BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #560818 przez mycha7
Później jakby coś się z dzieckiem działo to i tak z okolicznych miast wiozą do Gorzowa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #560819 przez Kamilka22
No właśnie ja też bardziej jestem za gorzowem są teraz dobre warunki no i właśnie ten sprzęt... a do kogo chodzisz? Ja do Smółkowskiego

11 lata 10 miesiąc temu #560822 przez dorkiszon
Kasik nie płacz czasem się człowiek pokłoci ja tez ostatnio wieczorem ryczałam, bo sie pokłociłam na drugi dzień juz było dobrze życie takie jest porypane i potem jeden na drugim sie wyzywa, ale ważne żeby potem jakos dalej brnąć :)

11 lata 10 miesiąc temu #560823 przez mycha7
Do Maja

11 lata 10 miesiąc temu #560826 przez alba77
hejka dziewczyny! witam wszystkie nowe mamity :)
ja podgrzewacz zakupiłam jak skończyłam karmić piersią i używam go do dziś w nocy przed pójściem spać przygotowuję butle i wkładałam do podgrzewacza który stoi przy łóżku i jest na wyciągnięcie ręki jak mała się budzi to podaje jej butle i śpimy dalej teraz już rzadko się budzi ale ja na wszelki wypadek wole mieć przygotowaną butlę żeby nie musieć się rozbudzać i lecieć do kuchni robić mleko, noo i bardzo przydał się w wakacje bo podgrzewałam w nim obiadki :) muszę się pochwalić że moja mała od miesiąca woła siu siu i jak wstaje z nocy to pampik suchy jestem taka dumna :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #560827 przez Kamilka22
a na kiedy masz termin?

11 lata 10 miesiąc temu #560830 przez mycha7
13 lipca

11 lata 10 miesiąc temu #560832 przez dorkiszon
Ja tez podgrzewacz kupie, bo napewno sie przyda.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #560835 przez emi87
Kasik to faktycznie ci te hormony buzują.... bedzie dobrze :*

carmelove jak to sa krople na jakies soli fizjologicznej to chyba nie ma problemu :) ale nie znam sie na tym...

alba no to juz pannica sie robi :D

a mi jeszcze nie przyszedł prezent dla małża...no moze dzis kurier zawita - zoabczymy. jak nie to dostanie z opóźnieniem :P na 14 smigam do pracki wiec z moim Walentym zobacze sie dopiero wieczorkiem (ciekawe czy on wogóle pamieta? :unsure: ) :D

11 lata 10 miesiąc temu #560864 przez karolinkanice16
emi87 kupilam w H&M 4euro jedna :*

11 lata 10 miesiąc temu #560877 przez Patrizia
Czesc mamuski :) dostalam dzisiaj prezent od mojego malego szkraba ktory mieszka w brzuszku a mianowicie.................. kopniaczka :) :) :) tylko jednego ale to najfajniejszy prezent jaki moglam dostac :)

Odebralam wyniki z krwi i moczu i jak porownuje z poprzednimi to sa gorsze :( troszke mnie to wystraszylo dobrze ze wizyta w piatek to sie zapytam co i jak.

Dzwonilam dzisiaj do poloznej ktora prowadzi przygotowania do porodu kazala odezwac sie jak skacze 20tyd to sie umowimy, jestem w tym zielona wiec napewno mi sie przyda wiedza kogos doswiadczonego

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #560883 przez kasiak
Dzisiaj Walentynki ale nic nie mamy w planach. Na początku powiedzmy, ze dwa lata temu obchodziliśmy je jakoś inaczej. Ale teraz uważamy, że nie ma sensu a kochamy się cały czas a nie tylko w jeden dzień w roku :blush:

Na obiad dzisiaj fasolka po bretońsku, daaaawno już nie robiłam a naszła mnie ochota :) szkoda, że dużo nie zjem bo będą wzdęcia :huh:

Dziewczynki a że tak zapytam, jak sprawy łóżkowe w ciąży? Pytam z ciekawości, nie chcecie to nie odpowiadajcie :silly:
Czytałam sporo i tak się zastanawiam jak to jest u innych, czy coś się zmieniło, a może jest lepiej niż przed? :laugh:
Pierwszy trymestr to była masakra, bo zaraz po leciałam do łazienki przytulić się do kibelka. Daliśmy sobie spokój, ale teraz już się czuję dobrze. Można troszkę bardziej zaszaleć, oczywiście z rozwagą :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #560918 przez emi87
Patrizia gratulacje!! to teraz sie pewnie zacznie jak sie maluch rozkręci :P

kasiak u nas marnie - na początku był zakaz,a to brzuch bolał, potem ciągle chorzy a teraz walcze z drobna infekcją :/ mam nadzieje ze sie to w koncu skonczy i bedzie mozna sie poprzytulac :D

11 lata 10 miesiąc temu #560921 przez Jamajka
Alba ale Ci super, z tym siusiu :D Moja też robi na nocnik ,ale nie za każdym razem, no i sama nie zawoła jeszcze, ale myślę, że na wiosnę ją przycisnę, będzie latać w samych majteczkach i po lecie miejmy nadzieję, że będziemy miały siusiu pod kontrolą. A ile Twoja córcia ma? Bo mi się jakoś kojarzy, że podobnie co moja :)
Alba, Ty przygotowujesz mleko na wieczór już rozmieszane z wodą i ono tak stoi w tym podgrzewaczu? Bo ja jak Mała się obudzi to lecę właśnie na śpiocha do kuchni i się tarabanię z cała procedurą zagrzania wody itd. Ja myślałam, że takie mleko może stać raptem godzinę, żeby było świeże.. a później już się robi takie blee.. ciekawe. Ja podgrzewacz też na pewno kupię, bo widzę, że wygoda z tym, więc lepiej sobie życie ułatwiać a nie utrudniać ;-) Tym bardziej, że Lenka się budzi w nocy ok 1-2 razy i drze się "jeeść! jeeeść" albo "mniam mniam, mniam mniam" :D

Patrizia gratuluję kopniaczka ;-) My dzisiaj Walentynki obchodzimy skromnie jak zawsze.. nigdy nie robiliśmy szopki z tego dnia, zawsze gdzie sobie szliśmy, albo do kina, albo coś zjeść na mieście i pospacerować.. a teraz z Lenusią tak nie za bardzo jest się kiedy wyrwać.. :) Dlatego kolacyjkę sobie zrobimy w domu, no i mam dzisiaj wizytę wieczorem, więc może jakiś prezencik sam się trafi, jeśli dzidzia rozłoży nóżki ;-)

Karolinkanice fajne te bluzeczki bo są długie i brzuchacz nie wystaje od spodu ;-) Popatrzę też sobie, bo takich właśnie szukam na lato :)

Dzisiaj byłam właśnie na mieście i kupiłam sobie kilka bluzeczek, jedną kozulę, sweterek i nowe gacie, wygodne i mięciutkie ;-) Jestem zadowolona :D Jak nie wiele kobiecie do szczęścia potrzeba :silly:

Kasiak u nas to tak sobie z tym seksem ostatnio było, bo ja jakaś wiecznie obolała i zmęczona byłam. Ale ostatnio w weekend poszaleliśmy i chyba się rozkręcam :D Jednak ten drugi trymestr pod tym względem jest OK :lol: Muszę się powykazywać trochę, żeby M. nie miałczał za bardzo, bo nie wiadomo jak będzie w trzecim trymestrze. Co jak co, ale czasem trzeba siebie i męża zaspokoić :silly:

aaaa Lacra bądź tak miła Kochana i przypomnij Jamajce sklerotyczce i leniowi śmierdzącemu, któremu się nie chce wertować forum wstecz, jak się nazywała firma tych legginsów, które polecałaś z allegro. Bo ja szukam właśnie takich nie obierających się i nie mechacących. One są z panelem ciążowym czy bez? Bo ja bym chciała i takie i takie ;-)

No to chyba tyle.. uff :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #560926 przez askan2
carmelove ja miałam parę dni temu zapuszczane krople u okulisty przed badaniem takie na rozszerzenie źrenic, i nie było żadnych przeciwskazań

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka