BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #582702 przez jabluszko
dziekuje za pomoc! na was zawsze mozna liczyc :) ciezko mi sie spi juz teraz a mam maly brzuch to co dopiero potem bedzie. no i potem dla dziecka tez sie przyda :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #582703 przez jabluszko
ide sie kapac :)

11 lata 9 miesiąc temu #582704 przez dorkiszon
jabluszko napisał:

ide sie kapac :)

Ja też :)

11 lata 9 miesiąc temu #582710 przez NataliaK
Mi bardzo poduszka pomogła ponieważ głównie spałam zawsze na brzuchu i nie mogłam znaleść sobie miejsca jak zaczął rosnąć brzuszek, a teraz śpi się super. Kup sobie choćby używaną tak jak dziewczyny polecają pokrowiec przecież możesz uprać :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #582712 przez Nikaa
no ja nie mam lekarza ani położnej na polnej a jak to wyglada bez takich wejść wdziałam na izbie przyjęć na polnej ale te co mają tam lekarza prowadzącego no to pewnie zawsze lepiej tam gdzie lekarz prowadzący :)
na Lutyckiej chciałam rodzić bo tam mój prowadzący lekarz pracuje i słyszałam dobre opinie o oddziale połoźniczym ale dowiedziałam się, że nie wykonują okołooponowego znieczulenia (a nie wiem czy nie będe potrzebować żeby nie wyć z bólu:P) wiec sobie odpuściłam :P ale o tym, że nie można swojej połoźnej nie wiedziałam - no cóż tym bardziej sobie odpuszczę - dzięki za info :)
jest jeszcze Raszei i Świętej Rodziny (słyszałam o obu wiele pozytywów wiec zobaczymy ) :blink: :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 9 miesiąc temu #582730 przez mycha7
jabluszko napisał:

droga ta firma jest :/ nie chce tyle wydawac

Jabłuszko ja kupiłam takiego rogala i jestem bardzo zadowolona allegro.pl/poduszka-dla-ciezarnej-i-do-k...gal-i2999013903.html

11 lata 9 miesiąc temu #582742 przez Nikaa
mycha7 a powiedz proszę jak wygląda z praniem takiej poduchy ? :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #582743 przez Joanna89
Hej dziewczyny nie miałam dziś nastroju żeby pisać z powodu zaginięcia Naszych dwóch himalaistów...szanse na odnezienie są juz znikome. Zostaną już na zawsze w miejscu które najbardziej kochają. Szczyt zdobyty ale jakim kosztem...na zawsze zostaną w mojej pamięci....trzy lata temu zginela w Tatrach moja znajoma 21 latka...[*] każda taka śmierć to dlamnie ogromne przeżycie. ..

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #582755 przez Nikaa
Joanna89 trzeba do końca wierzyć, że będzie dobrze - nwet jeśli jest to iskierka nadzieji
dziewczyny wiem, że chyba taki temat już był ale nie pamiętam gdzie ... czy jeśli chce karmić na początku piersią to czy przyda mi się podgrzewacz do butelek help bo w te klocki jestem cienka :P
czy to się przydaję na początku czy dopiero później ? :huh: :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #582762 przez Joanna89
Nikaa ja kupie od razu, jak gdzieś będę musiała jechac to mąż czy.mama podadza malutkiej mleczko:) tak to prawda ale ta iskierka już gasnie :( w lutowym mumerze M jak mama jest artykul ze mleko z.piersi mozna trzymac nawet pół roku w zamrazarce w temp -18

11 lata 9 miesiąc temu #582764 przez Joanna89
Aaa moja znajoma dostała zapalenie sutka i tez nie mogla karmic... odciagala mleczko podgrzewanala i bylo ok:)

11 lata 9 miesiąc temu #582772 przez Nikaa
Joanna89 a może nastąpi "nagły zwrot akcji"? może jednak im się uda ?
no właśnie zastanawiam się nad opcją co jak będe poza domem .. poza tym lubimy podróżować no i nie wiem czy męża tak całkowicie pozbawiać przyjemności karmienia :p
ale gdzieś wyczytałam, że do 8 h po odciągnięciu jeśli stało mleko w temperaturze pokojowej (do 25 stopni)to podobno nie trzeba podgrzewać :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #582774 przez dorkiszon
Joanna89 u mnie z bloku też taki gościu zginął, ale w Alpach od zawsze go pamiętam z plecakiem jego zona wtedy była w ciąży. Tak to jest z górami ryzyko ja nie jestem taka odważna chodze tylko w pobliskie góry. Góry są groźne.

11 lata 9 miesiąc temu #582781 przez Joanna89
Takie jest życie ... wiem ze dla nich to najpiękniejsza smierc zginac tam gdzie się kocha. Ja kocham to ryzyko i adrenalinę. Dzieki górą poznalam męża a one nas połączyły nauczyly zaufania. Tam można liczyć tylko na osobę która jest obok.

11 lata 9 miesiąc temu #582795 przez dorkiszon
Ja w ciężką zime poszłam sobie tylko na Skrzyczne na górze była tak ekstremalna pogoda, że wpadłam lekko w panike szliśmy po lodzie i bardzo wąskiej dróżce, a po bokach spadek w dół byłam posrana wtedy właśnie siłe psychiczną dawał mi mąż. To była tylko taka mała góra w porównaniu do Alp czy Himalajów także podziwiam ich odwagę.
Ja najbardziej po górach lubie chodzić w zimie właśnie i to jest ten problem :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka