- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- MamaBąbelka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Expect The Unexpected
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Kupilam wczoraj TORMENTALUM to bezpieczna maść bez bornego kwasu, ale zdenerwowalam sie bo stara farmaceutka upierala sie ze Tormentiol jej nie ma a borax to roztwór tego kwasu :/ i nie znaly masci o ktorej mówie:/ w drugiej tez jej nie znali ale babka mówiła ze kwas stosujemy od lat i nie wycofano go mimo że całe UE tak zrobiło...
Kupiłam dopiero w 3 aptece za UWAGA: 4,30! a nie 30zl za sudokrem który gówno daje.
kupilam tez witaminki K+D w twist off bo juz sie przyzwyczailam i wiem czy nie zapomniałam dawki...
btw Milcia jest coraz grzeczniejsza jak zaczyna kwekac na spacerze daje smoczek i z głowy to samo przed kąpiela jak nie chce jej karmić albo jak chcemy coś zjeść,
jedna rzecz jest ciekawa niezależnie kiedy ją karmie przed kąpielą po niej zawsze jest mocno głodna

- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91
lekarka mówiła żeby mu przykładać kilo kaszy z lewej strony główki i że to go będzie delikatnie kuło i będzie głowę na prawą strone obracał... nie udało mi sie znaleśc w sklepie kaszy lub czegoś "kującego" w kilogramowych torebkach, więc sama go pilnowałam i co chwilę obracałam główkę
co do sposobu w jaki mamy go nosić:
Kacper układa się tak, że tak jakby wysuwa lewe bioderko mocno na bok, mamy więc robić tak żeby wysuwał biodro prawe
mamy chwycić go pod pachą (prawą) objąć jego rączkę tak żeby nam nie wypadł, i w ten sam sposób chwycić nóżkę (prawą) w pachwinie -też objąć, plecki dziecka opiera się na swojej piersi i tak go mamy nosić na boku żeby prawy bok był "na dole" wtedy sie Kacper delikatnie wygina na prawa stronę
byliśmy dzisiaj na szczepieniu, na razie tylko na żółtaczkę, bo pani dr chce zobaczyc jak będzie reagował no i chce poczekać z pozostałymi szczepieniami aż go zbadają w tej poradni do której we wtorek idziemy i na wynik usg przezciemiączkowego-wizyta w czwartek (czy nie stwierdzą żadnych przeciwwskazań do szczepienia) dlatego mamy rozłożone te szczepienia, następne za tydzień
no i muszę Wam powiedzieć że mój mały mężczyzna był bardzo dzielny

aaa no i Kacper waży już 4590

równiutki tydzień temu było 4290, więc przybiera ładniutko

- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- Martazytka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Karolek 25.07.2013r

Do tego najchetniej śpi na rękach lub klatce piersiowej i to przy kołysankach puszczanych non stop lub w wózku wożony po pokoju- na szczescie mamy duzyy pokoj - rzadko śpi spokojnie sam. Jak przespi >2 godzinki w dzien- to drze się niesamowicie jakby go coś okrutnie bolało i mija momentalnie przy cycu

Przekarmia się ten mój terrorysta- bo ulewa, czasem wymiotuje bo zbyt mocno zaśsie cyca i niesamowicie rośnie.... ciuszki na 68 sa juz na niego małe!!!!! Pojutrze szczepienie to dowiemy się ile waży,
My szczepimy Infanrix 5w1 i Pneumokoki. Rota odpuszczamy bo wg mnie mało skuteczne a maja powikłania.
a smoczek niestety nie działa- próbowaliśmy 3 sztuk w różnych momentach i Dzidziak wypluwa wszystkie

oo a mężul właśnie zagotował wodę w piecu i rury trzeszczą - chciał być mądrzejszy od praw fizyki- ehhh mam czasem wrażenie, że zatrzymał się w rozwoju na 3 roku życia
teraz biega po domu na paluszkach jak Flinston i spuszcza wode w kranach

- MamaBąbelka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Expect The Unexpected
U nas zresztą nic ciekawego, mała zwykle grzeczna, czasem tylko trafi się jakaś bardziej uparta kupa, która nie chce wyjść albo bączki pomęczą. Waży już 5200, ale że jest długa, to nadal nie wygląda, jak pyza.
- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moja Milcia złote dziecko juz prawie wcale nie dokazuje tylko żąda uwagi, czasem pokrzyczy przez sen albo jeczy ale smok pomaga albo cyc, ogolnie wysypiam sie i nie narzekam, cwicze regularnie, waga nie wiem jak stoi ale w pasie mam juz 78cm! zmiescilam sie nawet w stare rurki! ale jeszcze dupa jakas taka plaska

ja mam ostatnio dosc sporo zamówień a za cholere nie potrafie zrobić rzeczy w starym rytmie głupie baleriny robie kilka dni:/ taki urok obowiazkow domowych dziecka

- MamaBąbelka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Expect The Unexpected
My też zazwyczaj się wysypiamy i w ciągu dnia też znajdzie się czas na różne rzeczy, a nawet jak nie śpi, to też zwykle nie jest kłopotliwa, za to też już cudniw się uśmiecha, więc mamy jeszcze więcej radochy

- Martazytka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Karolek 25.07.2013r

Dziś testowaliśmy mleczko z cyca podane butelką, kieliszkiem, łyżeczką i mały nie dał się oszukać. Do tego wkurzył się i od 4 godzin nie śpi tylko się wkurza. Mężul dał mu po raz drugi butle to wypił 10 ml po kropelce i z bardzo zdziwioną minką. Trzeba będzie próbować bo godzina przerwy między karmieniami nie wystarczy na wyjście z domu.
Ja nie mam czasu na nic- czasem na umycie zębów brakuje.
- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

jak sie przyzwyczai to wam żyć nie da

- Depeche
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Depeche
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mami_nka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zakochani od pierwszych chwil <3
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91
co u Ciebie? jak tam Twoja piękna Lili się miewa?