BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #548641 przez bisbas
kaska1982 napisał:

bibas, a dlaczego masz tylko 2 razy usg?

no niestety Kasiu tak wygląda opieka nad ciężarnymi w UK ale nie narzekam bedzie dobrze z wieloma USG czy też bez nich :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #548645 przez emi87
Qltoorka ja też sie dowiem jaka płeć dopiero początek/połowa marca :) więc spokojnie :)

kaska ale to ciągły ból?? może macica sie rozciaga? albo faktycznie za szybko odstawiłaś wszystko - bierz spokojnie no-spe i dopiero za jakis czas odstawiaj :) nie szkodzi ani dziecku ani Tobie a pomoże :) trzymam kciuki za pokonanie bólu co by poszedł precz!

a ja ide poleniuchowac i poleżec na kanapie :)

11 lata 11 miesiąc temu #548650 przez Patrizia
bisbas trzymam kciuki zeby dzidzia pokazala co tam ma miedzy nozkami:) troche szkoda ze tak malo tego USG u Ciebie, ja tylko wyczekuje nastepnych wizyt zeby popatrzyc na moje malenstwo jak macha raczkami i nozkami cudowne chwile :)

kaska1982 ja tez niecierpliwie czekam na perwsze ruchy malucha, narazie nic :( czyzby taki spokojny :P

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #548654 przez bisbas
dziekuję Patrizia kciuki na pewno sie przydadzą :)

dziewczyny a bierzecie magnez ? podobno brany regularnie działa podobnie jak nospa a czasem jest zalecany wraz z nią ja myślę że warto go brać mi pomaga a przynajmniej tak mi się wydaje z tym że ja go biore już od jakiegoś roku bo z niedoboru magnezu miałam ten tak zwany zespół niespokojnych nóg coś okropnego i teraz nie mam za bardzo problemu z bólem rozciągającej macicy wiadomo że czasem cos tam zaboli ale jedna tebletka nospy pomaga a nie biorę jej zbyt czesto

11 lata 11 miesiąc temu #548655 przez bisbas
Patrizia napisał:

ja tez niecierpliwie czekam na perwsze ruchy malucha, narazie nic :( czyzby taki spokojny :P

mój pierwszy był bardzo spokojny poczułam pierwsze ruchy w 21 tyg

11 lata 11 miesiąc temu #548660 przez Patrizia
oj to przede mna troche jeszcze czekania:) ja nie biore magnezu zazywam tylko komplet witamin dla przyszlych mam i dodatkowo lekarz kazal brac zelazo bo mam go za malo, teraz dostalam skierowania na badanie moczu i morfologi zeby zobaczyc czy dalej musze go jesc czy juz mi to zelazo podskoczylo do normy. Dziewczyny od paru dni dokucza mi zgaga jakie macie pomysly zeby sie jej pozbyc??

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #548664 przez Kamilka22
Patrizia najlepsze mleko.

a powiedzcie mi na USG połówkowym co jest robione? czy to normalne USG?

11 lata 11 miesiąc temu #548665 przez Qltoorka
lek na zgagę Gaviscon-dla kobiet w ciąży. Ja go wynalazłam sama na necie, ale wczoraj na wizycie powiedziałam lekarce, że męczyły mnie zgagi i że kupiłam sobie ten lek to powiedziała, że dobrze zrobiłam i że właśnie ten by mi zaproponowała....

11 lata 11 miesiąc temu #548666 przez magdalenagal
Kochane, z poznaniem płci dziecka to ostatnia będę ja. Ja mam takie zasrane szczęście ;-)

Co do mega wkur.wu- to drugi dzień biorę fenoterol (pół tabletki trzy razy dziennie) i lepiej żeby mnie nikt nie denerwował, bo mogę krzywdę zrobić... Mój biedny Mąż już wie...

11 lata 11 miesiąc temu #548667 przez Qltoorka
Kamilka22, to usg to takie jeszcze dokładniejsze badania niż to w 13tc. Też ocenia się ryzyko wad genetycznych, budowę dzieciątka, czynność serca itp.

11 lata 11 miesiąc temu #548669 przez Kamilka22
Qltoorka dziękuję :)

11 lata 11 miesiąc temu #548693 przez sloneczko33
ja 15 lutego ide na 2 usg i mam nadzieje ze nie ostatnie

11 lata 11 miesiąc temu #548708 przez Patrizia
sloneczko33 ja tez 15 lutego ide na wizyte :) moj lekarz robi mi usg co wizyte wiec nie narzekam zawsze probuje zeby dostac zdjecie 4D ale nie chce wyjsc ladnie chyba za wczesnie jeszcze

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #548711 przez kaska1982
emi to jest raczej taki ból chyba z przeciążenia, albo sie coś znowu rozciaga, bo po nospie przeszło.

A powiem Wam ze jakieś dwa tygodnie było zero jakichkolwiek dolegliwości i czułam sie nawet lepiej jak przed ciążą. Widocznie taki stan mi służy bo już dawno nie bolały mnie plecy ani rwa kulszowa dala o sobie zapomnieć (żebym tylko nie zapeszyła) :) Myślę ze to tez troche z tego ze już trzy miesiace na zwolnieniu jestem i teraz dopiero odpoczywam, jednak praca z dziećmi 3-letnimi wykancza i mysle ze to tez stanowi główna przyczynę moich problemów z kręgosłupem. Ale na razie odpoczynek i wszystko co najlepsze dla mojej dzidzi i wszelkie bóle ustąpiły :) Choć gdziekolwiek czytam to raczej pisza ze bóle pleców mogą sie teraz pojawiac znacznie czesciej.

Czy dziewczyny, które juz wcześniej rodziłyście, miałyście w ciąży problemy z kregosłupem?

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 11 miesiąc temu #548715 przez Patrizia
Jak czesto chodzicie do gienka?? ja mam wizyte co 3 tyg jak narazie, pozniej pewnie czesciej:)

Ksawerek(*)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka