BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #546163 przez Kasik88
Hej, też witam się z rana:)
Z dziećmi różnie bywa, koleżanki synek jest mega aktywny, wszędzie go pełno, ona nie zawsze zwraca mu uwage na to co robi. Mój natomiast jest strasznie spokojny, siedzi grzecznie,nie szarpie się z zabawkami, wręcz je oddaje, czasami coś wywinie takiego, że ręce opadają, ale już nie raz słyszałam od obcych ludzi, czy aby moje dziecko nie jest chore, bo jest za spokojny.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #546194 przez patrysia305
cześć dziewczyny, bardzo współczuję tym które musiały odwiedzić szpital, jeżeli nie jest to dla was tajemnica napiszcie jaki jest przyczyna, czy bolało Was coś?? Pozdrawiam Was cieplutko wypoczywajcie jak najwięcej.

ale u mnie dzis paskudna pogoda wieje, szaro buro ,a ja muszę wybrać sie do przychodni bo z mojego roztargnienia zapomniałam wziąć od gin receptę na zastrzyki, w połowie drogi powrotnej mnie olsniło , a z tymi lekami to już miałam więcej przypadków :)

11 lata 11 miesiąc temu #546261 przez dziubasek
hej hej Dziewczynki :laugh:
2 lata temu o tej porze juz walczylam zeby moja corcia przyszla na swiat silami natury :) , i choc trwalo to az do 19:50 to az mi sie lezka w oku kreci... spelnilo sie moje marzenie- urodzilam zdrowe dziecko :laugh: .
Wszystkiego Naj dla mojej ksiezniczki :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #546273 przez agusiaa26
dziubasek ależ ty dzielna byłaś;)

Wszystkiego co w życiu najlepsze dla Twojej Księżniczki!

11 lata 11 miesiąc temu #546276 przez dorkiszon
Ja włąśnie mówię o typowo rozpieszzonych bachorach , bo tak je nazywam kocham wręcz dzieci, ale nie takie rozpuszczone. Nienawidze jak rodzice mówią np., że wyrośnie z tego lub, że on jest jeszcze mały tak mówili wiecznie o mojej kuzynce i teraz niechcielibyście widzieć jakiego dzika wychowali który żre tylko słodycze i jest otyłe i nie wychodzi wogóle z domu duże dziecko które ma 24 lata, a teraz zastnawiają się co zrobili nie tak. Dzieci są cwane i dobrze wiedzą jak robią na złość usprawiedliwianie ich, że jest małe jest niezbyt dobre trzeba reagować, bo potem jest coraz gorsze. Nie mówię żeby lać dziecko tylko reagować stanowczo przynajmniej ja mam taki charakter, że napewno będę konsekwentna.
Mój tata nigdy nas nie bił, a jednak czułam respekt i to jest sztuka.
Jakby moje dziecko coś brało z półek u koleżanki zaraz bym zareagowała, że nie wolno tego brać to nie jest jego chyba 5 letnie dziecko rozumie i ma odstawić czy mu się to podoba czy nie.

11 lata 11 miesiąc temu #546291 przez dorkiszon
No to STO LAT dla niuni kochanej słodkiej naszej buzince forumowej :) :*

11 lata 11 miesiąc temu #546306 przez emi87
dziubasek sto latek dla małej!!

sylwia dbaj o siebie :)

a moja choroba zamiast sie cofac to postepuje....juz mam dosyc i boje sie ze zaszkodzi maleńswtu :( ide dzis do lekarza - pójde chyba i do gina i do internisty - nie wiem któremu bardziej zaufac w temacie przeziebien itp

11 lata 11 miesiąc temu #546321 przez dorkiszon
Ja dziś w nocy jaką miałam akcje tak mnie brzuch zaczął boleć tzn. dokładnie skurcze macicy jakbym rodzic zaczęła ładnie się wystraszyłam nie wiem co to było dawno mnie tak nie bolało
oczywiście zaraz potem miliony snów o tematyce poronienia masakra.

11 lata 11 miesiąc temu #546328 przez emi87
dorkiszon moze jakies przepowiadajace??
mnie to boli brzuch od kaszlu :( na szczęście bez skurczy...

11 lata 11 miesiąc temu #546375 przez ladymartula89
U mnie 18 lipiec ;)
Pozdrawiam przyszłe mamusie !

11 lata 11 miesiąc temu #546376 przez dorkiszon
Skurcze przepowiadające to jeszcze za wcześnie one są pod koniec.

11 lata 11 miesiąc temu #546475 przez dorkiszon
ladymartula89 witamy w babskim gronie :)
Ja mam na 17 lipiec to podobnie :)
Pozdro

11 lata 11 miesiąc temu #546477 przez dorkiszon
Twoje pierwsze dziecko ?

11 lata 11 miesiąc temu #546480 przez magdalenagal
Qulturko dziękuję za umieszczenie mnie w tabelce :-* jesteś kochana! Oczywiście łezka się polała... Ale Wy mnie zrozumiecie, to hormony ;-)

Za dwie godzinki będę już u lekarza, może mojej Dziecię pokaże co tam ma między nóżkami.
Trzymajcie kciuki.

Co do skurczo-bólów mnie dziś w nocy coś tak zabolało, że myślałam że Męża obudzę. Normalnie chyba dom by musiał się palić żebym chciała go obudzić :-( ale na szczęście dość szybko minęło. Wieczorem też miałam jakiś skurcz macicy że momentalnie brzuch mi dźwignęło. Dobrze że dziś się widzę z lekarzem.

Ściskam Was.

11 lata 11 miesiąc temu #546488 przez ladymartula89
Zgadza się , pierwsze :) Miałam małe problemu na początku ( to był 21 grudzień ) opisze je tu : Kochane DM.
Chciałabym podzielić się z Wami moją historią, która wydarzyła się wczoraj. Jestem w 10 tyg ciąży. Pamiętam jak jedna dziewczyna pisała, że ma plamienia w ciąży. Od tygodnia i ja je miałam. Wczoraj zwróciłam się do lekarza na USG, ponieważ mojego lekarza prowadzącego w MegaMedzie nie było, to musiałam iść prywatnie.
I całe szczęście ! Okazało się, że miałam mały krwiaczek , a co najgorsze albo i najlepsze ? została mi podana mała dawka Immunoglobuliny. Otóż mówiłam mojemu lekarzowi prowadzącemu, że może u mnie wystąpić konflikt serologiczny, ponieważ ja mam grupę B Rh-, zaś partner A + , no ale lekarz stwierdził: Pierdoły Pani gada , jaki konflikt. I proszę bardzo. Zmierzam do tego, iż los widocznie tak chciał, że nie było lekarza prowadzącego w MegaMedzie, w którym nawet nie ma USG ! a prywatnie wykonano mi Usg gdzie stwierdzono ,, Trofoblast odwarstwienie w okolicy UW o szerokości 6 mm. Także. Kochane uważajcie na te plamienia. Ja głupia wierzyłam, że przejdzie mi to szybko. dzięki Bogu wszystko się skończyło na tym, że dostałam małą dawkę immunoglobuliny, duphaston, nospę oraz Mg z wit. B6.

Dzięki Bogu, jest już lepiej. Dziś mamy 16 tydzień i czuję się wspaniale. Śmieję się do mojego narzeczonego ( w związku od 8 lat), że gdyby nie ten brzuszek, to nie czułabym ciąży :D zero mdłości, wymiotów, itp.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka