- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- bisbas
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
zastanawiałam się nad tym wózkiem jak mój synek był w drodze bo też bardzo mi sie podobał niestety nie kupiliśmy go bo koszty przesyłki do Anglii były zbyt wysokieallegro.pl/nowosc-3w1-wozek-baby-merc-s3...isy-i2954985615.html
Ja chyba kupie taki wózek, bo cena nie jest zła jedyny minus to koła nie są skrętnie, a kiedyś żaden wózek nie miał skrętnych jest to udoskonalenie wiadomo, ale myślę ,że da się to przeżyć
Dzieci szybko rosną za chwile będzie drugie i trzecie :)ja chyba tylko jedno, bo mnie nie stać.
teraz natomiast po wypróbowaniu wózka ze skrętnymi kołam i i nie skrętnymi nigdy nie wybrałabym już tych drugich natomiast powiem tak dziewczyny nami czyli mamami z zagranicy nie sugerujcie się aż tak bardzo bo u nas i w Polsce chodniki to dwie zupełnie inne sprawy zagraniczne mamausie pewnie wiedzą o czym mówie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
ALe dzisiaj u mnie pogoda masakra.... cały czas pada....
ja już najchętniej poprała te wszystkie ciuszki dla małej ale muszę poczekać aż kupimy nowe meble żebym miała gdzie wszytko pochować już nie mogę się doczekać ale z drugiej strony to chyba poukładam na razie a dopiero jak się ciepło zrobi i bliżej porodu to wtedy popiorę żeby było wszystko świeże i pachnące:)
już nie mogę się doczekać jakie wieści dziewczyny przyniosą z wizyt:) może nasza tabela się zapełni:)
- MadMar
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
MadMar poka poka pochwal sie
niedlugo sie tabeleczka zrobi kolorowa
- MadMar
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kasik88
- Wylogowany
- rozmowna
Powodzenia na wizytach
Ja dziś zaliczyłam długi 4godzinny spacer z Alkiem i jego kolega no i mamą kolegi:) Na ubranka dla dzidzi popatrzyłam, ale zakupiłam torbę do wózka, jest z przewijakiem no i jest bardzo pakowna, no i dla synka koszulki w ZARA bo były po 12,90zł. Bodziaków nie będę kupowała bo zostały mi unisexy po synku, ewentualnie kupię kaftaniki, no chyba że odda mi ciuszki moja szwagierka, to wtedy na ciuszki będę mogla popatrzeć. No chyba, że okaże się że córcia będzie, acz kolwiek po śnie jabluszka różnie to może być.
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mmmm widze zdj profilowe zmienione
Kasik no zobaczymy czy bedzie proroczy sen i jabłuszko nie ma jakis zdolnosci nadprzyrodzonych hihi
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gold_butterfly
- Wylogowany
- rozmowna
Co do karmienia - przez pierwsze trzy miesiące trzeba karmić w nocy chociaż dwa razy (np.1 i 5 rano),bo u dzieci szybko może dojśc do odwodnienia. Przynajmniej nam tak mówiła pielęgniarka
Poza tym miałam małe spięcie z ciotką w sprawie ubranek dziecięcych. Uznała,że mam ich o wiele za dużo. A dzieci ciągle się brudzą, często po plamach z jedzenia, picia, kupki, ulania - nie dopierają się, jak uczą się chodzić lub biegać - zdarte rajstopy, spodenki, poplamione trawą i ziemią ubranka,trudno aby wyglądały jak nowe i nadawały się do wyjścia. A to brudne rączki po ciasteczku - zanim zdążysz wytrzeć już wcierają czekoladę w ubranka. To nieliczne przykłady :-/ Olcia po urodzeniu robiła ok.8 kupek dziennie,często gdzieś tam ubranko się zabrudziło, dziecko ulało mleko itp. Potrzebowałam sporo ubranek, zwłaszcza,że po wielokrootnym praniu materiał tracił kolory. Ach... Sorry,że Wam tak marudzę,ale tak pamiętem moją Olcię :-/ I mam zamiar upchać szafę po brzegi,niż potem biadolić na brak ubranek.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dorkiszon to faaajnie wspólne ploty, a potem problemy z kupkami,kaszkami itp no i spacerki
u mnie tez pada deszcz aleeeeee jest na + i to mnie cieszu cholernie bo mam dosyc zimna i chorowania
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator