- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
TyszAnka - nie martw się kochana wszystko będzie dobrze :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- latte84
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- TyszAnka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Bianka jest już z nami :)
Plamienie ustąpiło, lecz nadal mnie krzyże napierdzielają i to strasznie...
Poczytałam troszkę w necie, krew jasnoczerwona-taką ja miałam, to przeważnie nic groźnego, jutro mam a wizytę więc poczekam, ale gdyby się pojawiło plamienie to lecę na IP...
Tak myślę że to z przemęczenia....wczoraj od rana sprzątałam jak głupia, do pracy na 14:00, i tez sporo było do zrobienia-praca fizyczna-sklep spożywczy, niby nie nosiłam, ale u popchnęłam skrzynkę z piwem, a tam przeciągnęłam karton z mlekiem po podłodze....dzisiaj mam na 18:00 do 22:00 i nic nie przeciągam i podnoszę
Rzeczywiście co kraj to obyczaj, od 12 tygodnia dopiero badania usg...koleżanka 3 lata temu rodziła w Anglii, i przez lekarza była zbadana dopochwowo chyba ze dwa razy podczas całej ciąży- tak to tylko 2 razy usg, i badania wykonywała położna-waga , ciśnienie itp...oni twierdza ,że jak coś będzie nie tak to się organizm sam "tego" pozbędzie... idioci !!!
Buziaczki trzymajcie się cieplutko
- TyszAnka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- niika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
właśnie was podczytywałam..
tyszanka ja w pierwszej ciąży na początku też miałam plamienia. pierwsze w około 8 tyg ciąży niestety "olałam", gdy pojawiły się ponownie w 12 tyg pojechałam na IP, zrobili mi usg i okazało się, że maleństwo już jakieś 4 tyg nie żyło..
nie chcę cię straszyć, ale z tym lepiej od razu pędzić do lekarza na usg lub na IP..
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do opieki medycznej tutaj to ja w 1szej ciazy ani razu nie bylam badana dopochwowo(bo niby bylo wszstko ok) usg mialam 4 razy, a lekarza zobaczylam dopiero przy porodzie. Dzieki bogu moja coreczka urodzila sie zdrowa. W drugiej ciazy zaczelam plamic, zrobili mi usg i okazalo sie ze plod obumarl. Lekarz tylko stwierdzil ze to w zadnym wypadku nie byla moja wina, organizm oczyscil sie sam i moge zachodzic w ciaze juz w nastepnym cyklu. I tak tez sie stalo....dokladnie 6 tygodni po poronieniu zaszlam w ciaze i moze dlatego teraz tak panikuje.
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
z tymi plamieniami roznie bywa...na poczatku moga byc po prostu oznaka zagniezdzena ale lepiej od razu udac sie do lekarza..teraz to wiem 3 tyg temu tez okazalo sie ze u mnie zarodek sie nie rozwinal i mialam zabieg.tez myslalm ze to nic powaznego a za 3 dni mialam miec wizyte wiec stwierdzilam ze przeczekam ale dzien przed wizyta(niedziela)powiedzialam ze juz nie wyczymam i pojechalam na IP no i niestety..
ale nie zawsze plamienie oznacza poronienie!!!wiec 3mam kciuki dobrze ze jutro wizyta wiec lekarz szybko zareaguje w razie koniecznosci 3mam kciuki
- nikita
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś wiem życie cudem jest
Sabe... Ty się chłopa będziesz słuchała? Tyle czasu się staraliście i masz się nie chwalić???!!!
Każdy wie, że zawsze, wszystko może się przydarzyć (TFU, TFU) ale TERAZ jestes w ciąży, i masz prawo się tym pochwalić.
Rozumiem Twojego faceta, ale niech on tez Ciebie zrozumie.
Ja też na lekarz - Duphaston. Do tego insulina od 20 lat i leki na serce, no i dwa poronienia za mna (28tydz, i 6tydz) i wszystkim powiedziałam
A co będzie? Będzie co ma być
Pozdrawiam!
juz cie lubię
- nikita
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś wiem życie cudem jest
Ignaś ma teraz 20 miesięcy a twoja Majeczka 21
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak sie czujecie mamuski????
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
sorki ze sie wtrace
z tymi plamieniami roznie bywa...na poczatku moga byc po prostu oznaka zagniezdzena ale lepiej od razu udac sie do lekarza..teraz to wiem 3 tyg temu tez okazalo sie ze u mnie zarodek sie nie rozwinal i mialam zabieg.tez myslalm ze to nic powaznego a za 3 dni mialam miec wizyte wiec stwierdzilam ze przeczekam ale dzien przed wizyta(niedziela)powiedzialam ze juz nie wyczymam i pojechalam na IP no i niestety..
miałam to samo 3 lata temu ;/ również miałam zabieg. Ale u mnie nie wystąpiło żadne plamienie poszłam po prostu na usg żeby dowiedzieć się na kiedy termin i lekarz mówi, że niestety no ale...
- TyszAnka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja jednak czekałam, i czekam.
Na 12:15 mam wizytę, ale dać Wam znać dopiero wieczorem , bo jadę do mamy na kawkę
Miłego dzionka