BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #547217 przez Patrizia
Dziubasek Wszystkiego najjjjlepszego :D i dziekuje za przywitanie:)

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #547218 przez alba77
bardzo dziękuję wszystkim za gratulacje!! :laugh:
po cichutku liczyłam na drugą dziewczynkę, chciałabym żeby moje córcie miały ze sobą taki kontakt jak ja ze swoją siostrą, różnica wieku będzie identyczna 2 lata:laugh: tylko moja mama nie pocieszona bo to będzie jej 3 wnusia hihi, moja gin żeby sprawdzić płeć użyła nawet usg dopochwowego bo mała była tak ułożona że przez brzuch nie było widać, co do ciążowych ciuszków to ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnego :) nawet nie musiałam specjalnie kupować większych jakoś tak się mieściłam z brzuszkiem ale ja miałam malutki i przytyłam 8 kg

11 lata 11 miesiąc temu #547220 przez Jamajka
uniuni fajny ten serial :D obejrzałam pierwszy odcinek, ale na pewno się wciągnę.. ile ich jest w sumie? 10?

Dziubasek fajnie, że imprezka udana i Maja zadowolona :) Ja już myślę jak wyprawię mojej Lali 2 latka, już się nie mogę doczekać :) A teraz odpoczywaj Kobieto :)

11 lata 11 miesiąc temu #547337 przez magdalenagal
Kochane,

Pytałyście jakie przyjmuję leki: moja litania zaczyna się od luteiny i duphastonu (biorę je od niemal samego początku). Wczoraj doszedł aspargin i fenoterol. Mam nadzieję że brzuch przestanie mnie pobolewać.

Guziczek jakby chcąc mnie uspokoić (żeby mama nie płakała ;-) ) przed snem zafundował mi trochę podskoków i łaskotek :-) Mąż mówi że wszystko jest ok, mam nadzieję.

A tak z babskich spraw- zaopatrzyłam się na allegro w spodnie ciążowe- coś a`la legginsy i narzutkę w miodowym kolorze. Mam nadzieję że mnie nie rozczarują te zakupy. Dodatkowo rozglądam się powoli za wózkiem i łóżeczkiem (myślimy o turystycznym). Drewniane łóżeczko będziemy wstawiać do nowego domku, więc jeszcze trochę poczekamy z jego zakupem .

Buziaki.

11 lata 11 miesiąc temu #547349 przez emi87
dziubasek wrzuć zdjęcie Miss w tym poieknym dniu - podejrzewam ze mała ksieżniczka??

magda pewnie ze bedzie dobrze!! :*

lece do pracy, odezwe sie pewnie dopiero wieczorkiem po lekarzu - trzymac kciuki co by pokazał mój dzielny bobasek co tam ma miedzy nogami. a dzielny bo to co on tam przeżywa przez ten kaszel to szok :/
i nie naskrobac mi 20 stron :laugh:

mykam buziaki i miłego dzionka :*

11 lata 11 miesiąc temu #547363 przez dorkiszon
Jejku skończyłam czytać.
Witam nowe koleżanki widzę, że nie źle sie rozkreciło już nie wiem kto ma dziewczynke kto chłopczyka.
W tabelce musisz mi zmienić , bo termin mam na 17 lipca :)
Wanienka ładna, ale ja bym tyle nie dała chyba, ze kogoś stać na takie bajery to nie widzę problemu.
Mój M wczoraj mi powiedział, że zrobi szafe przesuwną u dziecka w pokoju szyny przyniesie z pracy jedynie płyty laminowane musimy kupic będzie taka do sufitu jak zrobimy pokój czyli tak za jakiś miesiąc to wtedy możemy kupic łóżeczko i wózek :)
O to mleko tak pytałam, bo w pewnym momencie będzie takie zapotrzebowanie na białko, że jak są niedobory to mogą się zęby posypać i kości, bo dziecko się nie pyta tylko zacznie zasysać :) tak samo jest z żelazem. Dlatego powinno się wypijac 4 szklanki dziennie można zastąpić, ale mleko najlepsze, bo 80% białka przyswajamy z mleka.
Jak nie to jogurty. Ja bym nie wypiła ciepłego mleka, bo mi śmierdzi, ale zimne spoko :)

11 lata 11 miesiąc temu #547379 przez Qltoorka
Patrizia, to masz fajnie, że przechodzisz ciążę spokojnie, my tu generalnie wszystkie chyba wymiotowałyśmy na potęgę w I trymestrze...

karolinkanice16, a może te 15 cm to podali Ci razem z nóziami, a nie od pupy do głowy?

dorkiszon, data poprawiona

Mam nadzieję, że dziś znowu ładnie pokolorujemy tabelkę ;)

11 lata 11 miesiąc temu #547423 przez ladymartula89
Witaj Patrizia :)
Wiecie com? mi także podoba się Ksawery ewentualnie Olivier.
U dziewczynki zaś Oliwia, ale mój narzeczony wybrał imię Wiktoria !
Ustaliliśmy sobie, że mój D. wybiera dla dziewczynki imię a ja dla chłopca :)
zaraz mnie coś trafi z tej niecierpliwości ! dopiero/aż 16 tydzień, a gdzie do 20 :(
Chyba namówię go na wcześniejszą wizytę.

11 lata 11 miesiąc temu #547452 przez dorkiszon
Ja ide 6 lutego na wizyte i mam nadzieję, że sie dowiem płeć.
Qltoorka dziękuję za korekcje :)
Ja wogóle juz nie wiem jakie będzie imię jak będzie chłopak jak się dowiem płeć to będziemy myśleć, bo dziewczynka już ma imię Lena :)

11 lata 11 miesiąc temu #547470 przez uniuni
Mam jeszcze 10min lunchu, to coś skrobne ;) Imiona dla dziewczynki to Hanna Linn -po dwoch bardzo waznych kobietach w moim zyciu Cioci Annie i Mamie Halinie:) chlopiec musi mieć na pierwsze imię Nils. Osobiście bardzo mi się nie podoba ale to wazne dla J. Bo taka maja tradycje z dziada pradziada w jego rodzinie że pierworodny bierze imie po tacie taty. Na drugie Antoni lub Anton i J. Musi się zgodzić nie ma innego wyjscia;)

11 lata 11 miesiąc temu #547483 przez ladymartula89
Niespotykane imiona,ale b. ładne :)
Mojej siostry córeczka ma na imię Sophia , mieszkają w Niemczech.

11 lata 11 miesiąc temu #547489 przez magdalenagal
Gdyby Reni Jusis nie dała na imię córce Gaja, moja Córcia miałaby tak na imię.
Ale że nie cierpię R.J zmieniłam upodobania na Melanię ;-)

11 lata 11 miesiąc temu #547492 przez Kamilka22
Heeej:)

nadrobiłam już te kilka stron przy śniadanku i herbatce:))

emi trzymam kciuki żeby dzidzia się ujawniła!:)

WITAM nowe mamuśki :) coraz więcej nas! SUPER! czym większe grono wsparcia tym lepiej:)!

11 lata 11 miesiąc temu #547500 przez Kamilka22
Dziewczyny dzisiaj tak patrzyłam na moje piersi i ścisnęłam lekko sutki a tam siara poleciała nie za wcześnie?

11 lata 11 miesiąc temu #547516 przez dorkiszon
Kamilka masz juz mleko ? :) Któraś już pisała, że też ja wole może nie ściskać hahaha

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka