BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #543938 przez Qltoorka
Lacra, a liczysz dochody rodzinne na całą rodzinkę? Razem z nowo narodzonymi dzieciaczkami??? Bo o becikowe się starasz po urodzeniu, a wtedy już rodzina liczy sobie więcej członków ;) Już pisałyśmy o tym tutaj w listoapdzie chyba i podsyłałam wtedy linki z informacjami na ten temat... I trzeba tez wziąć pod uwagę, że my będziemy podawać dochody za 2011 rok

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #543941 przez Lacrijka
Qltoorka napisał:

Lacra, a liczysz dochody rodzinne na całą rodzinkę? Razem z nowo narodzonymi dzieciaczkami??? Bo o becikowe się starasz po urodzeniu, a wtedy już rodzina liczy sobie więcej członków ;) Już pisałyśmy o tym tutaj w listoapdzie chyba i podsyłałam wtedy linki z informacjami na ten temat... I trzeba tez wziąć pod uwagę, że my będziemy podawać dochody za 2011 rok

O kurcze, to musze sie cofnąc do listopada poczytac.. Ale pewnie i tak nas nie załapią bo mój eMek ma działalnośc a to jakos inaczej liczą..ale popatrze..dzięki :)

12 lata 2 miesiąc temu #543945 przez Qltoorka
Nie szukaj ;)
Tu masz wszystkie przydatne informacje-jak to się liczy, dlaczego dochód za 2011 i ile członków rodziny brać pod uwagę....bo przeróżne rzeczy można znaleźć na necie w komentarzach ludzi, że niby dziecko nie jest brane pod uwagę, bo przecież w roku poprzednim go nie było...itd...ale tu jest wyrażnie napisane, że ważna jest ilość członków rodziny w momencie składania wniosku...

dziecko-i-prawo.wieszjak.pl/becikowe/312...r-krok-po-kroku.html

12 lata 2 miesiąc temu #543951 przez Qltoorka
Jeśli chcesz wiedzieć czy się załapiecie to znajdź PITa za 2011-tam powinien być dochód jaki Twój małż wtedy uzyskał...

12 lata 2 miesiąc temu #544180 przez dorkiszon
Pogoda dzis jest fatalna tak mi się chce spać, że walcze ze sobą nawet niechce mi sie iść na spacer, aż mnie zemdliło zrobiłam sobie mięte niechce iść spać, bo potem sie przestawie i pójde bardzo późno spać.

12 lata 2 miesiąc temu #544204 przez gold_butterfly
Cześć dziewczyny! Z becikowym warto poczytać artykuł: www.becikowe.com/?sr=faq/dwatysiace.html
Ja mam z księgową zamieszanie dotyczącą macierzyńskiego. Ogólnie,to straszny sajgon w domu. Pełno spraw do załatwienia,a ja nie mogę za dużo chodzić po bankach i urzędach. Zwykłe zakupy i wspieram się o męża,bo z trudem chodzę. Ostatnio poczułam taki ból w okolicy podbrzusza,że mimowlonie wrzasnęłam, doprowadzając do rozstrojenia wszystkich domowników. Jakby ktoś wbił mi nóż w brzuch :-( Ale ginekolog mówi,że część mięśniaka jest już zgnieciona :-) Także jakoś to będzie.

Idę dokończyć robienie... tortu. Córeczka cały tydzień chodzi za mną i mówi tylko o torcie. To dzisiaj upiekłam, muszę jeszcze ułożyć krem i udekorować. Ech...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #544210 przez gold_butterfly
Kolejny konkurs,jak możecie,to głosujcie www.miniminiplus.pl/konkurs/aleksandra_item/10044/ranking

12 lata 2 miesiąc temu #544234 przez Qltoorka
Dorkiszon, pytałaś o ten płyn Comfort
Znalazłam na tej stronie: euro-zakupy.pl/zachodnie-proszki-plyny/s.../koncentraty/pranie/

12 lata 2 miesiąc temu #544251 przez agniesia
gold_butterfly , oddałam głos na minimini:)

12 lata 2 miesiąc temu #544323 przez gold_butterfly
Dziękuję bardzo.

Pomału szukamy z mężem nowych mebelków dla Olci i dla naszego maleństwa. Doszliśmy do wniosku,że jak urodzi się dziewczynka,to będą dzielić pokój razem,a jak chłopak,to czeka nas remont - musimy postawić ścianę i dorobić rozsuwane drzwi w pomieszczeniu, które wcześciej odgrywało rolę przedpokoju. Jeżeli na następnej wizycie okaże się,że na 100% chłopiec,to kupimy mebelki dla Olci z tej serii www.meblik.pl/kolekcja/67/minnie-mouse/ Ale poczekamy na przecenę,bo za szafę narożną, szafę dwudrzwiową, regał i biurko prawie 7tys. Powariowali z tymi cenami :-/

12 lata 2 miesiąc temu #544326 przez Nikaa
Cześć Dziewczynki :) ja jestem po kolejnej wizycie kontrolnej. Wyniki ok - lekarz śmiał się, że lepsze od niego :laugh: a co ciekawe nie zrobił nam USG ( choć dotychczas zawsze robił) - powiedział, że teraz zaczyna się za granicą wielka debata dotycząca USG w ciąży i że wcale nie jest takie bez znaczenia dla dzidziusia ... 3 razy USG podczas ciąży, która przebiega bez powikłań tak ale więcej to tak ostrożnie ...Słyszałyście coś może o tym ? Tak czy siak powoli zaczynam szykować się na "połówkowe" :laugh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 2 miesiąc temu #544351 przez magdalenagal
Dobry wieczór :-) ja spodziewam się Dzieciąteczka na początku lipca.
Lekarz twierdzi że będzie to 8 lipca ale ja czuję że trochę wcześniej :-)

Pozdrawiam Was drogie Przyszłe Mamy ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #544360 przez dorkiszon
Qltoorka patrzyłąm na ta strone tez ja znalazlam juz sie dogadalam z dziubaskiem i mi wysle :)
Witaj magdalenagal :)

12 lata 2 miesiąc temu #544387 przez dorkiszon
Musiałam sie jednak przespac straszny miałam kryzys teraz czuję sie lepiej już zrobiłam paste z jajek na kanapki :)

12 lata 2 miesiąc temu #544390 przez Nikaa
oooo dorkiszonku podałabyś przepis na pastę jajeczną ?

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka