- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rozstępów nie mam narazie i mam nadzieje że mi się nie pojawią :/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
Rano znów bolało mnie coś w okolicach lewego jajnika - nie wiem czy to te wiązadła czy co, ale wrzucam na luz jak czuję że Tymuś się rusza
Emi jaki zacny ciążowy brzuszek
Ja jak narazie rozstępów nie mam - wczoraj kupiłam sobie krem z rosmana i mam nadzieje że ich nie będzie wcale
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Emi super brzuszek miałam napisać fajnie,że na bieżąco pokazujecie swoje brzuszki. Faktycznie jak któraś z Was powiedziała jesteśmy w podobnym okresie ciąży a kształty tych naszych brzusiów są różne niektóre z Was to takie chudzineczki
Co do rozstępów to...... mam po dwie różowe kreseczki całkiem nowe ale nie na brzuchu tylko na piersiach właśnie eh...
Qltorko jutro trzymam kciuki za Twoją wizytę jestem ciekawa kogo tam masz pod serduszkiem
Dorkiszon to się miniemy faktycznie, ja mam na 14 wizytę. a mieszkam niedaleko Troclika bo na osiedlu obok. Słyszałam dobre opinie o Trocliku ale nigdy tam nie byłam. W ogóle nie byłąm nigdzie na basenie oprócz w szkole u siebie hehe
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Ja uważam że jeśli mamy mieć rozstępy to i tak się pojawią. ..uwazam że są genetyczne...ja.juz przed ciąża stosowałam oliwke migdalowa codziennie smaruje brzuszek i piersi. Robie tez peeling 2 razy w tygodniu i kąpiel w oliwie
Jasne, że jeśli ma się predyspozycje do rozstępów to czasem nic na nie nie mozna poradzić, ale skoro kilka moim koleżanek uprzedzało mnie, że one smarowały w ciąży brzuch i nie mają rozstępów, ale nie pomyślały zupełnie o piersiach i niestety tam się pojawiły to ewidentnie nawilżanie jest sprawą pierwszorzędną i nie można tego bagatelizować...
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Joanna89 napisał:
Ja uważam że jeśli mamy mieć rozstępy to i tak się pojawią. ..uwazam że są genetyczne...ja.juz przed ciąża stosowałam oliwke migdalowa codziennie smaruje brzuszek i piersi. Robie tez peeling 2 razy w tygodniu i kąpiel w oliwie
Jasne, że jeśli ma się predyspozycje do rozstępów to czasem nic na nie nie mozna poradzić, ale skoro kilka moim koleżanek uprzedzało mnie, że one smarowały w ciąży brzuch i nie mają rozstępów, ale nie pomyślały zupełnie o piersiach i niestety tam się pojawiły to ewidentnie nawilżanie jest sprawą pierwszorzędną i nie można tego bagatelizować...
Zgadzam się z przedmówczynią
Moja mama ma na brzuchu maaaaaase rozstępów, na piersiach za to wcale, a cellulit na jej nogach nie istnieje. Moja siostra i ja za to cellulit cyt. wchłaniamy z powietrza Siostra urodziła córeczkę w listopadzie i poleciła mi Bio-Oil, brzuch gładziutki, żadnych rozstępów. Za to piersi nie smarowała i tam ma rozstępy, przestrzegła mnie przed tym. Ja dla świętego spokoju smaruję się od szyi po paluszki u nóg Lepiej za dużo niż za mało Szczególnie teraz, bo od tygodnia strasznie brzuch i piersi mnie swędzą, więc jak tylko jestem w domu i poczuję swędzenie - smaruję
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Np. catherine-w sumie napisała do nas 3 posty, ostatni 16 grudnia;
katiga-1 post 20 listopada
Sabe-ostatni post 28 listopada
Manfred00 też napisała dwa posty 31 stycznia i więcej się nie pokazała
Do lisi pozwoliłam sobie napisać wiadomość na Fb-obiecała, że się odezwie, że brak jej teraz czasu na cokolwiek.
Co radzicie? Czy usunąć je z tabelki czy czekamy mając nadzieję, że się jeszcze odezwą?
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
A Kasik88? Gdzież ona? I kiedy ma USG? Coś mi się kojarzy, że chyba w późniejszym terminie, gdzieś koło agusii26
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Wiecie co, tak przyglądam się tej naszej tabelce, a raczej zastanawiam się nad osobami, które nie zaglądają do nas już od zeszłego roku...
Np. catherine-w sumie napisała do nas 3 posty, ostatni 16 grudnia;
katiga-1 post 20 listopada
Sabe-ostatni post 28 listopada
Manfred00 też napisała dwa posty 31 stycznia i więcej się nie pokazała
Do lisi pozwoliłam sobie napisać wiadomość na Fb-obiecała, że się odezwie, że brak jej teraz czasu na cokolwiek.
Co radzicie? Czy usunąć je z tabelki czy czekamy mając nadzieję, że się jeszcze odezwą?
Usuń, jak wrócą to można wpisać je na nowo
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja sobie wróciłam z przychodni właśnie no i lipa , bo z tarczycy wyniki mam niezbyt dobre dostałam tabletki w piątek idę sobie do endokrynologa więc tydzień z lekarzami mam dziś w środę i piątek
Leukocyty mam za niskie co oznacza jakis stan zapalny w organizmie więc zobaczymy co ginekolog powie. Glukozy nie musze powtarzać nawet mi teraz sprawdziła cukier na poczekaniu i było ok.
Także na tarczyce dostałam hormony nie spodziewałam się, że odezwie mi sie tarczyca jednak warto zrobić TSH i Ft4.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Qltoorka ja bym nie usuwała, bo usunąć zawsze można to ostateczność miejmy dobre serce
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
miejmy nadzieję,że to nie są jakieś duże problemy. Na pewno więcej Ci powie lekarz.
jeszcze jedno pytanko na Troclik trzeba mieć czepek???
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nigdy nie miałam nadczynności ani niedoczynności. Miałam kiedyś guza dość dużego, gdy mieszkałam nad morzem, bo tak myśle, że przez to guz mi pękną i na tym zakończyłam z tarczycą.
Lekarz kazał mi przyjść dopiero jak zajde w ciąże no więc zrobiłam sobie wyniki i wyszły złe.
Teraz do niego ide w piątek i zobaczymy co zobaczy na usg może znowu cos mi sie obudziło.
Mam się niby nie martwić, ale wiesz jak to jest zawsze troche sie martwie dzieckiem.
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa