BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #687112 przez MamaBąbelka
I kolejne zdjęcie brzuszka do kolekcji, dziś rano uświadomiłam sobie, że to jeden z ostatnich takich piątków, że lada chwila nasze życie stanie na głowie :).
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #687118 przez MamaBąbelka
A ja zajadam zimne czereśnie i popijam kompotem z rabarbaru, sapiąc jak parowóz ;). Ale jest jakaś nadzieję, bo po raz pierwszy od kilk,u dni się zachmurzyło wreszcie :D

11 lata 6 miesiąc temu #687130 przez EwelinaB87
ja mam zupelnie pusta lodowke, bo rano ja rozmrozilam strasznie mi sie chce arbuza ale takiego lodowatego a musze jeszcze go kupic :/

sliczne zdjęcie

11 lata 6 miesiąc temu #687143 przez agniesia1604
Myśmy wczoraj kupili arbuza w kauflandzie bo 1,49zł za kg :)

I zostało na dziś połowa :) :P

ale to po obiedzie zjemy:P

11 lata 6 miesiąc temu #687151 przez MamaBąbelka
Połowę arbuza, to i ja mam, ale ja nie przepadam, trochę czasem zjem. U mnie właś nie zaczęło lać, jupii :D

11 lata 6 miesiąc temu #687177 przez agniesia1604
Jutro zamierzam jechać do galerii w Bielsku i teraz pytanie
Jakieś są rabaty w house, h&m, c&a, reserved i innych? kojarzycie cus?

11 lata 6 miesiąc temu #687214 przez agniesia1604
ale mam lenia ... łazienkę sprzątam od 12 ... i nic w niej nie zrobiłam oprócz umycia butelek :P
hahahahhaha

11 lata 6 miesiąc temu #687267 przez klauduska89
skwar taki że ciężko wytrzymać. Musiałam jechać na miasto z mężem po hurtowniach budowlanych trochę pobiegać i z szwagierką i jej córeczką do lekarza podskoczyć. Nie miałam już siły chodzić w tym skwarze a w samochodzie jeszcze gorzej :( Z tego wszystkiego poszłam kupić sobie wiatrak i teraz siedzę w domu i się chłodzę. Niby zaczyna grzmieć i trochę szaro się zrobiło ale zobaczymy czy wogóle się ochłodzi i ta duchota przejdzie.
Co do pysznego arbuza to zakupiłam go sobie wczoraj i muszę powiedzieć że pierwszy raz w tym roku trafiłam na tak pysznego, soczysty i słodziutki :) A dziś kupiłam czereśnie bo są już w normalnej cenie 5,80 za kg a nie jak tydzień temu 20zł/kg. Do tego kupiłam fasolkę na kolację ale mąż coś podgaduje żeby zrobić zapiekankę makaronową.
Dziewczyny obudziłam się zupełnie mokra z tego skwaru w nocy i pomyślałam sobie jak do cholery kobieta ma rodzić w taki upał i jak to dzieciątko też w tą gorączkę da sobie radę...

11 lata 6 miesiąc temu #687272 przez klauduska89
a no i zapomniałam o najważniejszym :ohmy: - piękne brzuszki :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #687277 przez agniesia1604
heh:)
Nom ciepło :)

Ja w mieszkaniu mam 29 stopni :) a od godziny słonce w okna daje:) ... oczywiście chłodzę się wiatrakiem :)

Zaraz idę obiadek robić ...

11 lata 6 miesiąc temu #687285 przez ziii
Mój M. właśnie dostał wypowiedzenie... Nosz k@@@$@#@%!!! Jeszcze tego brakowało :(

11 lata 6 miesiąc temu #687292 przez klauduska89
ziii współczuję i trzymam kciuki oby szybko coś znalazł. Moja mama dostała wypowiedzenie 2 tygodnie temu i też szuka teraz pracy a ma na utrzymaniu dwójkę mojego rodzeństwa i jest sama... :( Jaka lipa w tym kraju z pracą...

11 lata 6 miesiąc temu #687293 przez patka1603
piękne brzuszki.

jeśli chodzi o farbowanie na jasny kolor to odradzam wszystkim farbę loreal casting bez amoniaku bo na pewno nie pokryje odrostów ja ja kupiłam, naturalne włosy mam średni blond i za cholerę nie chciała mi pokryć odrostu mimo że trzymałam farbę aż 40 min ( jak nie widziałam efektu to przydłużyłam czas) a zalecane było 20. Wiec ogólnie mega porażka!

Wykańcza mnie ta pogoda nie dość że w dzień parówa to jeszcze w nocy w sypialni mam 28 stopni. dzisiaj w nocy miałam takie pragnienie że co chwile się budziłam i sięgałam po wodę co w rezultacie skończyło się 3 wizytami w toalecie i dyskomfortem podczas snu z powodu ucisku pęcherza. Ogólnie przed ostatnią nockę to spała całkowicie nago a dzisiaj w piżamie z krótkim rękawem ale i tak płonęłam a mój mąż w przeciwieństwie do mnie cały opatulony kołdrą i co chwilę mnie przykrywał aż musiałam mu w końcu powiedzieć że ja w przeciwieństwie do niego to płonę.

Byłam dzisiaj w tym s-h myślałam że padnę przez drogę, zresztą w środku też było gorąco i zwinęłam się po 15 minutach ale oczywiście nie wyszłam z putrymi rękoma: wypatrzyłam szlafrok na wagę za niecałe 9zł więc stwierdziłam że nie będę kupować nowego tylko biorę ten, t-shirt dla siebie i męża, no i parę drobiazgów dla Kacperka łączny koszt za 7 rzeczy to 16 zł więc wyszłam zadowolona.

Po obliczeniach wyszło mi że do naszego rozwiązania zostało nam 54 dni- sama myśl o porodzie mnie tak nie przeraża, jak to że całe moje życie zostanie wywrócone do góry nogami, i już nie będzie żadnych spontanów itp i że będę odpowiedzialna za małą istotkę która będzie zależna tylko ode mnie

A tak mi śie przypomniało dzwoniłam dzisiaj umówić się do szpitala i mam się stawić w pon. 8 lipca o 7,30 termin dlatego tak odległy ponieważ nie chciałam zostawiać męża z tym gipsem a w pon 8 minie 3 tygodnie jak go będzie miał więc liczy na to że w pt przed moim pójściem do szpitala mu go ściągną.

zii współczuje

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #687299 przez agniesia1604
ziii napisał:

Mój M. właśnie dostał wypowiedzenie... Nosz k@@@$@#@%!!! Jeszcze tego brakowało :(

Hmmm

a ponoć takie prawo że muszą patrzyć na sytuację rodzinną zanim podejmą decyzję o zwolnieniu pracownika.... chyba ze był na okresie próbnym albo nie wiem ... ech ...

EDIT: a jednak tego nie wprowadzono :(((((((((((((((((((

Współczuję ....

Ale znajdzie coś ... jest sezon letni - dziwne ze zwolnienie dostał ...

11 lata 6 miesiąc temu #687304 przez wunia1984
Mamuśki śliczne brzuńki :)
Współczuję Ci Zii, mam nadzieję, że mężuś szybko znajdzie pracę :)
Ja dzisiaj mieszkanko wysprzątałam, obiaek zrobiła, pościel wyprałam. Potem szoping z koleżanką, mega promocje są, kupiłam sobie 2 bawełniane sukieneczki w H&M tutaj mega wyprzedaże są i za 2 zapłaciłam jakieś 60zł. W jysku też promocje, kupiłam pościel dla malutkiej przeceniona była na 15kr (ok 7,5zł) :) koszyczki na kosmetyki Zuzinki, mopa bo wysiadam już jeżdżąc brzuchem po podłodze :P. Jutro przyjeżdża do mnie siostra z Oliwcią, która ma 3 latka, dla niej oczywiście też kupiłam dresik w Cubusie i kilka drobiazgów do zabawy.
Ogólnie na dzisiaj aktywność zakończyłam. Teraz kafunię piję :)
Dzisiaj zachmurzone, więc pogoda bez szału a na noc ulewy zapowiadają :(

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka