- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
W pierwszej kolejności siwa, gratulację! Niech córcia zdrowo rośnie:) Masz imię?
Jestem i zła i spokojna za razem po tej całej wyprawie Ehh tak w skrócie.. Pojechaliśmy na pogotowie u nas na osiedlu. Po wyjaśnieniu dlaczego i po co tam jesteśmy, pani powiedziała, że czas oczekiwania to ok.3h więc żebyśmy jechali do centrum, ona wyśle informację o naszej sytuacji.
W centrum. 35min czekania do samej rejestracji + 1,5h zanim wezwali nas do gabinetu. Pani zapytała o co chodzi? znowu od początku wyjaśniałam..przerwała mi w połowie mówiąc, że to normalne. Już wtedy ja się poddałam, J. nadal chciał walczyć. Zmierzyła ciśnienie, temperaturę i wzięła siki do analizy. Wyszła i się nikt nie pojawił przez następne 30min. W końcu przyszedł lekarz z gorszym norweskim od mojego. Ten też pytał o co chodzi, więc znowu od początku tłumaczyłam i on też powiedział, że 'to normalne'. Mówię do niego, że tak myślałam dopóki skurcze nie zaczęły się nasilać, a gdy pojawiały się co najmniej raz na godzinę zaczęłam się martwić. Obmacał mi brzuch i powiedział, że to normalne skurcze macicy plus jakieś bekkenløsning i dlatego mnie tak boli. Nie znalazłam tłumaczenia na polski, ale po angielsku to pelvic girdle pain. Myślę, że coś przybliżonego do 'naszego' rozejścia się spojenia łonowego. No i ok pomyślałam sobie, ale co z moją szyjką? Skąd mam pewność, że ten dziadyga mnie nie olewa? Pytam go więc, czy może sprawdzić czy szyjka jest zamknięta. On na to : co to jest szyjka? Podałam mu jeszcze nazwę w języku angielskim i po łacinie.. Powiedział, że nie sprawdzi, że nie ma takiej potrzeby i że po co ryzykować infekcję. I wtedy to już mi się płakać zachciało. Infekcję? w d... mam infekcję jeśli mam w głowie widmo porodu w 5 miesiącu.. Do widzenia i do domu. Mam tylko zgłosić się do swojego lekarza po zwolnienie z pracy i żeby zacząć chodzić do fizjoterapeuty. Wizytę uważam za stratę czasu, temperaturę, ciśnienie i siki mogłam sprawdzić w domu, brzuch też mogłam sama sobie pomacać. Jeśli faktycznie, to jest to o czym mówił, to ok. Czekam jednak nadal na odzew od gin pójdę do niej sprawdzić tą cholerną szyjkę i wkurzę się jeśli będzie otwarta
No to tak w skrócie nie wyszło, ale teraz wiecie jak to wyglądało
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Joanna sliczna masz ta pileczke
Qltoorka ciaza ciazy nie rowna, ja w 1szej ciazy tez smigalam w obcasach(prawie do konca)- teraz nawet o tym nie mysle, kregoslup mi siada
Uniuniodezwij sie bo my sie martwimy...
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
Nika piekne imie!
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
Tok myślenia lekarzy tutaj wygląda tak, że dopóki nie krwawię, to jest wszystko ok, a jak krwawiłam w ostatniej ciąży to ręce rozłożyli, że już za pózno, żeby coś zrobić dlatego się wkurzam
Nie przeszło niestety, staram się nie ruszać odkąd wróciłam Wezmę nospę na noc aaaa no i słynny paracetamol mam brać sobie jak mnie tak bardzo boli
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Uniuni no jesteś bidulka bo trafilas na debili i jeszcze tyle musialas czekać:/ trzymam kciuki zeby wszystko było ok!!
Kurcze a ja się zasmarkalam i tylko chodzę i kicham:/ kupiliśmy w końcu sofe do pokoiku dzidzi, ahh marzec marzec czas zakupów
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziubasku na miejscu w sensie w tym samym mieście? Tak Tylko tak jak już pisałam ona właściwie już nic ze mną nie ma wspólnego, pomaga ludziom zajść w ciąże i jej zadanie na tym się kończy, dlatego czekam aż się odezwie Zazwyczaj wysyła mi smsa z datą i godziną wizyty lub instrukcjami, co mam robić. Uzbrajam się więc w cierpliwość
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Ale to nieważne w sumie teraz... Ważne, by Ciebie juz tak nie bolało i byś nie miała racji co do tej szyjki... Liczę na to, że ginekolog-amator z Ciebie marny i źle oceniłaś jej "otwartość"... Leż, odpoczywaj, nie stresuj się i trzymam kciuki, żeby kobita się odezwała szybciutko
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Lecę coś wszamać i potulać męża przed rozłąką dobranocki i do zalogowania
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
niech cie J. za nogi do zyrandola zawiesi
kasiu wypoczywaj u mamy :* bedziemy tesknic hehe
własnie pożeram orzeszki solone mmmmmm jak mi sie chciało,tego mi trzeba było upiekłam tez mufinki z dzemikiem malinowym ale to do teściów na jutro ale i ytak mnie do nich nie ciagnie jakos.
ach i kupiłam dziś śliczne zielone śpiochy w biedronie (tylko na rozmiar 74-będa na później)
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
co do wizyty to pan doktor zbadał wszystko,jak serduszko ile komór czy jakies wady widać,sprawdził oczka,nosek i wszystko co jest ważne aby stwierdzić czy ma jakieś wady-no i wszystko jest ok,waga 300g też powiedział że ok jak na ten tydzień. Wzrostu mi nie podał ale w poniedziałek jade na comiesięczną wizyte do swojej gin wiec się dowiem.
Co do tego że będzie dziewczynka dalej nie wierze a u mnie w rodzinie to się cieszą na maxa-bo babcie chciały wnuczke a ja córke-mężowi było obojetne.Gdyby nie to że gin pokazał mi że nie ma siusiaka między nogami to bym nie uwierzyła. Niestety nie mam akurat zdjęcia,porobił mi krótkie filmiki ale mała zakrywała rączkami twarzyczkę a potem obruciła nam się pupą.
Kurcze dalej nie wierzę nie mam pojęcia co do imienia!!! Miałam tylko na chłopca.Ubranka tez mam wszystkie przyszykowane na chłopaka i teraz musze na dziewczynkę wyciągnąć.