BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #546814 przez Kasik88
darkiszon, ja piję od czasu do czasu, no i pamiętam, że z synkiem w ciąży nie mogłam pić herbaty, bo od razu zgaga mnie dopadała, to wtedy bawarkę pijałam :) bo nic mi nie było:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #546816 przez magdalenagal
Kochane, jestem po wizycie. Wiem po niej tyle co przedtem :-) Dzieciaczek zdrowy ja też.
Dostałam tylko zapas leków, do dwóch poprzednich dochodzą dwa kolejne. Brzuch mnie non stop boli a skurcze są uporczywe i wkurzające.

Dzieciaczek ma 11,5 cm czyli prawidłowo jak na 17 tydzień. Cieszę się martwię jednocześnie- czy aby wszystko ok? Może lekarz mi czegoś nie mówi... :-( dziś wieczorem chyba będę lać łzy w poduchę- dawno nie płakałam, więc czas uregulować gospodarkę łzawo-solną.

No i mam siedzieć w domu i odpoczywać- fakt przynajmniej jestem wyspana, ale zaczyna mi brakować pracy, ferworu zadań i adrenalinki. Z nudów posprzątałam już wszystko, przeczytałam 1000001 porad o ciąży, dzieciach, dorastaniu i wychowaniu... A gdzie tam do końca?

Ściskam Was. Magda i Mr. X (Ukochany Syn lub Córka :-) )

11 lata 11 miesiąc temu #546817 przez uniuni
2:2!!
Łuuuuchuuuu!!! Mamy dwie parki! Gratulacje!! :laugh:

Teraz jak czytam u którejś 'będzie dziewczynka' to czuję, że zazdroszczę ;) i myślę - u mnie pewnie też będzie :lol:
A jak przeczytałam Agniesię o chłopaku, to pomyślałam z dumą 'Ja mam chłopca w brzuchu' hehe rozdwojenie jazni jakieś :lol: Sama nie wiem co bym chciała mieć :)

Te wasze plany obiadowe mnie doprowadzają do szału, bo ja jak w sklepie jestem to nic nie chcę. Wracam do domu, czytam i ślinotok. Chyba będzie kasza gryczana z paluszkami rybnymi i plackami ziemniaczanymi i sajgonkami. Uczta Obeliksa ;) Dobrze, że gacie ciążowe mam, to brzuch nie wypadnie jak się będę pózniej do łóżka turlać. Mniam :)

Witajcie nowe mamusie :) Lubię jak nas tu dużo :)

Qultoorka kocham Cię również, mocno mocno tak, tabelkarko nasza :laugh:

Dziubasku wycałuj tą swoją księżniczkę, niech ją życie rozpieszcza :). To jej ostatnie urodziny jako jedynaczki! Ciekawe czy ma tego świadomość :)

11 lata 11 miesiąc temu #546825 przez bisbas
właśnie miałam pytać uni uni przypomniałaś mi bo ja własnie jestem na etapie oglądania ciuszków ciążowych i nie mam na ich temat pojęcia w pierwszej ciąży wcale takowych nie używałam ale wtedy brzuszek miałam bardzo maleńki więc spokojnie mieściłam się do moich normalnych ciuchów :) teraz chciałabym sobie coś ciążowego kupić bo najwiekszy brzuszek bedzie latem a mam ochotę pięknie go wyeksponować :) co polecacie bardziej jakieś sukienki ciążowe czy może lepiej jakieś tuniki i leginsy a co ze spodniami ciążowymi lepiej te z tą dużą gumą czy takie które są elastyczne w okolicy kieszonek hmmmmm chciałabym w tej ciąży naprawdę pięknie wyglądać bo to pewnie moja ostatnia :P

11 lata 11 miesiąc temu #546830 przez uniuni
Bisbas ja nie mam pojęcia. Mam na razie 2 pary spodni ciążowych (te z wielką gumą) mega wygodne no i po plecach nie wieje ;P
Co do reszty, to ja lubie wchodzić na strony internetowe sklepów z ubraniami ciążowymi i tam szukam inspiracji :lol: Czasami kobietki tak świetnie są ubrane, że nie mogę się porządnego brzuszka doczekać :)

11 lata 11 miesiąc temu #546837 przez Kamilka22
ja stawiam na ubrania normlane nie ciążowe bo te ciążowe jak na nie patrze to tragedia... stawiam na leginsy,tuiczki, sukienki z sieciówek tylko po prostu większe rozmiary będę kupowała

11 lata 11 miesiąc temu #546839 przez dorkiszon
ja byłam ostatnio w mieście i w teranovej były przeceny leginsów 3/4 na lato po 5 zł wziełam 2 sztuki były białe i czarne i tunika i na lato będzie gitarka sukienek nie lubie.

11 lata 11 miesiąc temu #546840 przez Kamilka22
są leginsy ciążowe na internecie także na pewno zakupie i chyba to będzie mój jedyny zakup z rzeczy ciążowych;p no i wiadomo bieliznę staniki do karmienia są bardzo ładne jak normalne tylko odpina się tak jak by kieszonkę i karmi się:)

11 lata 11 miesiąc temu #546850 przez sloneczko33
hej laseczki ja miałam propozycje zrobienia usg do badan prenetalnych ale musialabym za to usg zaplacic wiec nie robie tych badan

11 lata 11 miesiąc temu #546859 przez uniuni
Dorkiszon ja pije mleko :) co najmniej 2szkl dziennie. Zazwyczaj do śniadania w pracyjedna i do lunchu druga szklanica:)

11 lata 11 miesiąc temu #546860 przez Nikaa
ja nie lubię mleka :) ale codziennie jem jogurt lub biały ser :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #546869 przez dorkiszon
Ja pije zimne mleko czasem więcej niz 2 szklanki piszą żeby pic do 4 dziennie, bo można dostać osteoporozy po ciąży.
1,5 % pije, bo za tłuste to zaraz bym gruba była znowu :)

11 lata 11 miesiąc temu #546897 przez Qltoorka
agnesia, cóz za podrywacz z tego Twojego lekarza...może kobiety w ciązy to jego fetysz, haha :laugh:

patrysia305, mój mąż mi zakazał brać leki homeopatyczne, zrobił mi mega wykład na temat tego jakie to gówno i że to wcale medycyna nie jest...i leki które kupiłam od razu wylądowały w koszu...

dorkiszon, ja też piję mleczko od czasu do czasu. Ale to jeden kubek może raz na 2-3 dni.

magdalenagal, a na co ta sterta leków? Nie płakusiaj...dzieciaczek zdrowy, więc to tylko powód do radości.

Uniuni, gdzieś Ty była przez te kilka dni? Zapracowana zapewne?

sloneczko33, ale USG połówkowe będziesz miała normalnie? Bo ja to już nie wiem czy badania prenatalne w 20tc to to samo co połówkowe? Połówkowe należą się chyba każdej kobicie, nie?

A ja dziś zapisałam się na kolejne badania prenatalne, tam gdzie TyszAnka, ale cholercia dopiero mnie zapisali na 5 marca.... Myślałam, że mnie zapiszą dokładnie na 20 tc...:( a wtedy to już będzie 22tc :(

11 lata 11 miesiąc temu #546912 przez agniesia
Ja tam uwielbiam mojego lekarza:)

Poza tym jest strasznie przystojny, uroda Włocha:)

11 lata 11 miesiąc temu #546913 przez emi87
alba gratuluje córci!! zaróżowi sie tabelka :P

magda ty tam odpoczywaj a nie dom sprzatasz - musisz o siebie i dzidziolka dbac :)

uniuni tez troche zazdraszczam tych dziewczynek :P

bisbas lepsze sa duza guma ale na lato to za ciepłe troche.mysle ze lepsze leginsy :P

co do jedzenia-przed chwilka zjadłam paczka i zagryzłam korniszonami hehe mleko pije jak mam ochote - albo teraz na przeziebienie z miodzikiem :)
byłam u lekarki - dostałam leki w tym 1 antybiotyk. a jutro usg :D ciekaaaaawa jestem :cheer:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka