BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #580228 przez Joanna89
Dobra mamuśki ja zmykam bo znajomi już są :) buzka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #580231 przez Qltoorka
dziubasek, ale może to miała na myśli jakieś ćwiczenia w I trymestrze? Generalnie teraz nasze ciąże przebiegają prawidłowo i już przecież nie poronimy... No tak mi się wydaje, lekarzem nie jestem, ale moja gin mi ciągle powtarza jak o cos pytam czy mogę, że właśnie ciąża przebiega prawidłowo i nie ma przeciwwskazań...

11 lata 9 miesiąc temu #580232 przez dziubasek
Joanna89 napisał:

Ja lubie ładnie wyglądać nawet jak jestem w domku :) nie maluję się jakoś konkretnie, ale puder czy róż, jak najbardziej hehe:)
Zdjecia robie co tydzień tak na pamiątkę :)

I bardzo dobrze :) ja tez lubie ladnie wygladac w domku tylko ostatnio okropnie zbrzydlam ;) czuje sie aseksualnie...wiecie o co mi chodzi ;)

11 lata 9 miesiąc temu #580236 przez Joanna89
dorkiszon też mama taką nadzieję :) Ale uwielbiam sport więc nie musze się na szczęście zmuszać :)
No i piję też dużo wody nie gazowanej, zielona herbatka :)

11 lata 9 miesiąc temu #580238 przez Joanna89
Qltoorka napisał:

dziubasek, ale może to miała na myśli jakieś ćwiczenia w I trymestrze? Generalnie teraz nasze ciąże przebiegają prawidłowo i już przecież nie poronimy... No tak mi się wydaje, lekarzem nie jestem, ale moja gin mi ciągle powtarza jak o cos pytam czy mogę, że właśnie ciąża przebiega prawidłowo i nie ma przeciwwskazań...

moja znajoma poroniła w 24 tygodniu ciąży...:(

11 lata 9 miesiąc temu #580240 przez Joanna89
Jeśli chodzi o przyżady to ja nie ćwiczę np. bieżnia jest zabroniona w ciąży.
Wykonuje cwiczenia bez obciążenia , jedynie chantelki mam 0.5kg :)

11 lata 9 miesiąc temu #580241 przez dziubasek
Joanna89 napisał:

Qltoorka napisał:

moja znajoma poroniła w 24 tygodniu ciąży...:(

moja siostra w 26 poronila, wiec wole nie kusic losu... pocwicze po ciazy i nadrobie zaleglosci :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #580248 przez Joanna89
Dziubasku ale czy poroniła z powodu ćwiczeń ? Bo moja koleżanka spadła z krzesła. Ja nie mam takiego myślenia "nie ćwiczę bo poronię" jestem aktywna i dobrze mi z tym, lekarz mówi ,że mogę ćwiczyć, tylko uzupełniać płyny. Brakuje mi wspinaczki , ale muszę poczekać aż urodzę Alicję:)

11 lata 9 miesiąc temu #580250 przez siwa342
Joanna89 ładnie,chociaż jesteś chudziutka to brzuszek masz fajny :)

Kasik88 a ja tak narzekałam jak mnie mdliło a ty masz bóle:( będzie dobrze :) jeszcze trochę i się wyklujemy :)

Qltoorka witaj w klubie ja też w dresach chodzę a maluje się jak wychodze i to nie zawsze takiego mam lenia

acha dostałam dzisiaj te próbki z johnsona :)

moja córcia ma aż 17cm:) zaczeła więcej kopać :) chyba miała focha że mama myślała że to synuś,dzisiaj na wizycie jajeczek brak więc mam nadzieję że lekarza aż tak sie mylić nie mogą

nie mam zielonego pojęcia co do imienia....masakra, na chłopaka juz miałam

MAJA

11 lata 9 miesiąc temu #580256 przez dziubasek
szczerze mowiac to niewiem co bylo przyczyna ale ona tez z tych aktywnych...
Ja juz mam jedno poronienie za soba i chyba bym sobie nie darowala jakby cos sie stalo tylko z tego powodu ze chcialam pocwiczyc... wiec basen a po ciazy nadrobie zaleglosci :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #580258 przez Joanna89
dziubasku każdy ma swój sposób na siebie :) ja bym chyba bzika dostała tak bez ćwiczeń i basenu :P
Ale jeśli straciło się raz ciąże to wiadomo ,że człowiek jest ostrożniejszy.
Polecam też ćwiczenia typowo oddechowe które nie sprawiają wysiłku, a "umacniają" mięsnie :)
aha i cwiczę też mięnie Kegla.

11 lata 9 miesiąc temu #580259 przez kasiak
Dzisiaj się obkupiłam na alledrogo :-). Zamówiłam wreszcie ten podgrzewacz, do tego pieluszki, laktator z aventa i "odglutacz"( aspirator) do noska. Jak przyjdą to się podzielę wieściami :-)
Do tego jakieś głupotki dla mnie, gadżety do tableta itp.

Przed chwilą miałam pierwsze z serii odwiedzin, wyglaskali mnie, wymacali, ogólnie jest w porządku :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #580269 przez dziubasek
Joanna89 napisał:

dziubasku każdy ma swój sposób na siebie :) ja bym chyba bzika dostała tak bez ćwiczeń i basenu :P
Ale jeśli straciło się raz ciąże to wiadomo ,że człowiek jest ostrożniejszy.
Polecam też ćwiczenia typowo oddechowe które nie sprawiają wysiłku, a "umacniają" mięsnie :)
aha i cwiczę też mięnie Kegla.

Joasiu ja w 1szej ciazy tez bylam mega aktywna, ale pod koniec sierpnia stracilam ciaze i wierz mi teraz strach przed tym jest wiekszy niz chec do cwiczen. Dla Julki i mojej Miss Maji jestem w stanie zrezygnowac ze wszystkich przyjemnosci :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #580270 przez Joanna89
Pewnie teraz też bym tak myślała,ale jest dobrze i ćwiczę dalej :) na basenie jest tyle mam :) aż miło popatrzeć :)
zmyka miłego wieczorku !:)

11 lata 9 miesiąc temu #580271 przez Jamajka
Moim zdaniem ciąża to nie jest wymarzony okres na jakąś duża aktywność fizyczną. Wszystko tez zależy jak się człowiek czuje i jakie tryb prowadził przed ciążą. Basen, spacery, pilates owszem.. joga też jest raczej mało absorbująca, ale ja tam odpuszczam przysiady, skłony i inne wygibasy, bo po prostu szybko się męczę i nie znoszę tej ciąży jakoś rewelacyjnie.. Zresztą też podnoszę trochę Lenę, chodzę po schodach z zakupami i dla mnie wysiłku wystarczy.
Na aktywności skupię się po ciąży, jak już wszyscy we 4 będziemy bezpiecznie w domu ;-) Teraz relax i wypoczynek ;-)

Dorkiszon witaj spowrotem, brakowało Cię ;-)

Dziubasku tez mi się wydaje, że zbrzydłam ostatnio ;-)

Ale nie daję zrobić z siebie zmokłej kury i regularnie się maluję i w miarę ubieram, choć bywają dni, że dresiara ze mnie :blink:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka