BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #546602 przez dorkiszon
Qltoorka to ja nawet sie nie łudzę, że mój by zjadł kasze haha no chyba, że z gulaszem on żre tyle mięsa, ze ja z mamą jemy od dłuższego czasu inne rzeczy mi się chce juz rzygac z tego mięsa, a ten na okrągło.
Dziś mu kupiłam golonko w biedronce, które wam polecam robi sie je we folii w mikrofali z 7 minut jest naprawdę bardzo smaczne i szybki obiad z musztardą i chlebkiem.
Jest tylko takie w biedronce.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #546608 przez emi87
ladymartula witamy na lipcówkach :) dobrze ze sie wszystko w porzadku skończyło :) nie mozna w ciazy nic bagatelizowac, a tego lekarza to bym wrrrrr :angry:

magdalena czekamy z niecierpliwością na relacje z wizyty :)

jabłuszko - nie ma 30 lutego hihi chyba ze 28??

Manfred witamy również :)

Qltoorka tez cie koffamy :kiss:

Jamajka ide dzis na 15 do internistki :) u gina bede jutro na usg :) mam taki kaszel meczacy ze az sie 2 razy popłakałam dziś :( juz drugi raz w tym miesiacu choruje tylko wtedy po tyg przeszło domowymi sposobami a teraz 6 dzien i coraz gorzej....

11 lata 11 miesiąc temu #546611 przez dorkiszon
Aha jeśli chodzi o pytania denerwujące znajomych i rodziny, a szczególnie mojej teściowej to było " kiedy dziecko będziecie mieli"
Zawsze coś będzie teraz pewnie kiedy drugie dziecko.

11 lata 11 miesiąc temu #546615 przez jabluszko
agusiu mi sie tez wydaje ze to troche szybko z ta plcia. ale moj lekarz patrzy na tc wg ostatniej miesiaczki a wg tego to wychodzi ze jestem juz w 17 tygodniu....

11 lata 11 miesiąc temu #546624 przez Jamajka
hehe, no to nieźle namieszałam z tymi pierogami ;-) teraz za karę powinnam ulepić z sześć tuzinów i porozsyłać w ręce wygłodniałych lipcówek :D przepraszam, ale pierogi to ostatnio moja pasja :P hehe, Dorkiszon ja zawsze jem z masełkiem albo ostatecznie cebulką... za to mój M. wpierdziela zawsze ze śmietaną właśnie :) No i również jest z grona mięsożernych, więc racuszki, naleśniczki i inne słodkości raczej odpadają :D

Qltoorka no rossmann okazuje się serio prawie bezkonkurencyjny, a szczerze bym nie powiedziała jakbym nie znała składów tych kosmetyków ;-) NA pewno przejrzę ich ofertę i się pozaopatruję w co nieco :D

Ps. ostatnio się zastanawiałam, która z nas pierwsza urodzi a która ostatnia :D ale będą emocje :D

11 lata 11 miesiąc temu #546625 przez agusiaa26
jabłuszko no to chyba, ale wg mojej ostatniej miesiączki tj.18.10 wychodzi 15tydz, to mamy ten sam termin a ty już w 17tyg?

11 lata 11 miesiąc temu #546629 przez Kasik88
Witam nowe mamusie:)
Ale smaka narobiłyście na ruskie, muszę zrobić.
My właśnie wróciliśmy ze spacerku i idę dokończyć obiadek dla mojego szkraba.
dziubasek - wszystkiego naj dla małej Miss :)

11 lata 11 miesiąc temu #546630 przez dorkiszon
Płeć widać w już 15 tygodniu.
Dziewczyny, a wy też pomimo np. wyspania się w nocy macie takie nagłe ataki zmęczenia i ospałości czy ja może mam jakąś anemie ?

11 lata 11 miesiąc temu #546636 przez jabluszko
agusiaa26 napisał:

jabłuszko no to chyba, ale wg mojej ostatniej miesiączki tj.18.10 wychodzi 15tydz, to mamy ten sam termin a ty już w 17tyg?

termin ostatniej miesiaczki:09.10.2012
przewidywany termin porodu z miesiaczki: 16.07.2012
termin porodu z usg: 25.07.2012

dla mnie bardziej prawdopodobny termin to ten pozniejszy

11 lata 11 miesiąc temu #546637 przez Qltoorka
Dziewczynki, te które walczą z przeziębieniem - ja w listopadzie próbowałam się leczyć domowymi sposobami, ale niewiele mi pomagały. Moja gin przepisała mi Amotaks-to lek (chyba nawet antybiotyk) na górne i dolne drogi oddechowe, który można stosować w ciąży. To tak informacyjnie podaję, bo jeśli też ciężko Wam dojść do siebie to może to lekarstwo Wam lekarz przepisze?

11 lata 11 miesiąc temu #546639 przez jabluszko
ja jeszcze nie odebralam swoich ruskich od babci ale mam za to z kapusta i grzybami made in babcia i chyba zaraz zjem

11 lata 11 miesiąc temu #546640 przez agusiaa26
jabluszko napisał:

agusiaa26 napisał:

termin ostatniej miesiaczki:09.10.2012
przewidywany termin porodu z miesiaczki: 16.07.2012
termin porodu z usg: 25.07.2012

dla mnie bardziej prawdopodobny termin to ten pozniejszy

w sumie mi wychodzi odwrotnie, termin z usg to 21.07 a z ostatniej miesiączki 25.07 dobra dobra ważne aby zdrowo nam rosły:)

11 lata 11 miesiąc temu #546645 przez Qltoorka
Dorkiszon, ja w ogóle w nocy źle sypiam - dopiero gdy mój M. wychodzi po 7ej do pracy to przytulam się do kota i śpimy tak do 12tej... I tak codziennie... ;)

11 lata 11 miesiąc temu #546647 przez Qltoorka
Wiecie, nasza tabelka na razie jest poukładana według kolejności pojawiania się na forum, ale myślę, że potem trzeba będzie to poukładać według przewidywanej daty porodu. Co Wy na to? Będzie jaśniejszy obraz kto kiedy :)

11 lata 11 miesiąc temu #546648 przez jabluszko
wiesz co agusia? mi to juz sie tak posrało z tymi tygodniami i terminami ze szok... ale co tam... wczoraj bylam taka przeszczesliwa bo ciagle sie martwilam ze chudne i ze nie mam brzuszka ale wczoraj wieczorem polozelam sie na wznak i zaczelam masowac brzucho i poczułam taka kulke w srodku :) wiec juz teraz wiem ze rosnie misio w srodku jupppi

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka