BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #687750 przez EwelinaB87
Ja dzisiaj w nocy tez dostalam skurczu prawej nogi, ale mialam je przed ciaza to wiem jak noge wygiac zeby nie zerwac miesnia :P jak sie to zrobi w pore to rano juz nie boli, moj maz tego nie umie wiec kuleje czasem jak go zlapie...
przy skurczu sie wygina stopa do gory wiec trzeba ja silnie sciagnac jest to trudne ale potem przechodzi blyskawicznie.

u mnie upal ja spod prysznica wyszlam w koncu mam ciepla wode ekskluziw ale juz jestem znowu cala mokra,
jeszcze mnie baba z artillo wkurzyla ze jej kopiuje prace, jakby miala monopol na kwiatki z boku i wzor na muszelke:/ laska dosc ze ma 75%rynku na tym portalu to jeszcze Ci dupe zawraca =.= sama kopiuje wzory z neta a tak prawa i sprawiedliwa:/

moze dzisiaj skoncze kocyk robic, robie go chyba z 2miesiace bo ciagle nie mam czasu :P

Brzuszeczki sliczne, a do twojego Klaudusiu golastwa to juz przywyklam :P zawsze paradujesz w majtkach wielce sie tlumaczac, nudyzm nie jest zly :P

A ty maminko nie przeginaj z wielkoscia zdjecia albo udostepnij takie na ktorym idzie chociaz Cie poznac albo wcale :huh: nic nie widac :P

ja od dwoch tygodni zdjecia nie robilam, ale chyba musze bo cos czuje ze mam wiekszy brzuch albo tylko ciezszy :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #687765 przez wunia1984
Klauduśka Twoja nagość mi nie przeszkadza :P Twarz mogłabyś też pokazać a nie cudujesz ;) Super, że praca na budowie pełną parą idzie :)
Ewelinka na skurcze mam ten sam patent co Ty :) Zawsze pomaga wcześniej bez tego zaciągania palców stopy łydka bolała cały dzień :( Ewelina baba jakaś niepoważna, niech sobie wzory opatentuje i do sądu Cię poda :P
Maminka brzunio cudny :)

Dzisiaj cukiernia Wunia poleca:
www.mojewypieki.com/przepis/torcik-serowy

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #687768 przez EwelinaB87
Wunia jak ja Cie nienawidze! tez bym zrobiła ale kupic kilogram serków homogenizowanych musze zaciskac pasa :( ale ja wole takie kolorowe multiowocowe:D ale wystarczy dodac galaretke :P

mi zostaje tylko arbuz, wczoraj zjadlam tylko dwie kanapki z jajkiem, jablko, dwa placki ziemniaczane i 5kawałków arbuza, to sie maz wydarl ze musze jesc a ja ze nie jestem glodna bo mi goraco:/ a jeszcze wypilam dwa duze zimne kakao :P

btw nie moze ich opatentowac bo sama sie wzoruje a wrecz kopije niektore projekty, wiec powinna byc wyrozumialam, zreszta robie to co sie komu podoba, a czasami prostota jest najlepsza ;)

11 lata 9 miesiąc temu #687771 przez wunia1984
Ewelinka w Biedronie i Lidlu są twarogi w wiadereczkach specjalistyczne do serniczków :)
Dla mnie prostota też najlepsiejsza :)

11 lata 9 miesiąc temu #687779 przez klauduska89
mój mąż kocha sernik na zimno a ja nie lubię więc rzadko mu robię, może go do Ciebie Wuniu podeślę :)?
Zgłupieję od tego hałasu...ale nawet nie ma gdzie się ulotnić bo tak gorąco.

11 lata 9 miesiąc temu #687791 przez EwelinaB87
W sumie racja, i chyba nie jest jakos fest drogi...
pomysle nad tym kurcze:D

a teraz kakao frape :D

11 lata 9 miesiąc temu #687792 przez katarzynaxxx89
Też muszę jakieś fotki porobić ale myślę że za tydzień bo idziemy na wesele, to coś pstryknę.
Jak bedziecie dbać o higienę jamy ustnej waszych bobasów, bo mi teściowa opowiada że dawniej to ona smarowała jakimś fiolecikiem hmmm ciekawe a samą gazą i wodą przegotowaną nie wystarczy? ,bo chodzi o to żeby z mleka coś się tam nie zrobiło

11 lata 9 miesiąc temu #687800 przez Joanna89
Ja wczoraj spotkałam się z koleżanką byłyśmy na spacerku, a potem pojechaliśmy z mężem nad wodę z psem do Cieszyna:) Posiedzieliśmy nad wodą, zjedliśmy lody, pospacerowaliśmy i wypiliśmy pyszną kawę mrożoną. Dzidzia cały dzień szalała w brzuchu i zasnęła dopiero koło 24...

Po powrocie pojechaliśmy ze znajomymi na ognisko z okazji nocy Kupały:)
teraz mężuś robi obiadek , posprzątaliśmy mieszkanko. Dziś chłodniej, nie ma słonka. Popołudniu u Nas festyn więc się wybierzemy.

Czujemy się świetnie i nie możemy się doczekać na małą widząc te wszystkie maluszki na ulicach :)

My wczoraj :

Uploaded with ImageShack.us

i wielorybek nad wodą :))

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 9 miesiąc temu #687802 przez patka1603
ale rosną te brzucholki, a ty ewelina co się tak ociągasz już mi proszę wrzucać świeże fotki.
Ja na skurcze biorę hela mag B6 Mama olimpu i od jakiegoś czasu mam spokój że skurczami, ale muszę przyznać że niedobór uzupełnił mi się dopiero po półtora miesiąca bo dopiero wtedy przestałam mieć skurcze a tak to tylko zmniejszyła się ich częstotliwość i bolesność.

Mój kacperek przez te upały też to bardzo mało się rusza- no chyba że mamie jest przyjemnie i np chłodzi się przy wiatraczku z odkrytym brzuszkiem to wtedy bryka jak szalony.

Agnieszka mój mąż aktualnie jest na chorobowym wstępnie do 28 lekarz mówi że mu później przedłuży, ale on już tu kota dostaje od tego nic nie robienia i leżenia, dzisiaj po odkurzał mi cały dom-mieszkanie jak poszłam z psem na spacer..normalnie nosi go nie potrafi życ bez pracy i już kombinuje ze jak pójdzie tego 28 po kolejne zwolnienie to spróbuje namówić lekarz na prześwietlenie i ew ściągniecie gipsu bo noga od paru dni już nie boli.
A co do promocji na proszki w rossmanie to nie jelp tylko lovela też dzisiaj po niego jadę.

u nas pogoda na szczęscie dzisiaj troszkę bardziej znośna tzn raz słonce raz chmury więc da sie wytrzymać, nie to co wczoraj :ohmy:

11 lata 9 miesiąc temu #687805 przez olivka
oho ho jakie śliczne brzunie :)
tak się zastanawiam czy będzie potrzebny rożek w lecie?? w te upały??
A ja się najadłam arbuza i chodzę teraz siusiu co 5 min :silly: A na takie zimne kakałko to i ja mam ochotę mniammm :P

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #687808 przez Joanna89
Ja mam dwa rożki, nie wiem czy będą potrzebne, napewno na 1 dni tak bo łatwiej maluszka podnieść w Nim :) a czy za ciepło.. hm tak na chwilkę można malucha włożyć napewno się nie zapoci tak mi się wydaje.
Też wcinam arbuza:P

11 lata 9 miesiąc temu #687809 przez klauduska89
ja mam taki cienki rożek i na wyjście ze szpitala go wezmę bo to nigdy nie wiadomo jaka pogoda będzie

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #687812 przez patka1603
ja w rożek na pewno zainwestuje i jeśli maluszek nie będzie w nim leżał bo będzie za ciepło to na pewno na nim, żebym miała jakieś usztywnienie jak będę go trzymała na rekach.
A do szpitala nie biorę żadnych rożków tylko sam fotelik i cienki kocyk ew. do przykrycia

11 lata 9 miesiąc temu #687813 przez Joanna89
Dokładnie, moje znajome też karmiły w rożku maluszka :)

11 lata 9 miesiąc temu #687815 przez Niesia
Jeśli chodzi o skurcze, to wiem coś o tym :dry: ale już od ślubu biorę magnez, wtedy to wszystko się zaczęło.

Pogoda u nas ładna, słoneczna, a jeśli chodzi o temperaturę jest idealnie. :)

Rano byłam na uczelni z K po wpis, później musiałam iść do matki bo dostałam wezwanie do komornika. Eh... było koło 11, tak wcześnie a ta już nabombiona, że hohoho :( Jak tak można...
Później pojechaliśmy po koszulę do porodu do lumpeksu, bo dziś 12 zł/kg, i tak koszula, za którą w pon miałam zapłacić 10 zł, zapłaciłam 2 zł :)Zapomniałam też, że w głębi tego lumpeksu jest jeszcze drugi, tyle, że tam płaci się za sztukę nie na wagę. Dziś, jako że to ich ostatni dzień przed dostawą rzeczy były za 1 zł. Kupiłam sweterek, pajacyki dwa i kaftanik, czyli zapłaciłam łącznie 6 zł. Takie zakupy to ja lubię, K też powiedział, że za takie pieniądze to można kupować :D

Zaraz obiad, pierogi z truskawkami :) A później jedziemy do Wrocławia po łóżeczko i wanienkę dla bobasa :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka