BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #560945 przez carmelove
dziekuje za odpowiedź :*

Ania - nasza dziewczynka !

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #560950 przez Jamajka
Kasiak zdradzę Ci mój sposób na mało wzdymającą fasolkę lub grochówkę. Ja zawsze do namaczania fasoli albo grochu używam wrzącej, przegotowanej wody. I tym wrzątkiem zalewam i odstawiam na noc. Rano płucze porządnie i nastawiam w świeżej wodzie. Odkąd tak robię już nam niestraszne wiatry po obiedzie i można sobie pojeść więcej ;-) Oczywiście nie niweluje tych wzdęć do zera, ale przynajmniej o 70-80% bym oceniła :) więc polecam spróbować następnym razem :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #560954 przez Kasik88
Jamajka świetny pomysł, wyprobuję kiedyś ;) ja właśnie na poprawę humorku i obiadek zamówiłam sobie kebaba z fetą, a co :)
Ooo i stuknął mi 18 tydzień :) Już niedługo półmetek

11 lata 10 miesiąc temu #560963 przez Patrizia
kasik smacznego Ci zycze :) u mnie dzisiaj spaghetti specjalnie dla mojego W :)

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #560965 przez siwa342
a ja muszę sie pochwalić bo aż sama byłam zaskoczona,mego męża nie ma w kraju ale dostałam od niego piękny bukiet róż :)niespodziewałam się tego bo z nim to różnie bywa-śmieje się że jak go nie ma na jakiś święto to go omija i nie musi się starać :P

aż mi się łezka w oku zakręciła jak zobaczyłam kwiaty

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #560966 przez Kasik88
Dzięki i Wam Patrizia również :)

11 lata 10 miesiąc temu #560967 przez Qltoorka
siwa342, ależ Ci współczuję...ja męczyłam się 3 miesiące, ale pod koniec stycznia przeszło jak ręką odjął...i nie mam sposobów na mdłości-mnie nic nie pomagało. Ale fakt, nie doprowadzać do stanu głodu, bo wtedy jest najgorzej.
Są takie tabletki Prenatal complex-na mdłości-lekarka mi polecała.

Lacra, to juz masz odpowiedź czemu taki brzusio masz już spory i czemu na wadze przybierasz :)

Też nie miałam pojęcia jak bardzo może różnić się położnictwo w Polsce od innych krajów. Ale całe szczęście mamy to forum :) Zawsze możemy się tu poradzić, bo przecież wszystkie jedziemy na tym samym wózku :laugh: każda z nas ma różnych lekarzy, będzie też miała inną położną i innego pediatrę-czasem z niewiedzy ciężko się zorientować, że oni mogą nam radzić źle....

Jamajka, dziękuję za pamięć :) Zdecydowałam się usunąć tego nieszczęsnego zęba, bo miałam już dość prób ratowania go, bo tylko się nacierpiałam przez dwa tygodnie, a to i tak 7-ka, więc nie widać, że szczerbata jestem :laugh:

My z mężem nigdy jakoś hucznie nie obchodziliśmy Walentynek, bo nie lubię amerykanizacji, ale wykorzystujemy po prostu ten dzień, żeby spędzić go razem miło :) I dziś przed wyjściem do pracy M. zapowiedział, żebym nie gotowała nic specjalnego, bo on kolacyję przyrządzi :) Pewnie jego popisowa potrawa będzie-lasagne ;) To ja zaraz popędzę di=o sklepu po składniki na to Raffaello :P

kasiak, ze sprawami łózkowymi to u mnie masakra...Tak jak w I trymestrze miałam non stop ochotę, ale się oszczędzaliśmy, bo się baliśmy, tak teraz nawet o seksie nie myślę... :( Nie mam kompletnie ochoty :( Żal mi mojego męża...już zaczął do mnie się zwracać "siostro"...

mycha7, witaj :)

11 lata 10 miesiąc temu #560972 przez Lacrijka
Jamajka - prosze link do leginsów..Ostatnio sobie domawiałam i jeszcze te bluzki bokserki zamoówiłam..są naprawde super :)

allegro.pl/ocieplane-legginsy-getry-ciaz...s-m-i2955274578.html

11 lata 10 miesiąc temu #560985 przez Jamajka
Lacra dziękuje dziękuję dziękuję :kiss: zaraz poprzeglądam wszystko :D

Z tego co widzę to biedne te nasze chłopy są :) ale nic, muszą sobie jakoś radzić :)

11 lata 10 miesiąc temu #560988 przez kasiak
Jak gotuję fasolkę to też tak robię, że wymieniam wodę itd. Ale ja już tak mam, że wzdęcia są i koniec. Dlatego jem mniej ale troszkę częściej :)

11 lata 10 miesiąc temu #561007 przez Qltoorka
Jamajka, byleby sobie nie radzili "za bardzo" :P Mój M. mi wczoraj oznajmił, że się umówił w przyszłym tygodniu na piwko z koleżanką z podstawówki, którą ostatnio spotkał po latach... :angry: nie zabronię mu, ale zazdrosna jestem :P wyobraźnia od razu zaczęła pracować na wysokich obrotach :P

11 lata 10 miesiąc temu #561012 przez Jamajka
heheh :D Wiem Kochana o czym mówisz ;-) tym bardziej, że sytuacja jest taka hmm... filmowa :D
Nie martw się, mój M. leci pewnie w marcu na tydzień do Portugalii niby służbowo, ale to w ramach nagrody za wyniki rozwoju jego produktu w roku 2012. No i się okazuje, że leci on i jeszcze jedna 'koleżanka' z innego działu. :) Na szczęście znam tą flądrę i mówię M. "tylko mi tam grzecznie z tą Kariną" a on na to "coooo?? z Kariną??? przestań! Przecież ona nawet cycków nie ma!!" więc chyba mogę być spokojna, tym bardziej, że M. nie za bardzo za nią przepada :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #561014 przez Jamajka
Lacra jesteś Wielka (nie dosłownie, nie bierz do siebie Słonko :lol: ) ta aukcja zapowiada się naprawdę bardzo dobrze.. za chwilkę zakupię po jednej parze ocieplanych i nieocieplanych legginsów i bokserkę tez sobie dorzucę! a co :D Powiedz mi tylko Skarbie, czy te legginsy ocieplane są na tyle ciepłe, że można w nich chodzić teraz w zimie? i jest ciepło w tyłek? Buziaki :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #561018 przez jabluszko
hej :) oo jakie zazdrosnice z nas :P u nas z tymi sprawami tez krucho...
staram sie pamietac o swoim mezu chociaz raz w tygodniu. na szczecie moj jest bardzo wyrozumialy heh. a ja teraz mam prawdziwy seksowstret

11 lata 10 miesiąc temu #561022 przez dziubasek
Alba zazroszcze, moja co prawda wola siusiu ale dopiero jak zaczyna robic ;) , staram sie ja pilnowac ale jak jestem w pracy to niema kto sie tym zajac... Postanowila sie za nia ostro wziasc jak juz przestane pracowac.
Kasiak u mnie coraz lepiej, piersze 3 m-ce bylam anty seks teraz powolutku sie rozkrecam ;)
A walentynek my nie obchodzimy, dostalam roze od ukochanego buziaka od cory i jestem happy :laugh: .
bylam na shopingach, obczailam co i gdzie dla dzidzi, kupilam malej pare pierdolek, dla ukochanego perfumnki i gierke(ale nie dlatego ze walentynki, my czesto sobie robimy prezenty bez okazji)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka