- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- alba77
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
agniesia trzymam kciuki napewno będzie dobrze daj znać po wizycie
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jabluszko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
witam nowa mamcie w naszym gronie!
ja tez juz sie stroje na wizyte u swojego gina jak bede juz w domku to napisze wam jak bylo na wizycie
a ja jeszcze nic nie przytylam... brzucha tez dalej nie widac wrrrrrr
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Agniesia i jabłuszko powodzenia na wizytach, czekamy na relacje
Witam również nową lipcówkę
Jaka by nie była prawda z tym usg, (choć wg mnie raz na miesiąc, 5 minut przystawić głowicę to nie jest nie wiadomo co dla dziecka) to ja się cieszę, że mogę co kilka tygodni podejrzeć Dzidzię, sprawdzić co u niej, śledzić rozwój i uspokajać swoje niepokoje i obawy czy wszystko ok. Uważam, że usg wymyślili po to, żeby pomóc ludziom, czy dzieciom w razie kłopotów wykryć jakieś nieprawidłowości i odpowiednio wcześnie reagować. A zaglądnięcie do brzucha raz w ciągu 9 miesięcy wydaje się raczej za rzadkie.
Przecież to badanie jest szeroko stosowane i szczerze wątpię, żeby w jakiś wymierny sposób szkodziło dziecku..
Dorkiszon jeśli zdecydujesz karmić piersią, to raczej nie ma opcji, żeby nie karmić w nocy, bo Ci cyce rozwali i mleko się będzie lało strumieniami do łóżka.. Chyba, że chcesz wstawać w nocy po to, zeby odciągać laktatorem, ale tak jak Alba pisała, karmienie nocne jest najbardziej wartościowe Szczerze mówiąc nigdy nie słyszałam, żeby nie karmić w nocy, bo żołądek dziecka ma odpoczywać Takie dziecko nie wie kiedy jest dzień a kiedy noc, a żołądek ma tak maleńki, że musi jeść regularnie, bo najeść się na zapas tak jak my nie potrafi
Ja przytyłam tez ok 2-3 kg ale brzucha mam wywalonego. Apetyt też coraz większy. W pierwszej ciąży do 9 miesiąca przytyłam 10 kg, a później w te upały jak zaczęłam nabierać wody i puchnąć to w ostatnim miesiącu nabrałam jeszcze 4 czyli razem +14. Bardzo szybko wszystko zgubiłam, Jak wróciłam ze szpitala to na wadze było już -8. Resztę w ciągu miesiąca Lenuśka ze mnie wyciągnęła
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
a dzis leze i sie kuruje - własnie wpierdzielam kanapki z czosnkiem ech maz pojechał do apteki kupic mi cos na kaszel dla ciezarnych bo sie udusze w końcu. a wiadomo taki uporczywy kaszel jest niedobry dla dzidzi. no i mi sie infekcja intymna przyplatala od tego choróbska :/ tez ma mi cos kupic wrrrr juz mam na ten miesiac dosyc chorowania
i dzis jak sobie tak lezałam to maluszek sobie tak słodko w brzuszku bąbelkowal i pukał w nocy go wymeczyłam tym kaszlem.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ps moja Miss ma jutro urodzinki- jak ten czas leci(dwa lata temu o tej porze juz mialam skurcze:))
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja chyba kupie taki wózek, bo cena nie jest zła jedyny minus to koła nie są skrętnie, a kiedyś żaden wózek nie miał skrętnych jest to udoskonalenie wiadomo, ale myślę ,że da się to przeżyć
Dzieci szybko rosną za chwile będzie drugie i trzecie :)ja chyba tylko jedno, bo mnie nie stać.
- bisbas
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
byłam dzisiaj w supermarkecie Asda i było pełno promocji na dziecięce asortymenty no i nie wytrzymałam i musiałam cos kupić kupiłam takie piękne bodziaczki uniwersalne dla chłopczyla i dziewczynki najmniejszy rozmiar zapakowane 7 szt i przecenione z 6 funtow na półtora są takie słodkie że nie mogę się na nie napatrzeć
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
my myslimy o czyms takim ma to czego oczekujemy - skrętne pompowane koła, wyższy, pojemna torba na dole (bo czasami sa takie ze sie chusteczki nie zmieszcza hihi), 3-funkcyjny, klasyczny kształt (nie jest taki zabudowany i "ciężki" wstepnie wybralismy czarny w białe kropeczki
allegro.pl/eco-skora-nowosc-twing-karex-...iso-i2928531353.html
ach no i cena!