BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #578839 przez uniuni
Agusiaa poważnie wyśmiał? :ohmy: Ja nie należę do mistrzów kuchni i nie mam cierpliwości do wielogodzinnych dań, a takie papryczki, grzybki czy ogórki robi się niesamowicie łatwo i szybko, więc nie rozumiem skąd ten teściowy śmiech?

Spróbuj! Wez jednen słoiczek, ze 2 papryczki czerwone i wlej zalewę, za dwa/trzy dni zobaczysz co Ci z tego wyszło :woohoo:

Kasiak miłej podróży i uważaj na siebie! Udanego pobytu w PL, nie zapomnij o nas, ściskam :kiss:

Kaśka nie dam się ;) Trochę cierpliwości tylko :) Tobie też życzę miłego, słonecznego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #578843 przez agusiaa26
Uniuni jasne że wyśmiał- on taki jest, uważa że jest najzajebistrzy i że po co ja mam robić skoro oni mi to dają, bo ja mam im za każdym razem dziękować:/ ojj szkoda słów
jakbyś miała jakiś link to wrzuć prosze, z chęcią spróbuję, bardzo lubię siedzieć w kuchni więc może i tego się czepię ;)

11 lata 9 miesiąc temu #578846 przez uniuni
agusiaa26 napisał:

Uniuni jasne że wyśmiał- on taki jest, uważa że jest najzajebistrzy i że po co ja mam robić skoro oni mi to dają, bo ja mam im za każdym razem dziękować:/ ojj szkoda słów
jakbyś miała jakiś link to wrzuć prosze, z chęcią spróbuję, bardzo lubię siedzieć w kuchni więc może i tego się czepię ;)

Mój ulubiony blog mojetworyprzetwory.blogspot.no/search/label/przetwory łatwo tu o inspirację :)

11 lata 9 miesiąc temu #578854 przez agusiaa26
wow dzięki, jak pięknie wyglądają te twory-przetwory:):) dzięki! napewno skorzystam i dam znań;)

11 lata 9 miesiąc temu #578875 przez kaska1982
Mój S chce żeby Mały miał na imię Mateusz :) nie jestem do konca przekonana, ale uzgodnilismy ze dla chłopca to on wybierze imię i teraz chyba powinnam dotrzymać słowa :unsure: Ja miałam wybrac imię dla dziewczynki :) A wy co myslicie?

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 9 miesiąc temu #578884 przez uniuni
kaska1982 napisał:

Mój S chce żeby Mały miał na imię Mateusz :) nie jestem do konca przekonana, ale uzgodnilismy ze dla chłopca to on wybierze imię i teraz chyba powinnam dotrzymać słowa :unsure: Ja miałam wybrac imię dla dziewczynki :) A wy co myslicie?

Mati ładne imię :) Ja nie byłam przekonana do Nilsa, ale po kilku dniach nazywania tak swojego brzuszka - najpiękniejsze imię na świecie :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #578887 przez Nikaa
niestety nie mam konkretnej strony gdzie byłby jakiś fajny zbiór takich warsztatów :( wczoraj dostałam natchnienia i wygoglowałam poprostu warsztaty dla kobiet w ciąży poznań 2013 :P i te warsztaty mi wyskoczyły :) ja się zapisałm i idę i na Bezpieczny Maluch i na Akademia Mama pyta :) teraz jak już nie chodzę do pracy zamierzam się podszkolić ile się da ;)

kaska1982 mój mąż ma na imie Mateusz :) Mateusze to fajne chłopaki :laugh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 9 miesiąc temu #578897 przez magdalenagal
kaska1982 napisał:

Kochana u nas też tak było i jest :-) ja wybierałam imię dla Dziewczynki a Monsz dla Synka.
Mnie się bardzo podoba Mateusz ale Monsz chce Michała, i tak jak mówisz trzeba dotrzymać słowa :-)

11 lata 9 miesiąc temu #578898 przez Qltoorka
agusiaa26, dziękuję za obiecaną fotkę :) No przyznaję, trochę urosłaś od ostatniego ;) ale i tak jak piszesz, że brzuch Ci już ciąży to jakoś ciężko w to uwierzyć patrząc na tą zgrabniutką, chudziutką mamuśkę pod koniec 5 miesiąca ciąży, no no :silly: :P

Ciekawe jak to jest, że nasze dzieciaczki są podobnej wielkości, a nasze brzuszki tak się diametralnie różnią.
Ja niby mega szczupła jestem i niewiele przybrałam na wadze, a mam już piłeczkę o rozmiarze 93 w pasie... trochę się boję, jak to dalej będzie, bo to jeszcze tyle czasu zostało...

11 lata 9 miesiąc temu #578902 przez Qltoorka
magdalenagal napisał:

Kochana u nas też tak było i jest :-) ja wybierałam imię dla Dziewczynki a Monsz dla Synka.
Mnie się bardzo podoba Mateusz ale Monsz chce Michała, i tak jak mówisz trzeba dotrzymać słowa :-)

Zarówno Mateusz jak i Michał bardzo mi się podobają... Wydaje mi się, że więcej opcji zdrobnień ma imię Michał - choćby jedno z nich króluje wśród znanych mi Michałów (w tym mojego męża) - Misiek :silly:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #578909 przez magdalenagal
Qltoorka napisał:

magdalenagal napisał:

Zarówno Mateusz jak i Michał bardzo mi się podobają... Wydaje mi się, że więcej opcji zdrobnień ma imię Michał - choćby jedno z nich króluje wśród znanych mi Michałów (w tym mojego męża) - Misiek :silly:

U nas już brzuch jest Miśko :-) i Michasio :-) czekam na Niego jak jasny gwint! Tak jakWy z resztą :-) nie muszę Wam tego tłumaczyć :-)

11 lata 9 miesiąc temu #578917 przez carmelove
Cześć Mamki ! Produkujecie i produkujecie :) nie mogę nadążyć z czytaniem... Gratuluję dziewczynek i chłopaków na usg !

Dzięki za info o warsztatach. Też się wybiorę do katowic :)

Kaśka - Mati to super imię :) gdybym miała synka też nazwałabym go Mati albo Wojtuś :side:

Zapisywałyście się już do szkoły rodzenia ? Opłaca się w ogóle wybrać ?

Pozdrowki !

Tak oglądam te Wasze zdjęcia brzuszków... Same atrakcyjne babeczki na tym forum :) :

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 9 miesiąc temu #578926 przez Qltoorka
Carmelove, a gdzie mieszkasz? :) Widzę, że coraz więcej dziewuszek ze śląskiego ;)

Ja idę do szkoły rodzenia już za niecałe dwa tygodnie, do Feminy w Katowicach. Zajęcia są refundowane przez NFZ. Są różne opinie czy się opłaca czy nie, ale ja wolę pójść i przekonać się na własnej skórze-nie chodzi mi o wiedzę na temat radzenia sobie w czasie porodu, a bardziej o kwestie związane z opieką i pielęgnacją maluszka, bo ja nigdy z dziećmi nie miałam do czynienia...

11 lata 9 miesiąc temu #578930 przez magdalenagal
Ja właśnie znalazłam info że w mojej Pszczynie jest szkoła rodzenia z NFZ. Właśnie jutro tam zadzwonię. Szkoła jest weekendowa więc jest większe prawdopodobieństwo że damy radę chodzić we dwójkę :-)

Dzięki że jesteście takie mądre... ja bym na szkołę rodzenia z NFZ nie wpadła.
:kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #578993 przez Patrizia
Czesc mamuski :) 2dni bez lapopa i tyle nadrabiania ale mozna sie wkoncu przyzwyczaic :P

agusia jaki zgrabny brzysio :) ciekawe od czego to zalezy ze te nasze brzuszki takie rozne ja juz powoli w wieloryba sie zamieniam :P musze chyba skorzystac z tych cwiczen ktore tu byly wrzucone :P

do szkoly tez sie wybieram nie mam nic do roboty a zawsze sie czegos ciekawego moge dowiedziec nie miala nigdy stycznaosci z noworodkami.

siwa gratulacje dziewczynki a kasi zdowiutkiego synka :)

ktoras pisala zeby pozmieniac suwaczki na niebieskie i rozowe super pomysl ja juz zmienilam :lol:

Ksawerek(*)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka