie było 7! Anek Ale każda inna, każda miała jakąś ksywę, nie raziło to, że tyle nas o tym imieniu
Zależy czy przywiązujemy wagę do oryginalności imienia, bo wtedy można wymyślać Dżessiki i inne stwory, czy wybieramy imię, które po prostu nam się podoba
AMEN!
- bisbas
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
- alba77
- Wylogowany
- pierwsze słowa
jak będzie chłopiec to Bruno lub Leon a dla dziewczynki Nel, Kalina, Zoja albo Natasza, ogólnie z dziewczynką mam większy problem
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nareszcie zjadłam sobie snickersa dziś na obiadek fasolka szparagowa, ziemniaki, paluszki rybne 100% filet nie jakieś zmielone odpady