BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #548563 przez TyszAnka
Witam się i witam nowe mamusie :)

Ja czułam w szpitalu troszkę, we wtorek ale teraz tak sporadycznie :(
Co do "srania" przy porodzie, to wierzcie mi....rodzilam dwa razy silami natury i zawsze ze strachu i bólu, miałam rozwolnienie i w kibelku bylam co chwilke.... :)
Mam znowu takie brudne plamienia (kolor taki ciemny braz z zamazami takimi) i mówiłam w szpitalu ze podczas np. kichnięcia bola mnie chyba jajniki, tak po bokach....ale niby wszystko ok...biorę ta luteine dopochwowo i dużo leżę...ale wszystko mnie wku**ia ....

Tabeleczka się zabarwia.....ja liczę na córcię :), ale to dopiero się dowiem 21 lutego.. w 11 urodziny drugiego syna :)

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #548567 przez Nikaa
ja już czuje ruchy :):)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #548568 przez bisbas
dużo odpoczywaj Aniu i oszczędzaj się a na nerwy kup sobie meliske mi pomaga :)

11 lata 11 miesiąc temu #548570 przez sloneczko33
Patriza widze ze z jaworzna jestes to mam blisko haha i widze ze na rowni jestesmy a na kiedy masz termin ??

11 lata 11 miesiąc temu #548572 przez Patrizia
sloneczko33 mam na 14 lipca :) no to zawsze na kawke moge zaprosic :)

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #548576 przez Patrizia
a TY jaki termin??

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #548580 przez sloneczko33
ja mam na 13 lipca

11 lata 11 miesiąc temu #548584 przez emi87
TyszAnka tez polecam meliske. na poczatku jak miałam plamienia i bóle to przez to znerwicowana chodziłam.... i sie powtórze- odpoczywaj i my tu trzymamy za Ciebie i maleństwo kciuki zeby jak najszybciej było wsio w 100% ok :*

ja zawsze myslałam ze ruchy to odrazu takie sa oczywiste jak kopoanie czy cos w tym stylu :) a ja własnie albo czuje pływaka (jak sie rozpycha w któryms miejscu, taka gulke twardsza) albo pukanie, bulgotanie no i takie smieszne trzeszczenie jak tam chyba racicami macha :D ale tez w niedziele poczułam kopniaczka i w zasadzie do dzis czekałam na kolejne znaczace ruchy bo tak to tylko jak reke trzymam na brzuchu to delikatne pukanie. Niedlugo sie nasze bąble rozkręcą :D :P dopiero bedzie sie działo :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #548595 przez Qltoorka
Hej dziewczyny :) Nadrobić Was po jednym dniu nieobecności to wyczyn :P

Nikaa, gratulacje :)

A ja będę najprawdopodobniej ostatnią, która pozna płeć... :( :( :(

Nie chwaliłam się, ale ja wczoraj też miałam wizytę lekarską... Niestety moja lekarka to z tego co widzę to tak średnio zna się na obsługiwaniu aparatem do USG-zrobiła mi tylko szybciutki podgląd i usłyszałam: "O tyłkiem się obróciliśmy. No, rośniemy, rośniemy. No, serduszko pięknie bije. Dziękuję. Można się ubrać" :angry:
Ale ja się tego spodziewałam, więc też nie liczyłam za bardzo na jakieś wieści....

Więc co...dopiero 5 marca... :( :( :(

11 lata 11 miesiąc temu #548603 przez dorkiszon
Ja byłam dziś na zakupach pokupiliśmy z M troche dla dziecka gąbke, zestaw obcinaczek i nawet taki naparstek silikonowy na pierwsze ząbki można tym tez dziąsła myć i dlatego to kupiłami smoczek anatomiczny i tak powoli się kręci i na zakupcha 2 razy kopną mnie mały dość tak poczułam może dlatego, że wcisnełam się do dzinsów na siłe i potem mi jednak trcohe ciasno było :P

11 lata 11 miesiąc temu #548607 przez bisbas
ja też pewnie wczesnie płci nie poznam choc nie wiadomo czy wogole ja poznam bo to bedzie moje 2 i ostatnie usg wiec musze miec tylko nadzieje ze dzidzia sie dobrze ulozy :)

11 lata 11 miesiąc temu #548616 przez kaska1982
hejka :)

koncze własnie 18 tydzien i ciagle czekam az poczuje ruchy dzidziusia, ale chyba dalej pozostaje mi cierpliwie czekac, bo jak na razie cisza :P

w piatek ide do lekarza, wizyta kontrolna (dlatego we wtorek znowu do labolatorium na pobranie krwi i mocz), niestety nie bedzie teraz usg bo w naszej przychodni nie naja usg, ale licze ze dostane skierowanie do przyszpitalnego gabinetu usg. Juz bym chciala widziec swoje male szczescie :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 11 miesiąc temu #548625 przez Qltoorka
kaska1982, pewnie dostaniesz skierowanie na USG połówkowe

bisbas, a u Ciebie nie ma już USG w III trymestrze? Ja zawsze sądziłam, że przynajmniej 3 USG w ciągu całej ciąży są obowiązkowe...

11 lata 11 miesiąc temu #548632 przez bisbas
Qltoorka napisał:

kaska1982, pewnie dostaniesz skierowanie na USG połówkowe

bisbas, a u Ciebie nie ma już USG w III trymestrze? Ja zawsze sądziłam, że przynajmniej 3 USG w ciągu całej ciąży są obowiązkowe...

niestety nie połówkowe jest ostatnie mamy tylko 2 na całą ciążę no chyba że zaczyna się dziać coś złego

11 lata 11 miesiąc temu #548633 przez kaska1982
Qltoorka szczerze powiedziawszy mam taka nadzieje. Ostatnie miałam w 11 tyg i juz czas najwyzszy na kolejne.

Cos mnie dzis brzuch pobolewa :( chyba za bardzo chwalilam ze wszystko jest ok, bo juz kilka dni nie musiałam brac nospy. Wszystkie inne leki (luteine, wit.B - na rwe kulszowa, i inne proszki ktore do tej pory bralam)dwa tyg temu lekarz kazal juz odstawic a witaminy tylko naturalne - czyli owoce i warzywa. ale dzis musialam wrocic do nospy :( bynajmniej doraznie :( mam nadzieje ze przejdzie :)

bibas, a dlaczego masz tylko 2 razy usg?

Kocham Cię syneczku!!!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka