BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #560473 przez Jamajka
No dokładnie, ja myślę, że przy drugim dziecku już się jest trochę bardziej doświadczonym i człowiek sobie nie da w kasze dmuchać.. bo wie o co chodzi i z czym się może spotkać. A co do wymazu na paciorkowca to w Polsce nie robią tego przy porodzie, bo na wynik takiego badania czeka się około tygodnia.. To jest badanie, które trzeba zrobić przed porodem, na jednej z ostatnich wizyt lekarz daje skierowanie.. i później w papierach, które trzeba mieć do szpitala musi być wynik tego badania.. czy ujemny czy dodatni. To jest obowiązkowe i mój lekarz z pierwszej ciąży mówił, że to jest BARDZO WAŻNE. Ja np. miałam dodatni i wtedy konieczne jest podanie ciężarnej antybiotyku dożylnie, żeby dziecko przy porodzie się nie zaraziło, bo może mieć problemy ze zdrowiem (wiadomo, jedno w ogóle nie będzie miało skutków ubocznych, ale inne będzie miało poważne problemy.. kto wie jakie będą nasze dzieci).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #560480 przez carmelove
witajcie nowe Mamuśki :)))

dziś przyszedł daszek na ptaszek :D:D:D 5 sztuk, ładnie zapakowane w materiałowy woreczek :)
hehehe, śmieszne to :)

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #560482 przez Jamajka
Znalazłam fajny podgrzewacz do butelek zarówno do samochodu jak i domu
allegro.pl/happy-family-oryg-podgrzewacz...dom-i3003873416.html
szczerze mówiąc, to cena jest super hiper atrakcyjna :D Bo ja myślałam, że takie rzeczy ponad 200 zł kosztują :silly:

Ja nie nastawiam się na karmienie butelką (chociaż różnie to bywa) ale tu można też sterylizować smoczki, butelki, zagotować sobie wodę w podróży, podgrzać słoiczek... chyba się skuszę, bo wydaje się praktyczny i użyteczny na dosyć długi okres!

aaa i jeszcze jeden bajer! Mieści każdą butelkę!! a wiem, że większość podgrzewaczy ma dosyć wąskie wejście i szersze butelki, jak tommie tippie nie wchodzą. A ja darzę miłością te butelki i wiem, że się zmieszczą..

Mamuśki korzystałyście z podgrzewacza i czy rzeczywiście warto kupić?

11 lata 10 miesiąc temu #560491 przez siwa342
jamajka koleżanka ma specjalna do butelek tommie tippie -orginalny podgrzewacz który mi da i powiedziała że mało go używała bo trochę długo się jej w tym mleko robiło a jak mała się wydzierała to nie było czasu i w końcu podgrzewała w mikrofalówce

ale myślę że za taką cene to spoko jak w podróży mozna używać i wogóle

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #560493 przez siwa342
a co do sterylizacji to mam osobno chyba na 6 butelek bo nie bedzie mi sie chcialo po jednej sterylizowac,kupiłam więcej butelek i tyle

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #560496 przez Jamajka
Ja nie będę kupowała dużo butelek, najwyżej jedną 150 ml i jedną 260ml (tak na wszelki wypadek żeby mieć), dlatego taka sterylizacja 'pojedynczo' mi wystarczy myślę.. Bo do sterylizatora to pasuje nazbierać 5 czy 6 brudnych butelek a to pewnie chwilę trwa :) Ja jednak nastawiam się na karmienie cycem, więc nie chce od razu nakupić butli, które nie wiadomo czy wykorzystam ;-) Mnie cieszy, że słoiczki można szybko podgrzać nie używając mikrofalówki, i utrzymać stała temperaturę. Ja wiem, że pewnie większość podgrzewaczy ma te wszystkie funkcje, ale ja odkryłam to dopiero teraz :silly:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #560500 przez siwa342
jamajka ja juz chyba z 4 dostałam i tylko jeden komplet kupiłam,moja mama krótko karmiła i większość koleżanek też bo dzieci sie nie najadały i głodne były więc się zaopatrzyłam i tyle a takie 5-6 butelek to nieraz za jeden dzien bez problemu

mi akurat taki mały nie starczy,naraz mogę i butelki i smoczki wysterylizować itp,tylko więcej miejsca te wszystkie bajery zajmują w kuchni

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #560506 przez karolinkanice16
Nie mogłam się zdecydować które zdjęcie więc złączyłam dwa tak na dobranoc zdjęcie brzuszka :):) synuś rośnie :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #560509 przez siwa342
karolinkanice16 jejku ale masz fajny już ten brzuszek ja nie mam nawet połowy z tego

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #560510 przez karolinkanice16
mi się wydaję mały dopiero na zdjęciu widzę różnicę a Tobie kochana urośnie zanim się obejrzysz :)

11 lata 10 miesiąc temu #560512 przez dziubasek
Karolinkanicewow, ciezarowka pelna geba :) , sliczny brzuszek :laugh:
Bisbas i Jamajka u mnie zupelnie inaczej robia wymaz na paciorkowca na ostatniej wizycie u poloznej, refluks z tego co sie orientuje tez lecza. Generalnie to mi tu najbrdziej przeszkadza to ze nie moge sobie pojsc prywatnie do lekarza, na leczenie nie narzekam bo i w polsce i tutaj trafilam na lekarzy z przypadku.
Dobrej nocki mamuski i caluski w brzuszki a okazji walntynek ;)

11 lata 10 miesiąc temu #560515 przez !sylwia!
karolinka jaki Ty masz fajny brzusio
a ja dalej z bezsennością walczę, może macie jakieś sposoby bo zwariuje

11 lata 10 miesiąc temu #560522 przez mycha7
Kamilka jestem z Gorzowa.

11 lata 10 miesiąc temu #560574 przez askan2
Dziewczyny, dzień dobry z rana i wspaniałego Dnia Walentego dla Wszystkich :kiss:

Witaj Mycha7

Karolinkanice ale masz piękny ten brzuszek taki okrąglutki :)

A ja dziś się obudziłam z całym gardłem zawalonym i bolącym, co można na gardło w ciąży zażyć ?

11 lata 10 miesiąc temu #560581 przez mycha7
Ascan Tantum Verde i mleko z miodem.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka