BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #547941 przez dziubasek
Nikita gratuluje syneczka :laugh:
Co do alkoholu to ja jestem stanowczo na nie zarowno w ciazy jak i podczas karmienie(no chyba ze lekarz zaleci)
A Z paleniem przynajmnie u mnie jest tak ze sa grupy wsparcia dla kobiet w ciazy pomagajace rzucic. Ja osobiscie popalalam przed pierwsza ciaza, z chwila kiedy zobaczylam dwie kreski wypalilam ostatniego i do tej pory nie pale(juz ok 3 lata)...
Karolinka ja codziennie walcze z wymiotami i nudnosciami(juz sie nawet przyzwyczailam)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #547945 przez karolinkanice16
a co do usg my też mamy zamiar zrobić sobie prezent walentynkowy i pójść ale albo 12 albo 19 bo tylko we wtorki przyjmuje prywatnie :)

11 lata 11 miesiąc temu #547947 przez Nikaa
karolinkanice16 ja idę 19 lutego na tzw. "połówkowe" :) narazie cieszę się bo dziś "wchodzimy" w piąty miesiąc ciąży :laugh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #547950 przez karolinkanice16
a ja mam połówkowe 6 marca ale ja będę już wtedy kolo 23 tygodnia nie było wcześniej wolnych terminów ;/

11 lata 11 miesiąc temu #547952 przez Jamajka
Hej Babki ;-)

Co do oliwki Johnons, to również słyszałam, że wiele dzieci uczula. U nas w szpitalu w ogóle położne nie pozwalały tej oliwki używać i mieć na oddziale. Coś w tym musi być.. ja zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz używam oleju ze słodkich migdałów.. a jak mi się skończy to przejdę na oliwę z oliwek bo uwielbiam jej zapach i działanie (często w lecie nawilżałam sobie nią skórę... błyskawicznie się wchłania)

Jeśli chodzi o piwo karmi na laktacje, to jest ogólnie znane o polecane. Zawiera raptem 0.05%, ale jeśli komuś to przeszkadza, to można zagotować, żeby pozbyć się alkoholu i przestudzić i takie spożywać. :)

Co do nałogów w ciąży, też jestem ogólnie na nie.. ale ja się przyznam, że karmi raptem raz na ruski rok wypiję i nie uważam tego za alkohol. Papierosów nigdy nie paliłam, ale nie znam mamy, która paliła w ciąży i miałaby problem z rzuceniem dla dobra siebie i dziecka. Ale wiadomo, że ile ludzi tyle poglądów i zachowań.

11 lata 11 miesiąc temu #547956 przez Patrizia
ja mam wizyte na 15 lutego, bedzie wtedy 19tydz:) i na 100% (jesli sie pokaze) bedziemy juz wiedzieli ze to chlopak :)

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #547963 przez dziubasek
Ja znam palaca cizarowke- moja bratowa palila calutka ciaze, ponoc lekarz jej powiedzial ze nie moze rzucic w ciazy bo to bedzie szok dla dziecka(moim zdaniem wkrecila kit mojemu bratu i rodzince), teraz malenka ma 2 m-ce, dzieki bogu jest zdrowa- bratowa nabawila sie cukrzyczy ciazowej(nie sadze zeby z powodu palenia) jedzie na insulinie do dzisiaj... Pokarmu niemiala- polozna powiedziala ze byc moze przez fajki i tyle....
Ja mam polowkowe 1 marca (dokladnie 4 tyg czekania) :angry:

11 lata 11 miesiąc temu #547965 przez Jamajka
Matko Boska same chłopaki nam się w lipcu porodzą?! Póki co to widzę, że płeć męska detronizuje płeć piękną ;-) Zobaczymy jak będzie dalej ;-) widzę, że w połowie lutego większość z nas ma usg i dopiero się będzie działo w tabelce :D:D:D

11 lata 11 miesiąc temu #547983 przez karolinkanice16
no to dziubasek tak jak u mnie siostra A. pali też na dzisiaj ma termin najpierw mówiła że lekarz nie pozwolił jej rzucić a potem się wygadała, że do 5 miesiąca kazał jej rzucić i teraz ona nawet nie mówi mu że pali.

11 lata 11 miesiąc temu #548003 przez Kamilka22
używki w ciąży jak dla mnie zakazane!

11 lata 11 miesiąc temu #548004 przez Nikaa
Jamajka no to powiedz proszę gdzie można dostać olej z słodkich migdałów - uwielbiam zapach migdałów :D a jak spytałam w aptece to zrobili "wielkie oczy" że o coś takiego pytam

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #548015 przez Kamilka22
ciekawe jak tam emi na wizycie:D

11 lata 11 miesiąc temu #548018 przez magdalenagal
Kurcze zawsze uważałam ( i nadal uważam) za brednie, mówienie że odstawienie papierochów w ciąży może bardziej zaszkodzić niż palenie. Jak może zaszkodzić coś czego nie ma? Chyba lepiej nie dostarczać nikotyny dzidziorkowi (i całej reszty świństw) niż pakować w siebie i maleństwo rakotwórcze substancje. Ja sama paliłam przed ciążą a jak tylko się zaczęłam domyślać że mogę być w ciąży od razu odstawiłam. I nie cierpiałam. I przynajmniej mam w miarę czyste sumienie że nie truję dziecka.Co do alkoholu- raz czy dwa zmoczyłam język w piwku Męża, ale nie było tego alkoholu więcej niż pianka na czubku języka. I z grzechów mam na sumieniu zupki chińskie- bo jak mnie najdzie, to nie ma siły :-)

11 lata 11 miesiąc temu #548019 przez Kamilka22
właśnie mam ten sam problem z zupką chińską;p

11 lata 11 miesiąc temu #548021 przez karolinkanice16
magdalenagal oj zupek chińskich to ja się objadłam nawet wczoraj jadłam bo nie ma bata mama taka ochotę ze muszę :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka