BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #582869 przez kaska1982
Co do podgrzewaczy i karmienia to ja jak najbardziej chciałabym karmić, ale różnie to bywa. Wiem ze może być tak jak z moim bratankiem, któy przez pierwsze trzy dni po urodzeniu nie chciał pic z piersi za to z butelki jak najbardziej i to laktator był niezbędny. i teraz bratowa ściąga regularnie a nadmiar zostawia na pozniej, wiec przydaje sie podgrzewacz. Próbowala z nakładkami na piersi ale tez nieskutecznie...

Nauczona jej doświadczeniami, podgrzewacz, laktator i woreczki do zamrazania pokarmu myślę ze będą podstawą wyprawki :)

aaa i jeszcze jedno, dostałam dzis od siostry piękny niebieski kocyk :) cudenko :) mięciutki milusi i wogole super. Kupiła go w pepco za małe pieniądze i gdybym nie dostała go w prezencie to pewne w najblizszym czasie sama go sobie kupiła :)

Kocham Cię syneczku!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #582880 przez agusiaa26
dzięki za info, napewno kupie,
jak ja wam zazdroszcze ze juzz wbieracie ciuszki dodatki i imiona oczywiście. U nas do połówkowego usg 2 TYGODNIE :ohmy: :(

11 lata 9 miesiąc temu #582882 przez dziubasek
Uniuni ale mi sie twoja ruda kita podoba :) dbaj o siebie i Nilsa domek i nie grzbac mi juz w pipce ;)
Judytejszagratulacje, kiedy opijamy prawko? ;)
Mlecznamama no panic, ja na poczatku przytylam 6 i od 2m-cy waga stoi w miejscu a Julcia rosnie i wyglada na to ze bede miala kolejnego duzego dzidziolka
Dorkiszon ty mi tam dbaj o Kubusia bo ja mam do tego imienia slabosc(moj M to Kubus)trzymalam za niego kciuki
Nikaa ja karmilam 6 m-cy ale kupilam podgrzewacz od poczatki, niestety wogole go nie uzywalam bo Miss wolala letnie mleczko... moze teraz sie przyda
Joannanie smutaj, bardzo mi przykro :(
Emi dziubaski czekaja na dobre wiesci :)
A my dzisiaj caly dzionek w ruchu, playgroup, obiadek, zakupki potem mielismy gosci... teraz mam czas dla siebie bo ciocia zabrala Miss na plotki ;)

11 lata 9 miesiąc temu #582885 przez Qltoorka
emi87, trzymamy i czekamy na wieści :)
Ja stawiam na chłopaka :P

Joanna89, piękną macie tą pasję, piękne zdjęcia... Oklaski dla Twoich rodziców, że dali Ci taki piękny przykład, który teraz i Ty będziesz dawać swojej córeczce... :)

Ja chodzę po górach, ale nie wspinam się i głównie tylko jesienią, latem i wiosną... Mnie z kolei zaraził ojciec jednej z moich koleżanek z klasy z podstawówki, który jest przewodnikiem PTTK. Cała klasa miała książeczki PTTK i zbierała punkty, odznaki i pieczątki po schroniskach ;) Wiadomo, że większość ograniczyła się tylko do wycieczek klasowych, ale ja pokochałam ten kontakt z naturą i tą formę spędzania czasu-uwielbiam ten wysiłek, kiedy zimny pot cię oblewa, uda i pośladki już bolą, a Ty i tak wytrwale dążysz do zdobycia szczytu. Normalnie tak dobre jak seks :P

Ja też zamierzam kupić podgrzewacz, właśnie ze względu na możliwość "narobienia" zapasów, które potem można podgrzać na szybko.
I mam taką ściągawkę-może Wam też się przyda:
przechowywanie mleka z piersi:
-temperatura pokojowa - 4-6h (26stopni)
-lodówka 8 dni
-zamrażalnik-2 tygodnie

A co do poduszki do spania to ja też się nad nią zastanawiałam, ale koniec końców stwierdziłam, że jest to wydatek, który mogę sobie odpuścić, śpię ze zwykłą poduchą między nogami i jest ok, a kupiłam poduszkę do karmienia-rogal Motherhood-używaną za 20zł

11 lata 9 miesiąc temu #582888 przez Nikaa
Dzięki Dziewczyny - chyba w takim razie zakupie - nie teraz to pewnie później się przyda :blink:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 9 miesiąc temu #582890 przez Joanna89
Nikaa ja kupie od razu, jak gdzieś będę musiała jechac to mąż czy.mama podadza malutkiej mleczko:) tak to prawda ale ta iskierka już gasnie :( w lutowym mumerze M jak mama jest artykul ze mleko z.piersi mozna trzymac nawet pół roku w zamrazarce w temp -18

11 lata 9 miesiąc temu #582894 przez Nikaa
No przyznaję, że teraz wygląda to już naprawde kiepsko :( góry też potrafią być okrutne ... nawet nie próbuje sobie wyobrazić co czują teraz ich rodziny

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 9 miesiąc temu #582907 przez Kamilka22
ciekawe jakie wieści przyniesie emi:) ja stawiam na dziewczynkę:P

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #582908 przez dziubasek
Kamilka22 napisał:

ja chlopaka obstawiam ;)

11 lata 9 miesiąc temu #582914 przez Patrizia
a ja tez stawiam na dziewczynke u emi :)

ale mnie dzis brzuch pobolewal od popoludnia to sie wyprostowac nie moglam bo bolalo ale wymasowalam brzuszek porzadnie i....... polecialam do kibelka tak mnie przeczyscilo ze szok ale juz nie boli Kaeolina chyba pisala ze tak miala i to jelitowka wiec moze i mnie zlapalo :P

Ksawerek(*)

11 lata 9 miesiąc temu #582917 przez magdalenagal
Dobry na wieczór!!

Zeźarłam kolację... ostatnio non stop jem sałatkę z pomidorów z prażonym słonecznikiem i oliwą z oliwek. 10 min roboty a zapycha jak fiks. Aż mam wyrzuty sumienia że Młodego tak przygniatam żołądkiem ;-)

Jutro jadę do hurtowni wózków, zobaczyć co mają ciekawego. Może od razu zaklepię jakiś albo cuś.
A w poniedziałek wchodzi ekipa budowlana i stawiają nasz domek. 6 tygodni, prace wykończeniowe i daj Boże do końca roku będę u siebie! Najbardziej cieszy mnie kuchnia i ogród zimowy :-)

Ja uwielbiam Zakopane, czasem też chodzimy po górach ale bardziej lubię piesze wycieczki. Wyjść o 8:00 rano i wrócić wieczorem :-)

Nie wiem jak Wy macie ale mnie się szczęście wylewa uszami...:-)

11 lata 9 miesiąc temu #582918 przez magdalenagal
dziubasek napisał:

Kamilka22 napisał:

ja chlopaka obstawiam ;)

Stawiam na sapkę.

11 lata 9 miesiąc temu #582921 przez dziubasek
Magdalenagal i tak trzymaj :laugh: , co to za dom w 6 tygodni?????? Ja chyba jestem jakas opozniona ;)

11 lata 9 miesiąc temu #582927 przez karolinkanice16
Hej kochane :) My już od godzinki w domu bo jeszcze byliśmy w mieście kupiłam buty i spożywcze zakupy :)
A więc Ksawery pozostaję Ksawerym pani go ładnie zmierzyła, pokazywał nam się super i przełączyła nam na 3D pokazała buźkę i wtedy się popłakałam jaki on śliczniusi :). Waży 475gram ale ile ma cm nie wiem bo nie dał się zmierzyć :), ale coś około 20 :). Zostawiam Was z naszym ufolkiem :). Aaa przytyłam uwaga uwaga 2 kilo :D hehe.

11 lata 9 miesiąc temu #582929 przez dziubasek
Karolinkanicesuper ze wszystko ok :laugh:
Emi czekamy na wiesci :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka