BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #546558 przez Qltoorka
O, i kolejna lipcóweczka :) Manfred00, witaj :) ależ grono nam się powiększa w zatrważającym tempie ;) ja już w grudniu pisałam, że październik okazał się bardzo płodnym miesiącem :) ale wtedy to nas było ponad połowę mniej... jak tak czasem zaglądam na inne miesiące, by podejrzeć co tam u Mamuś na innym etapie ciąży, to stwierdzam, że u nas jest chyba najliczniej ;)

ladymartula89, te pytania czy się wie jaka płeć faktycznie się pojawiają u znajomych i czasem człowiek ma ochotę sobie napisać na czole odpowiedź :P ale myślę, że to i tak nic w porównaniu z tym jak to w lipcu będą nas wszyscy bombardowali pytaniami "Urodziłaś już?" :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #546561 przez Jamajka
eeeeej Dorkiszon ja uwielbiam kaszę gryczaną z kefirem.. ale z boczkiem jeszcze nie robiłam, dzięki za inspirację :D musi być mniam :D Pewnie jutro sobie zrobię, bo akurat kefir dziś sobie kupiłam ;-) a ja tradycyjnie pierogi ruskie :D Matko, ale mi d.. od tych pierogów urośnie.. co chwila bym się zajadała ruskimi z masłem :D ale nalepiłam na zapas, więc mój M. jak w delegacji jest to ja na szybko sobie odmrażam, rzucam na wrzątek i obiad z głowy :D

11 lata 11 miesiąc temu #546562 przez agusiaa26
jabluszko napisał:

hej dziewczyny!przepraszam ze dopiero teraz pisze... u dzidzi wszystko oki tetno mi sprawdzali to bylo 146 :) płeć bedzie znana 30 lutego :/ witam nowa mamę. dorkiszon uwazaj na siebie, moze idz do lekarza

jabłuszko my rodzimy razem i już będziesz znać zaraz płeć? omg ja miesiąc później;)

11 lata 11 miesiąc temu #546567 przez Jamajka
Qltoorka nasza administratorka Kochana :D

11 lata 11 miesiąc temu #546571 przez Jamajka
jabluszko napisał:

hej dziewczyny!przepraszam ze dopiero teraz pisze... u dzidzi wszystko oki tetno mi sprawdzali to bylo 146 :) płeć bedzie znana 30 lutego :/ witam nowa mamę. dorkiszon uwazaj na siebie, moze idz do lekarza

jabłuszko 30 lutego raczej nie, bo luty ma 28 dni, więc pewnie wtedy, albo 2 marca :)

11 lata 11 miesiąc temu #546572 przez ladymartula89
Jamajka nie pisz nic o ruskich pierogach! Matko Kochana to moje szaleństwo! Ale mi ochoty narobiłaś :P

11 lata 11 miesiąc temu #546573 przez dorkiszon
Jamajka ja zaś ruskie jem zawsze z polane jogurtem naturalnym, albo jak ktos używa to smietana kwaśna pycha.
Ja akurat wyeliminowałam śmietanę całkowicie i zastąpiłam jogurtem nawet zupy zabielam jogurtem.
Do kaszy boczek kroje w kostke i smażę potem dodaje do kaszy mieszam i fajny aromat jest i smaczek :)

11 lata 11 miesiąc temu #546575 przez agusiaa26
ja też mam na nie ochotę uwielbiam ruskie mniaam, zrobię je po niedzieli a dziś prosta ale pyszna babka piaskowa właśnie kończy się piec, ostatnio uwielbiam grasować po kuchni;)

11 lata 11 miesiąc temu #546578 przez dorkiszon
ladymartula89 to uważaj, bo my tu ze wszystkim robimy smaka :) jak się zacznie z czymś to każda poźniej to sporządza ostatnio było na poączki więc dziś oczywiście juz paczki jadłam :)
Ale wiecie co przypomniało mi się mam lody rolade ide po nią i właśnie poczułam jak mnie kopnoł mały taki mocny motylek :) poczułam, a wogóle znowu mnie spanie bierze mam tą samą akcje co 2 dni temu, a ciśnienie mam dobre i nawet byłam się dotlenić normalnie mnie zmula.

11 lata 11 miesiąc temu #546580 przez Qltoorka
Dorkiszon, kochana :kiss:
Ja z kolei lubię czasem kaszę gryczaną z sosem pieczeniowym + ogórek konserwowy/kiszony... takie jedzonko na czas kryzysu ;) nauczyłam się tak jeść od byłego. Niestety mój husband zaraz by zajrzał do talerza z rozpaczą w głosie "a mięsa nie ma?" :laugh:

Ja dziś mam smaki z kolei na naleśniczki :lol: na słodko, z dżemikiem :silly:

Jamajka, bardzo proszę :) Czyli jednak wytrzasnęłam tą stronę nie z naszego forum... Szkoda tylko, że tak niewiele kosmetyków dziewczyna analizuje, mojego obecnego kremu na rozstępy (Perfecta Mama) nie ma... Ale potwierdziło się, ze seria z Rossmanna na rozstępy jest super... I jaka tania. To tylko dowód na to, że często nie warto przepłacać na kosmetyki dostępne np. tylko w aptece. Fajnie mieć taką wiedzę na temat poszczególnych składników jak ta dziewczyna.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #546587 przez Nikaa
cześć wszystkim :laugh:
witam serdecznie nowe mamusie :) ale fajnie grono lipcóweczek się powiększa :)
ja dziś zadzwoniłam do szpitala, w którym chce rodzić by dowiedzieć się ile wcześniej trzeba zapisać się do szkoły rodzenia ( słyszałam, że lepiej wcześniej się zapisywać bo potem różnie bywa z miejscami) i dowiedziałam się, że nie mają szkoły rodzenia :P :P
no ja jestem w tej chwili na L4 - dopadło mnie przeziębienie - byłam u internisty - mam się kurować tylko domowymi sposobami :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #546589 przez jabluszko
dzis jedziemy z mezem na "oględziny" wózków :) poogladamy pomacamy i te ktore nam sie spodobaja to sprawdzimy na allegro ile kosztują :) nie lubimy kupowac kota w worku z allegro lepiej na zywo najpierw obejrzec a potem kupic.....

11 lata 11 miesiąc temu #546590 przez dorkiszon
Też chce ruskie :P

11 lata 11 miesiąc temu #546594 przez ladymartula89
Jednym słowem ,,Kusicielki'' :D
Echhhh teraz to na wszystko mam ochotę hehe :D

11 lata 11 miesiąc temu #546595 przez jabluszko
Jamajka napisał:

jabluszko napisał:

jabłuszko 30 lutego raczej nie, bo luty ma 28 dni, więc pewnie wtedy, albo 2 marca :)

ale ze mnie ciotka.... 27 :P a co mi z tym 30?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka