BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #547144 przez karolinkanice16
Patrizia rzeczywiście :laugh: :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #547145 przez emi87
karolinka no to czekamy na informacje jak sie mieszka w nowym mieszkanku :)

Patrizia witamy :) o i kolejny chłopiec :D

Jamajka bąbelki i pukanie? czy jakis konkretniejszy kopniaczek?

11 lata 11 miesiąc temu #547151 przez Jamajka
Emi Nie nie, bąbelków u mnie nigdy nie było :) w pierwszej ciąży zaczęło się od pukania... a teraz od przepływania i konkretnym kopniaczku, wybrzuszeniu mojego brzucha i dokładnym odczuciu w którym miejscu Dzidziuś właśnie sobie siedzi:D Po lewej stronie pępka :) Boskie to, aż mi się uśmiech od ucha do ucha rozszerzył ;-)

Patrizia witaj i rozgość się :)

11 lata 11 miesiąc temu #547154 przez Patrizia
Karolinka kiedy wizyta u lekarza? jak sie czujesz, dobrze znasisz ciaze? ja jak narazie przechodze gladko:) tylko brzuch rosnie ale jeszcze nic nie czuje:( musze chyba troszke poczekac

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #547156 przez emi87
Jamajka to cudnie :) ja narazie poczułam 1 kopniaczka w niedziele i od tamtej pory spokój,. tylko jak przykładam reke to czuje tam takie pukanie i czasami jak sie wybrzuszy gdzies. ach nie moge sie doczekac konkretniejszych ruchów i kopniaków :D

11 lata 11 miesiąc temu #547160 przez agniesia
Dziewczyny, czy w czasie wizyt podawali Wam wymiary dzieci i wagę?

11 lata 11 miesiąc temu #547163 przez karolinkanice16
Patrizia brzuszek rośnie i już czuć delikatne ruchy :) ostatnio 23 stycznia byliśmy na usg ale maluszek nie chciał nam pokazać kim jest teraz idę 20 lutego ale tylko na rozmowę i usg 6 marca, razem z moim A. planujemy pójść wcześniej aby poznać płeć ale się zobaczy. Teraz ciąże znoszę dobrze pierwsze tygodnie były masakrą mdłości i wymioty nie dawały spokoju a teraz minęło.

11 lata 11 miesiąc temu #547165 przez karolinkanice16
agniesia mi podali wymiary i raczej złe bo 15 cm to dużo jak na 15tc. a wagi mi nie podali do tej pory ani razu.

11 lata 11 miesiąc temu #547166 przez Patrizia
agniesia ja dopiero przy ostatniej wizycie tydz temu dostalam tabelke z wymiarazmi i waga mojego maluszka:), ale jak sie zapytasz lekarza to zawsze ci powie

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #547176 przez agniesia
Mi lekarz mówił o wymiarach zawsze, teraz podał wagę dodatkowo.

I w 17 tygodniu wyszło, że ma 13 cm od pupy do głowy i waży 180 gram.

Patrzę w necie właśnie na wymiary w 17 tygodniu i tam pisze, że dziecko ma 11-12 cm i waży 100 gram. Mój to Olbrzym;)

11 lata 11 miesiąc temu #547179 przez Patrizia
agniesia to nie jestes sama bo u mnie wymiary to tez niecale 13cm a waga dokladnie 173g, nie sprawdzalam na necie ile powinien miec bo lekarz powiedzial ze jest oki ale skoro mowisz ze to olbrzym :P :P no to nie jestes sama :)

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #547183 przez bisbas
dziewczyny tą wagą się tak nie sugerujcie za bardzo bo to jest określenie plus minus i poprzez usg nie da sie dokładnie zważyć dziecka :)

11 lata 11 miesiąc temu #547191 przez Jamajka
emi87 napisał:

Jamajka to cudnie :) ja narazie poczułam 1 kopniaczka w niedziele i od tamtej pory spokój,. tylko jak przykładam reke to czuje tam takie pukanie i czasami jak sie wybrzuszy gdzies. ach nie moge sie doczekac konkretniejszych ruchów i kopniaków :D

Emi bo to tak jest, że Dzidziuś daje o sobie znać a później się rozkręca ;-) Na koniec to tak się rozpycha i kopie, że cały brzuch faluje ;-) Mi Lenka jak była w brzuchu wkładała ciągle nogę w żebra.. masakryczne uczucie, do tego wierzganie i obijanie narządów wewnętrznych :P końcówka ciąży to już nie jest sielanka ale ja zawsze uwielbiałam patrzeć na ten skaczący brzuch :D

Wszystko przed nami :* Ja myślę, że za tydzień, dwa.. to już będzie regularna gimnastyka Dzieciatka i dawanie o sobie częściej znać :)

11 lata 11 miesiąc temu #547193 przez uniuni
Dziewczyny polecam do obejrzenia w wolnej chwili :laugh: Ja się wciągnęłam od razu. Zabawny i życiowy serial z przymrużeniem oka :)

jeden odcinek nie trwa zazwyczaj dłużej niż 10min :)

11 lata 11 miesiąc temu #547199 przez dziubasek
jeju Was nawet na chwile nie mozna zostawic, przekupy jedne ;)
Patrizia witaj kochana :laugh:
My juz po party, Maja mega zadowolona(dostala wymarzone prezenty), ja mega zmeczona(nagotowalam sie jak glupia(w sumie dla kazdego zrobilam cos ulubionego...) na szczescie mezus posprzata po imprezie)
A ciocia mi dzisiaj powiedziala ze brzuch mi rosnie w tempie blyskawicznym :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka