BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #547883 przez !sylwia!
dorkiszon chyba tak to się nazywa ale pewna nie jestem, ostatnio rozmawiałam z ciocią (pracuje na oddziale noworodków) i mówiła że największą masakrą jest jak narkomanka rodzi dziecko które jest od razu uzależnione, cały czas płacze non stop jakieś kroplówki, a jak odbiorą takie maleństwo matce bo jest nie zdolna aby wychować, utrzymać itd to też jest ciężko żeby ktoś je zaadoptował bo w papierach już est że urodziło się uzależnione od substancji odurzających i już rzadziej ale z HIV.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #547887 przez dorkiszon
W mojej przychodni pisze na plakacie, że nie można żadnej ilości alkoholu, ale to może jakaś inna przychodnia, albo lekarz z innymi poglądami :) na ten temat :)

11 lata 11 miesiąc temu #547889 przez Nikaa
Tyle, ile ciąż tyle poglądów :laugh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #547894 przez Nikaa
Dziewczyny przypomniało mi się teraz, że kiedyś przewinęła się dyskusja dotycząca kąpieli maluszka więc niedawno rozmawiałam z moją kosmetyczką (sama ma 2 dzieci) i powiedziała mi, że oliwka firmy J. zawiera mnóstwo chemii więc na początek bardzo ostrożnie bo dzidziuś wiadomo ma skórkę wrażliwą :) aha i mówi, że dla kobiet w ciąży też wcale nie najlepsza ta oliwka ( którą ja niestety używam :P muszę zmienić) ale najlepiej ... oliwa z oliwek extra virgin albo inne naturalne oleje np. olej z słodkich migdałów (ważne by najpierw sprawdzić na kawałku skóry czy w ciąży nie mamy na to uczulenia) naturalne i jak twierdzi lepiej nawilża niż oliwka :) Może któreś się to przyda - ja tej mojej kosmetyczce ufam więc zmienię to co używam do nawilżania skóry :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #547901 przez dorkiszon
!sylwia! narkomanke to tez widziałam na ulicy w Irlandii trzymała puszke piwa i naćpana leżała z mordą na asfalcie okropny widok, bo była w zaawansowanej ciąży smutne, ale prawdziwe.

11 lata 11 miesiąc temu #547902 przez Patrizia
Nikaa ja tez uzywam oliwki J. jedna zwylka a druga w zelu nawet nie wiedzialam ze sa niezabardzo:( chociaz ze dla dzieci raczej odradzana to slyszalam.

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #547903 przez alba77
ja w pierwszej ciąży jak i w tej codziennie pije kawę, moja gin podczas każdej wizyty po zmierzeniu ciśnienia (a mam niskie) mówi jedna kawka dziennie dozwolona :laugh: a w tej ciąży dosłownie 2 dni przed zrobieniem testu gdy nie wiedziałam że jestem w ciąży piłam wino, wydaje mi się że do wszystkiego trzeba podchodzić ze zdrowym rozsądkiem i nie przeginać w żadną ze srton

11 lata 11 miesiąc temu #547909 przez Nikaa
Patrizia no widzisz a mnie się wydawało, że skoro jest to produkt dla dzieci to jest taki dobry ;/
alba77 święte słowa :) umiar i zdrowy rozsądek to jest to :) widzę, że tak jak ja masz niskie ciśnienie w ciąży :):) nie jestem sama :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #547911 przez dorkiszon
Przeciez ta oliwka jest badana i zatwierdzona pozytywnie przez instytut matki i dziecka nie była by dopuszczona do użytku dla dzieci jakby była taka chemia więc ja w to osobiście nie wierze.
Aha o jakich kosmetykach mówiły wczoraj dziewczyny z rossmana na rozstępy, że są dobre ?

11 lata 11 miesiąc temu #547912 przez Patrizia
Zgadzam sie z Toba alba77 wszystko dla ludzi wazne zeby w tym wszystkim nie zwariowac no i pomyslec o maluszku:) napewno nawyki trzeba zmienic ale czy to cos strasznego ze napije sie moze raz na tydz lub dwa slabej kawki z mlekiem albo wsune niezdrowe frytki:P

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #547918 przez Nikaa
Patrizia :laugh:

ja tam zrezygnuje z tej oliwki skoro są naturalne rzeczy, które mogą mi bardziej pomóc by rozstępów nie było :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #547921 przez karolinkanice16
Hej kochane strasznie sie dziś czuję przez te poranne wymioty poszlam tylko do sklepu po skladniki na risotto mama A. nam zrobi bo ja nie na silach odpoczywam sobie :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #547922 przez Nikaa
karolinkanice16 współczuje
jak czytałam wasze wypowiedzi jak cierpicie z nudnościami w I trymestrze to dopiero wtedy doceniłam w pełni jak ja mam dobrze, że mnie to ominęło
risotto mniam ja tam dziś na obiadek miałam pierogi z serem i truskawkami a na kolacyjkę zrobię mintaja na parowarze :)

11 lata 11 miesiąc temu #547933 przez karolinkanice16
mi wymioty ustępowały wraz z II trymestrem i potem o nich zapomniałam a dziś powróciły masakra straszna :(

11 lata 11 miesiąc temu #547935 przez Nikaa
karolinkanice16 mam nadzieję, że to tylko chwilowe. Odpoczywaj ile się da :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka