BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #498949 przez uniuni
Dorkiszon to się zamieniamy :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #498950 przez emi87
no ja nie wiem co to wymioty...
uniuni jak sie martwisz to zrób sobie moze badanie hcg zeby sie upewnic ze hormonu jest ile trzeba :) bedzie dobrze :* ja tez mam tak ze np na poczatku mnie piersi bolały strasznie a teraz to tak tylko troche... mi sie wydaje ze objawy moga w kazdej chwili ustepowac jak i w kazdej chwili zaatakowac :) wioec spokojnie i głowa do góry!! zobacz to juz 10 tydz :woohoo:

mnie z kolei nerka męczy....ale damy rade :) ja sie waham czy w pon robic usg - bo z jednej strony ile mozna,co chwile usg? powiedza ze szalona jakas kobieta :D no i kasa :dry: ale z drugiej strony byłabym spokojniejsza na świeta :)

ps.włanie pije kakaoko :P

12 lata 1 tydzień temu #498972 przez kaska1982
Własnie wróciłam z usg :) Powiem Wam, że lekarka, która je robiła to jakaś dziwna, mało co sie odzywała, a jak o cos pytałam, to mnie zbywała. Ale jak zobaczyłam Maleństwo na monitorze to się wzruszyłam i rozpłakałam :lol: Ruszało rączkami i nóżkami i fikało koziołki :) Na początku leżało nieruchomo, i trochę się bałam, ale jak zaczęło Się ruszać to byłam szczęśliwa, jak nigdy dotąd :) Dzidzia ma 3,5cm i wychodzi że termin porodu będzie 8 lipca, czyli w sumie jeden dzien różnicy od tego, który wyliczył lekarz z OM.
Dziewczyny cieszę sie jak głupia, i chyba dopiero teraz uwierzyłam w to, że jestem w ciąży i niedługo zostanę mamą :) Choc miałam robione usg jak leżałam w szpitalu w 6 tyg, ale wtedy to była tylko kropka na monitorze o średnicy 5 mm, a teraz to już zupełnie co innego :)

Dzięki temu będę miała doskonały humor przez cały weekend :) i nawet rwa kulszowa, ani mdłości mi go nie zepsują :)
Wam wszystkim życzę tego samego :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 tydzień temu #498975 przez Kamilka22
Ja też nie wiem co to wymioty w ciąży w ogóle nie mam ich, jedynie na początku bolała mnie macica, potem piersi i bóle brzucha jak na miesiączkę. Ale w sumie cieszę się że nie mam tych wymiotów bo jak czytam jak się męczycie to Wam współczuję.

12 lata 1 tydzień temu #498977 przez Qltoorka
Kaska1982, super wiadomość :) pięknie się czyta takie wiadomości :)

12 lata 1 tydzień temu #498978 przez emi87
kaska super wieści!!! wiedziałam ze wszystko będzie dobrze - gratuluje :* teraz uśmiech ma ci nie schodzić z ust :kiss:

12 lata 1 tydzień temu #498980 przez Kamilka22
kasia super wiadomość:) bardzo się cieszę że wszytko dobrze jest:)

12 lata 1 tydzień temu #498982 przez kaska1982
Dziękuję dziewczyny :) Mam nadzieję, że uśmiech nie będzie schodził mi z twarzy :)

Cieszę się jak dziecko, które dostało wymarzony prezent na gwiazdkę :)

A tak wogóle to najpiękniejszy prezent, jaki mogłam dostać pod choinkę :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 tydzień temu #498988 przez agniesia
Dzień dobry dziewczyny:)

12 lata 1 tydzień temu #498992 przez agniesia
Gratuluje Kasiu:)

Widok dziecka to piękny widok, taki malutki cud:)

12 lata 1 tydzień temu #498991 przez Kamilka22
kaia to w 10tyg na UGS juz chyba dokladnie widac głowke raczki i nozki?

12 lata 1 tydzień temu #498995 przez agniesia
Cześć Kamilka:)

Ja myślę, że widok dzidziusia na USG to w dużym stopniu zależy do sprzętu USG i od lekarza:)

U mnie już wszytkso w 7/8 tygodniu było widać:)

12 lata 1 tydzień temu #498998 przez Qltoorka
Matko, dziewczyny, aleście narzuciły tempo....normalnie mam tyle do nadrobienia, a to tylko jeden dzień ;) Fajnie się Was czyta, tylko głupio tak w tyle za Wami odstawać :silly:

Mój mąż jest handlowcem. Sprzedaje częsci samochodowe. Poza tym jest muzykiem. Basistą. Nasz groszek był już na koncercie Taty-swoim pierwszym koncercie :) w 8 tc.
W ubiegłym za to szalał na Marii Peszek :laugh:

A co do porodu rodzinnego to my nie myśleliśmy jeszcze nad tym. Raczej staram się nie wybiegać aż tak w przyszłość, żeby nie zapeszać.
Ale zawsze mi się wydawało, że mi tam facet nie potrzebny...Żeby nie skończyło się jak w tych filmach, gdzie rodząca się drze po nim, że to wszystko jego wina i że nigdy więcej seksu, hihi :lol:
No ale też nie znam w ogóle opinii na ten temat mojego męża. Może będzie chciał uczestniczyć w tym cudzie narodzin i być pierwszym, który zobaczy nasze dziecko...
Tak więc zostawiam tą decyzję do podjęcia na później.. Czasu jak marasu ;)

A ja dziś pół nocy ściskałam się z kibelkiem...I dalej czuję się okropnie...Chociaż, nie wiem czy Wy tak macie, że generalnie lepiej mi jak jestem w ruchu, a nie jak stoję, siedzę czy leżę...więc po badaniach (pobranie krwi) wybrałam się na zakupy i nabyłam dwa nowe śliczne biustonosze. Większe :) Ach, pierwszy raz w życiu jestem zadowolona z rozmiaru swojego biustu. ABSOLUTNIE nie mam nic przeciwko temu, by taki pozostał :silly:

12 lata 1 tydzień temu #499000 przez agniesia
Cycki górą:)

12 lata 1 tydzień temu #499002 przez dorkiszon
To gratulacje.
Mój chyba spał jak mi robili USG, albo to jeszcze nie ten tydzień, gdzie robi fikołki :)
Ja oczywiście zwróciłam drugie śniadanie teraz pije kakao.
Dziewczyny, a macie taka wrażliwość na dzwięki ja się często wystraszam rożnymi dzwiękami taka płochliwa się stałam ?
Wyczaiłam coś na mdłosci słyszałyście o czymś takim ?
allegro.pl/opaska-na-nadgarstki-zapobieg...iom-i2829410304.html

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka