BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #547796 przez bisbas
Witam dziewczyny :)

Nikka wielkie gratulacje :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #547799 przez ladymartula89
ja nie mogę się doczekać jak to maleństwo- trochę mnie i mojego narzeczonego będzie patrzyło na mnie tymi słodkimi oczętami i uśmiechało się :D Ochhhh nie mogę się już doczekać.
Parę minut temu pow mojemu D, że wiem jaki prezencik na walentynki sobie sprawimy :P POw, że USG i wiecie com? chyba się zgodził heheheh
To było wiadome, że nie wytrzymam do 20 tygodnia :P
Kombinatorka ze mnie :D

11 lata 11 miesiąc temu #547813 przez nikita
mebelki fajniusie my niestety nie mamy miejsca ( szafa wnękowa na dwóch ścianach ) tylko zrobi sie jakieś półeczki na samochodziki i książki :) :)

11 lata 11 miesiąc temu #547818 przez uniuni
oj temat alkoholu się zaczął i papierosów. Ja rzuciłam palenie jak postanowiliśmy się starać o dziecko, w 2009. Nie paliłam przez 3 lata i znowu zaczęłam, przez 4miesiące pozwalałam sobie palić. Lubię, nie ukrywam. Od momentu gdy zobaczyłam 2 kreseczki, nie zapaliłam ani jednego papierosa. Przechodzę nawet na drugą stronę ulicy gdy zdarzy mi się iść za kimś kto akurat pali. Mimo iż sama chętnie bym sobie zapaliła.
Piwo też piję :) Bezalkoholowe, jak mnie czasem najdzie ochota na chmiel :)
Uważam jednak, że nie nam oceniać postępy innych mam/przyszłych mam. Szczególnie gdy ktoś nie był nigdy w szponach nałogu. Moim zdaniem wyzywanie ludzi od idiotów czy debili jest przesadą. Każdy ma wybór, a jaki podejmie to nie jest nasza brocha, bo my w cudzych butach nie chodzimy.

11 lata 11 miesiąc temu #547822 przez dorkiszon
Ja wyrażam swoje zdanie dla mnie świadomie pijące matki to debilki nie wydaje mi się,że jest przesadzone określenie na taką matkę. Akurat byłam w szponach nałogu, bo paliłam 4 lata paczkę dziennie i wiem co to znaczy i uważam, że rzucić, każdy może wystarczy chcieć, a jeśli ktoś lubi palić no to wtedy ma problem z rzuceniem. Jeśli ktoś jest odpowiedzialny to nie postępuje w ten sposób.
A to nie jest choroba palenie czy picie tylko świadomy wybór każdego człowieka.

11 lata 11 miesiąc temu #547829 przez uniuni
4 lata Dorkiszonku, to naprawde nie wiele.

Nadal uważam, że wyzywanie ludzi nie znając ich, ani ich przeszłości jest nie w porządku.
Pamiętasz jak się na poważnie zastanawiałaś czy wszystko będzie ok, bo zupkę chińską zjadłaś czy coś tam takiego? Znajdzie się osoba, która z podręcznikiem studiuje wszystko co pochłania w ciąży i myślę, że byłoby nie fair gdyby nazwała Cię za tą zupkę nieodpowiedzialną idiotką.

11 lata 11 miesiąc temu #547835 przez dorkiszon
No tak myślę , że za zupkę jakby mnie nazwała idiotką to było nie w porzadku, ale jakby mnie wyzwała, bo pije alkohol no to bym się z tym zgodziła.
Zupka to nie alkohol złe porównanie :)
Dla mnie nic nie usprawiedliwia takiego czynu nawet przeszłość tego człowieka.

11 lata 11 miesiąc temu #547845 przez uniuni
To był tylko przykład na to, że jakikolwiek byłby powód wyzywanie ludzi nie jest ok ;)

Załóżmy, że idziesz ze swoim już kilkuletnim dzieckiem i widzisz kobietę palącą w ciąży. Co wtedy mówisz?
a: 'Co za nieodpowiedzialna idiotka!', dziecko sobie podłapie chociaż dlaczego ta Pani jest idiotką, nie zrozumie.
b: To co ona robi jest złe, papierosy są bardzo szkodliwe, a gdy pali w ciąży szkodzi też dziecku, nie dba o nie, nie jest odpowiedzialna.

Druga wersja chyba trochę lepiej brzmi ;)

11 lata 11 miesiąc temu #547852 przez dorkiszon
Mojemu dziecku napewno dam do zrozumienia, że potępiam głupotę.

11 lata 11 miesiąc temu #547855 przez uniuni
Świetnie, bylebyś nie uczyła przy tym nienawiści :)

11 lata 11 miesiąc temu #547856 przez dorkiszon
Nienawiści, go nauczą sami ludzi :)

11 lata 11 miesiąc temu #547860 przez !sylwia!
gratulacje dla Nikity kolejny chłopczyk, super.
co do palenia i picia to się zgadzam zdecydowane nie, Sis pracuje w fundacji zajmującej się dziećmi z patologicznych rodzin i troche poopowiadała co się dzieje z dziećmi których mamy piją w ciąży to masakra (prowadzi to nawet do specyficznego układu twarzy).
przez was mam teraz ogromną ochote na naleśniki.

11 lata 11 miesiąc temu #547865 przez dorkiszon
!sylwia! tzw. zespół po alkoholowy widziałam już takie dziecko ma troche buzię podobną do Downa nie ma przegrody pod nosem na wardze górnej, oddalone od siebie oczy i wysokie czoło o ile dobrze pamiętam, tez miałam pracować w ośrodku AA ale dla dorosłych, bo od zawsze się tym interesowałam.

11 lata 11 miesiąc temu #547873 przez Nikaa
gratulacje kolejny synek :laugh:
Dziewczyny widziałam, że przewinęła się kwestia picia piwa karmii na laktacje- mogę potwierdzić - kuzynka mojego męża dostała takie zalecenie od swojego lekarza, gdy miała problem z karmieniem... tak więc chyba lekarze zalecają jak są problemy...
a mój lekarz powiedział, że ciąża to nie choroba i nie mam dać się, że nie może jejść połowy rzeczy czy pić kawy czy herbaty - bo teraz jakaś histeria nastała, że tego nie wolno tamtego nie wolno. Wiadomo 8 kaw dziennie odpada, ale jak raz w tygodniu kawa i to pół na pół nie zaszkodzi. Powiedział mi lekarz, że skoro przy takiej diecie bez problemu pani zaszła w ciąże i cały czas ma dobre wyniki znaczy, że nie ma co wycofywać z diety. Jedyne co zastrzegał to, że nie wolno surowego mięsa ( no ale wcześniej z wywiadu wiedział, że nie palę ). Powiedział, że nawet spokojnie można raz na jakiś czas pół lampki winka... ale jakoś nie mam ochoty więc nawet nie korzystam z tego.... :p jest mi dobrze tak jak jest i tyle :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #547875 przez dorkiszon
Ide zaraz na spacerek poćwiczyć, bo nareszcie lepsza pogoda niż ten śnieg i mróz.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka