BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #548200 przez bisbas
dorkiszon napisał:

jak oni to wogóle robia ??

ja nie mam zielonego pojecia wcale na czym to polega i jak to wyglada ja nie mialam robionej i przy porodzie też żadna niespodzianka mi sie nie przytrafila ale moj organizm zaczoł sam sie oczyszczac jakis dzien przed porodem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #548203 przez Jamajka
Położna przygotowuje sobie odpowiedni roztwór, każe Ci się położyć na boku. Nawet nie 'zaglądając pod spódnicę' wkłada końcóweczkę cieniutkiego wężyka i wpuszcza ten roztwór. Czuć tylko taki chłodny płyn jak się rozprowadza po jelitach. Za max 5 minut wyciąga i po prostu wychodzi. Mówi, żeby sobie pójść posiedzieć na kibelku a jak będzie po wszystkim to się umyć i wrócić na porodówkę. Koniec dramatu :D

11 lata 11 miesiąc temu #548216 przez dorkiszon
Pewnie ten roztwór to proszek do prania hahahah

11 lata 11 miesiąc temu #548217 przez dorkiszon
Albo kret :P

11 lata 11 miesiąc temu #548220 przez dziubasek
Ja to sie sama tak przeczyscilam dzien przed porodem ze chyba nie mialabym sie czym posrac ;) ... unas tez nie robia, pytalam przed to powiedzieli ze mam sie nie martwic i tyle... ale jesli mialabym wybor to pewnie tez bym sie zdecydowala.
Aha moja bratowa rodzila w grudniu po lewatywie a i tak sie posrala, wiec chyba nie ma reguly ;)

11 lata 11 miesiąc temu #548231 przez Jamajka
Oni tam kontrolują jaką część jelita oczyszczają.. Mi mówili, że jakiś tam pierwszy odcinek, pewnie zależy to od tego ile tego płynu wpuszczą.. ja siedziałam chyba na kiblu z 25 minut :P

11 lata 11 miesiąc temu #548232 przez Nikaa
Jamajka dzięki za link :) właśnie byłam w sklepie i zaopatrzyłam się w oliwę z oliwek :D ale z oleju z migdałek też skorzystam jak tylko skończę oliwę :D
hehe dziewczyny Wy już takie doświadczone a ja totalnie zielona jestem :P dobrze, że się tą wiedza dzielicie :) dzięki Wam za to

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #548240 przez dorkiszon
Ja teraz popatrzyłam na naszą pierwszą strone forum hahah fajnie tak poczytac co było na początku dziubasek pisała, że ją cycki bolą i brzuch :) i, że sie boi.

11 lata 11 miesiąc temu #548242 przez dorkiszon
Ja mam tendencje do sraczki ze strachu więc jak się zacznie to pierwsze polece do kibelka pewnie haha.

11 lata 11 miesiąc temu #548244 przez dorkiszon
Dobra idę się położyć, bo juz mnie dupa boli dobranocka :*

11 lata 11 miesiąc temu #548267 przez Jamajka
Nikaa jeszcze kilka słów o oleju ze słodkich migdałów - skopiowałam ze strony:

Ze względu na swe działanie uelastyczniające świetnie zapobiega powstawaniu rozstępów a także zmniejsza już istniejące. W związku tym szczególnie polecany jest kobietom w ciąży i osobom odchudzającym się. Najlepiej jest wcierać go tuż po kąpieli, kiedy skóra jest rozgrzana. Wtedy lepiej wchłonie składniki olejku a dodatkowo masaż okrężnymi ruchami pobudzi krążenie krwi i pomoże skórze skuteczniej absorbować olejek. Olejek może być także stosowany przez osoby o skórze suchej i łuszczącej się, ze względu na silne działanie nawilżające i natłuszczające.

Wiem, że się strasznie nim podniecam, ale dla mnie to jest cudowny kosmetyk i bardzo polecam :)

11 lata 11 miesiąc temu #548286 przez alba77
mi nie proponowano lewatywy ale godzinę przed porodem naturalnie mnie przeczyściło i nie było z tym problemu ale za to przy partych jak wypychałam córcie to osikałam położną :huh: nie zrobiło to na niej większego wrażenia także one już nie jedno przeżyły, ja też jakoś nie miałam czasu rozmyślać i co teraz... :)

11 lata 11 miesiąc temu #548299 przez dziubasek
dorkiszon napisał:

Ja teraz popatrzyłam na naszą pierwszą strone forum hahah fajnie tak poczytac co było na początku dziubasek pisała, że ją cycki bolą i brzuch :) i, że sie boi.

Ja to nawet nie chce wspominac co wtedy przezywalam, jeszcze na dobre nie doszlam do siebie po poronieniu a tu juz nastepna ciaza... kazdy objaw nawet ten ciazowy traktowalam jak objaw poronienia... pamietam jak co pare minut zagladalam w gacie czy przypadkiem nie zaczelam krwawic......
Hej hej ale to juz za mna... jest dobrze i bedzie dobrze... moge rzygac, wygladac jak monstrum i czuc sie dupowato... zniose wszystko dla tego malenstwa....jejejeje
spijcie slodko moje wirtualne bestfriendki :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #548306 przez emi87
bisbas jestes 3 osobą która obstawia dziewczynke-a tak cała reszta chłopaka :) ladniusi ten wózeczek - i niedrogi!
w Polskich szpitalach robią lewatywe na życzenie za darmo :) Ja oczywiście bede chciała - mnie to nie krepuje (ostanio moj gin ogladal tez moja druga dziurke bo trzeba soprawdzic czy wsio ok) :P a podobno lewatywa przyspiesza poród ;)

dziubasek o taaaaaak do gaci na wkładke zaglądałam cześciej niż w lusterko :D kazde pobolewanie, wszystko traktowałam jako zagrozenie....teraz zostaje nam sie cieszyc tym stanem - swoje sie nastrachałyśmy :P

mój Bąbel wczesniej miał po lewej nogi wiec tam czesciej czułam jakis "ruch", teraz leży na odwrót :) :)

11 lata 11 miesiąc temu #548366 przez sloneczko33
ja sie nie musialam prosic bo 2 razy mialam lewatywe robioną dzis fatalnie strasznie mnie glowa boli :(

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka