BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #544627 przez agniesia
Ja chyba najwiecej przytylam, bo do tej pory 5 kg i tyje dalej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #544636 przez bisbas
ja już kolo 6 kg ale nie martwie się wy też nie powinnyście kazda z nas jest inna jedne przez całą ciąże tyja 8 kg a jeszcze inne 30 kg :)

12 lata 2 miesiąc temu #544657 przez agusiaa26
Hej mamusie, matko ile nam do nadrobienia:))

Nikaa ja robię pyszna paste jajeczna z jajek cebulki startego sera żółtego i majonezu i jest boska, polecam:)

Co do wagi to ja przytylam może ze 2kg tyle ze do 11 tc wszystko zwracalam, ale jakoś apetytu i zachcianek nie mam, może to i lepiej, zobaczymy jak będzie pozniej;)

Dorkiszon mnie też strasznie kluje w okolicy dupki z prawej strony, no masakra wstac i ruszyc się czasami nie moge:( uroki ciazy:/

12 lata 2 miesiąc temu #544674 przez kasiak
Tak czytam o jedzeniu i widze, ze dziwna jestem :) majonezu i keczupu łyżką nie tykam :huh: znowu nie spie i sie snuje po chalupie...robie sie glodna...znowu. Dzisiaj prawie zamieszkalam pod lodowka :) ide na szprota w pomidorach, mniam :blush: dobrejnocki

12 lata 2 miesiąc temu #544689 przez emi87
hehe placek zamiast tortu tez dobry :D

a ja w nocy prawie wogole nie spałam,kaszel mnie męczył i wogóle do d sie czulam.....w koncu wstałam o 6 wziełam prysznic i moze mi sie uda przysnac :(

12 lata 2 miesiąc temu #544736 przez uniuni
Ja przytylam 1kg do tej pory, ale za to apetyt co raz większy ;)
Co do szkodliwosci USG tutaj i położna i ginekolog odradzaly 'dla zabawy' robic usg typu plyty filmiki itd w szczegolnosci 3d i 4d. Wtedy sama zaczelam szukac na necie i znalazłam dość spory artykuł na wikipedii o testach zwiazanych z USG.
Tutaj zalecaja jedno okolo 18tyg by sprawdzic kondycje wszelkich narządów. I wiecej robic nie chca bo uwazaja ze szkodliwe.

A telefon... na wszelki wypadek nie nosze w kieszeni. Mi moze nie zaszkodzi ale maluch ma zaledwie 10cm i nie wiem jak na niego te fale mogą wpłynąć

12 lata 2 miesiąc temu #544752 przez kaska1982
Hejka :)

jeszcze niedawno mowialm ze wstrzymuje sie przed zakupami do usg, i nadal tak mysle, ale powiem Wam, ze byłam wczoraj ukuzynki w sumie tylko po spodnie ciazowki, a przytachałam do domu mnostwo rzeczy, miedzy innymi fotelik typu bujaczek-lezaczek, nosidełko,kilka kombinezonow, podgrzewacz do butelek, rozek becik, rogal do spania i karmienia, i jeszcze kilka rzeczy, nastepnym razem dostane laktator no i przede wszystkim wózek, który planowałam kupic taki sam. Jestem zadowolona bo to juz duza oszczednosc a pieniadze, ktore mialam na to wydac moge przeznaczyc na co innego :)

ja do tej pory przytylam 2kg, ale nie mam apetytu i w sumie do jedzenia musze sie zmuszac :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 2 miesiąc temu #544770 przez MadMar
Witam :)
ja nie mam żadnych zachcianek jedzeniowych :(
na razie schudłam 1 kg i cieszę się. Moim marzeniem jest nie przytyć więcej niż 10 kg, a tak na prawdę tycie dopiero się zacznie... :D

Miłego dnia!

12 lata 2 miesiąc temu #544816 przez sloneczko33
ze wzgledu na leukocyty ze mam 8-12 a na poprzednim vbadaniu miałam poj wiec biore furagin i urosept 3x2 tabletki

12 lata 2 miesiąc temu #544828 przez dziubasek
Czesc dziewczynki...
Ja przytylam 5-6 kg, wszystko poszlo w brzuch i cycuchy- wiec nie narzekam. Z mala w tym tygodniu mialam juz ponad 10 na plusie.
Sloneczko ty tam dbaj o siebie :)
ahhhh i witam nowa ciezarowke :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #544849 przez sloneczko33
dostalam skierowanie na usg na 15 lutego bede ok. 19 tc jeszcze a 18 mam wizyte u gin myslycie ze dowiem sie jaka bedzie plec dziecka??

12 lata 2 miesiąc temu #544855 przez dorkiszon
Tereska fajnei, że jestes mam pytanie jak karmiłaś cyckiem :) to w nocy tez karmiłaś?
Moja matka mi mówi, że w nocy się nie karmi teściowa to samo, a kuzynka mojego mówiła,że karmiła w nocy, a podobno jak juz to oszukuje się dziecko herbatką, bo żołądek ma odpoczywać w nocy tak jak u dorosłego.
Tak na marginesie wogóle musiałaś byc tam fenomenem, bo Irolki z tego co wiem wogóle nie karmią piersią.

12 lata 2 miesiąc temu #544857 przez dorkiszon
No jak sie dobrze obróci to możesz poznać płeć dziecka, bo w 16 już widać.

12 lata 2 miesiąc temu #544861 przez dorkiszon
Stanełam teraz na wage znowu przytyłam 1 kg czyli teraz ważę 56 kg w życiu tyle nie ważyłam największa moja waga jak juz czułam się taka wypasiona to 54 kg :)
Czyli 4,5 kg od początku narazie wychodzi,że przybieram 1 kg na miesiąc.

12 lata 2 miesiąc temu #544864 przez patrysia305
hej,

trochę dziwne jest to podejście do częstego usg, owszem jeżeli jest wszystko ok to nie ma sensu nadużywać- zresztą sam lekarz o tym wie, ale jak ciąża przebiega gorzej w wielu sprawach może to pomóc. W moim przypadku co 2 tygodnie musiałam mieć badanie bo miałam krwiaka, gdyby nie usg nie wiedziałabym że maleństwu coś tam przeszkadza i pewnie nie leżałabym tyle co musiałam, a każde z usg uspokajało mnie i dawało energii na kolejne 2 tygodnie. Zresztą każda ciąża jest inna i czy to słuszne czy nie to już lekarze powinni wiedzieć- myślę że jeżeli byłoby tak bardzo szkodliwe nie robiliby tego często.

trochę się rozpisałam.

Witam nową mamusię :)
ja przytyłam około 2 kg tylko tak dokładnie nie wiem od ilu mam licxyć bo przed zajściem trochę mi się przytyło ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka