BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #543764 przez dziubasek
U mnie to jeden z tanszych plynow, ladnie pachnie i spelnia swoje funkcje, jak powiesisz pranie to cala chalupka pachnie a potem szafka, ja uzywam na zmiane niebieski, pomaranczowy i czerwony:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #543769 przez dorkiszon
No dokładnie a nasz płyny w PL to nawet jak lenora kupisz to taki badziew ze tylko po praniu pachnie a potem ubrania juz tak nie pachną. Dlatego tak na niego poluje.

11 lata 10 miesiąc temu #543771 przez Jamajka
alba77 napisał:

kurcze moja wstaje koło 9 dziś np. o 9.30 a kładę ją spać o 21, jak teraz mi się taki ranny ptaszek trafi to cienko się widzę bo ja straszny śpioch jestem ;)

Moja o 20 już śpi.. bywało, że dzień o 4:30 zaczynaliśmy.. ale teraz coraz lepiej... 7-8 nie jest źle :) Ja nie mogę długo spać, bo potem jestem taka rozbita i nie pozbierana cały dzień

11 lata 10 miesiąc temu #543775 przez dorkiszon
Ile wogóle dziubasek kosztuje 1 kg paczki wysłanej do PL, bo mój brat kiedyś przeżywał, że strasznie drogo dlatego o nic się go nie prosze chociaż wczoraj mi strasznie obiecywał jak to mi będzie wysyłał ciuchy dla dziecka , bo mają tanie.
Jakbym sobie kupiła np. 3 butelki po 2 litry czyli jakieś 6 kg ?

11 lata 10 miesiąc temu #543781 przez dorkiszon
Niedawno był w Lidlu niemiecki żel OMO do prania 5l za 30 zł taki sam na allegro kosztuje 64zł bez przesyłki więc się opłacało, bo z żelami do prania to tez u nas lipa jedynie jakieś prze drogie ariele itp. , a w Irl pamiętam używałam zwykłego taniego żelu i byłam zadowolona.

11 lata 10 miesiąc temu #543783 przez dziubasek
niewiem jak z poczta, ja wysylam kurierem:) do 10kg- 15 fuli, potem funt za kazdy nastepny kilogram, ostatnio wysylalam wozek 3w1 dla brata i ciuszki po malej, za dwie paczki zaplacilam 37fuli(jak dla mnie to nie jest drogo), jak chcesz to ci wysle- on jezdzi do polski raz w m-cu, teraz bedzie jechal w polowie lutego.

11 lata 10 miesiąc temu #543790 przez dorkiszon
To oblicz ile by wyszło jakbym u Ciebie zamówiła 6 litrów płynu razem z kurierem ? Jak to nie kłopot :)

11 lata 10 miesiąc temu #543794 przez jabluszko
emi tez mysle ze to sie wszystko rozciaga ale i tak ciagle o tym mysle... gdybym nie byla w ciazy to pal go licho z bolem.... a tak to sie ciutke boje

11 lata 10 miesiąc temu #543797 przez dorkiszon
Albo podaj cennik płynów :) to się postaram obliczyć :)

11 lata 10 miesiąc temu #543804 przez Qltoorka
Ehh, niedawno wróciłam z przychodni... Glukozę mi pielęgniarka sama rozrobiła z wodą i wcisnęła pół cytryny, więc nie było takie złe... Ale potem, chyba z głodu walczyłam ze sobą 2 godziny, by nie zwymiotować...
Potem mnie wzięło na powrót do domu spacerkiem pieszo-wolnym krokiem godzina... I to był błąd :( Ledwo dotarłam do domu... Na początku przyjemnie mi się szło, ale później zaczęło mi się kręcić w głowie, cała oblałam się potem i miałam ciemno przed oczami..wlokłam się i dyszałam jak jakaś geriatria... W połowie drogi zakupiłam drożdżówę i usiadłam na ławce, z której ledwo się podniosłam... :P no masakra...wcale mi po niej nie było lepiej, a na dodatek znowu dostałam tych skurczy co po zjedzeniu tamtego kebaba :( ehh... Kurczę, a ja kiedyś myślałam, że te wszystkie baby w ciązy to tylko udają... :silly:

A ta poduszka-kojec to mi po głowie chodzi już od początku ciąży, ale faktycznie, cena za nią trochę odstrasza... Ale spoko...przecież dostaniemy od Państwa naszego kochanego 1000 zł po porodzie to sie wydatki zwrócą :P
Chociaż Jamajka przedstawia tu dodatkowe "atuty" poduszki, jak można ją wykorzystać w samotności, więc chyba się jednak opłaca, hahaha :P

11 lata 10 miesiąc temu #543807 przez dziubasek
dont wory, podaj mi adres na priv i nr tel, a ja wszystko zalatwie, Ja w tesco za butle place £1,65. chcesz tylko niebieski czy rozne colory? A oni tez mjaj serie dla niemowlakow, chcesz butelke na probe? W przyszlym tyg kupie bo w tym niemam czasu na zakupy- w czwartek moja Miss ma urodziny wiec mamusia musi wszystko przygotowac.

11 lata 10 miesiąc temu #543814 przez Kasik88
alba tak, o 5 to mały z mężem robią pobudkę, ale moj syn spał wczoraj od 14:40 do 5 rano non stop, z przerwą na mleko po 18, bo od rana do 14 bawił się z kolegą ;P i się wymęczył, a później spał hihihi :)

11 lata 10 miesiąc temu #543825 przez dorkiszon
Napisałam ci wszystko tylko podaj ile to wyjdzie :)

11 lata 10 miesiąc temu #543845 przez jabluszko
kasiu snilas mi sie dzis :P bylysmy u ginekologa i u ciebie powiedziala ze to na 100% synek bedzie hahahha i ja tak ci zazdroscilam :)

11 lata 10 miesiąc temu #543850 przez Kasik88
co, że ja? ^^ jak tak to podobno sny na odwrót się tłumaczy :P Miło.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka