BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 4 tygodni temu #479424 przez dziubasek
No ja mieszkam pod Belfastem i powiem wam ze na opieke medyczna niemoge narzekac, prawda 1sze usg robia dopiero w 12 tygodniu ale potem jesli tylko chce to co 4 tygodnie tez robia, opieka jest bezplatna i wyglada zupelnie inaczej niz w polsce, porod to pestka w porownaniu do porodu w polsce(wiem bo bylam z siostra jak rodzila), powiem tak ja spedzilam na porodowce ok 12 godzin, dostalam gaz rozweselajacy bo innych znieczulen nie chcialam, w rezultacie zrobili mi cesarke(bo nie mialam pelnego rozwarcia a moja kruszynka dosc duza byla 4,5kg ;) ), a po cesarce mam blizne mniejsza niz po wyrostku :laugh: , no i 2 dni pozniej juz biegalam jak nowo narodzona.
Ja mam teraz troche stracha i dlatego tak panikuje, ale rozmawialam ostatnio z moim lekarzem i powiedzial ze zrobia mi usg przed swietami, wiec pozostaje mi czekac na wezwanie do szpitala:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #479469 przez TyszAnka
Witam nowe mamuski :)
Ja odkąd dowiedziałam się z testu o ciąży, to biorę kwas foliowy i falvit mama i rzuciłam palenie dla dobra dziecka :)
Jestem senna, dzisiaj np. wstałam wyprawić dzieci do szkoł o godz.6:40 potem poszłam dalej spać, bo Olafek jeszcze spał.Wstalismy z Olafkiem o 9:50...he he

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #479471 przez TyszAnka
co do wagi, to ja w pierwszej ciąży przytyłam 28 kg, w drugiej 13 kg, w trzeciej 25kg, i z Olafkiem 11kg, teraz ruciłam papierosy, więc żrę jak smok.... :)

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie

12 lata 4 tygodni temu #479495 przez latte84
Ej, dziewczyny...dopiero teraz zauwazyłam coś co przeoczył lekarz - mam bakterie w moczu (liczne)...co na poradzić? :(((

a do tego choróbstwo jakiś mnie dopadło. Mam temperature, katar, gardło boli...masakra jakas :(

12 lata 4 tygodni temu #479500 przez dziubasek
Latte84 zadzwoń do lekarza i zapytaj o te bakterie. Ja też mam katar, pije herbatę z miodem i cytryna.

12 lata 4 tygodni temu #479502 przez latte84
DZiubasek...teraz to już nie mam gdzie dzwonić o tej porze. Zapisze się na poniedziałek i tyle, a weekend w wyrze. Będę dużo piła wody...

Mam temperaturę 37,8. Czuję się fatalnie. Nie mogę miodu, cytryna w ograniczeniu. Mam cukrzycę typu 1.

Lipa, mówię Ci....

Pytałam się nawet dziś w aptece - nic bez konsultacji z lekarzem....:(

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #479503 przez Nikaa
latte84 myślę, że powinnaś iść do lekarza lub zadzwonić do niego z pytaniem - w ciąży wiadomo jak to jest - lepiej nie kombinować z leczeniem na własna rękę - nie każde lekarstwo możemy zażyć
Też jestem podziębiona - na szczęście poszłam zanim choróbsko rozwinęło mi się na dobre i lekarz powiedział, że z leków to tylko paracetamol na gorączkę. Na gardło doradził płukanie np. wodę z solą. Do tego wygrzać się w łóżku i dużo pić. Chyba działa - dziś czuję się już lepiej.

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 4 tygodni temu #479507 przez dziubasek
Mi lekarz powiedział ze można paracetamol. Zjedz czosnku,mi pomaga:)

12 lata 4 tygodni temu #479509 przez MadMar
a mnie nic nie pozwolił wziąć- nawet paracetamolu.
A miałam w poniedziałek taką migrenę, że wymiotowałam z bólu :(
więc leżałam z okładem z octu na głowie i cierpiałam

12 lata 4 tygodni temu #479530 przez latte84
Czosnek!!!!!!! Tak! Narobię na kanapkę, albo poł szklanki mleka z czosnkiem. O!
Dzięki dziewczyny!!!!

12 lata 4 tygodni temu #479580 przez dziubasek
Ja sobie tez zrobilam kanapeczki z czosnkiem i pomidorkiem :laugh: , mam nadzieje ze nie bede zionac jutro :P

12 lata 4 tygodni temu #479709 przez dorkiszon
Czosnek tak to naturalny antybiotyk, ale gdzies widzialam prenatal wlasnie na zapalenia pecherza podczas ciazy napewno jest bez recepty wiec jak nie wytrzymasz to idz sobie kup.
Ja na szczescie zdazylam sie zaszczepic przeciwko grypie juz trzeci rok sie szczepie i wogole nie choruje nawet na przeziebienie.
Jesli chodzi o porod w Irlandii yo tez slyszalam, ze spoko jest, ja w polsce tez zamierzam wziasc znieczulenie zewnatrzoponowe kiedys kosztowalo 300 zl teraz moze wiecej.
pozdro

12 lata 3 tygodni temu #480186 przez dziubasek
jeju ale mi mezus usmazyl pyszne placki ziemniaczane-kochany :woohoo: jak wam wekendzik mija mamuski?

12 lata 3 tygodni temu #480272 przez mama89muminka
Witam wszystkie lipcowe mamuski :)
Jestem mama lipcowa 2012, termin mialam na 15.07, ale moj synek urodzil sie 25 (zadnej z Was nie zycze przenoszonej ciazy). Dzisiaj (a dokladnie za ponad 3 godziny ;) ) skonczy 4. miesiac. Rowniez mieszkam za granica, rodzilam w Finlandii.

Wam wszystkim serdecznie gratuluje, dbajcie o siebie i malenstwa w Waszych brzuszkach :) Duzo odpoczywajcie bo to tez jest wazne.

W razie jakichkolwiek pytan lub watpliwosci sluze pomoca :)

12 lata 3 tygodni temu #480329 przez dorkiszon
dziubasek
To fajnego masz męża mój jakby coś miał zrobić w kuchni to sajgon bym miała :)
Ja wczoraj miałam atak na mc donald's taki mały grzeszek miałam takie parcie na żarcie, że musiałam bez względu na konsekwencje :) zjeść to świńskie jedzonko :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka